
VW, Jetta markası ile ilk 2 otomobilini satışa çıkardı
Volkswagen, son yıllarda elektrikli araçlardan, Türkiye’de Passat üretimine kadar bir çok konuyla gündeme geliyor. Son dönemdeki yeni adımlarından birini de Çin’de Jetta’yı Avrupa’da Cupra’yı yeni ve kendi başına birer marka yaparak atmıştı. Volkswagen’in amacı Dacia’ya yeni bir rakip oluşturmaktı. Yeni Jetta için ilk sonuçlar gelmeye başladı. Jetta markası ile ilk iki model Çin’de satışa çıktı. Peki Jetta VS3 ve VS5 nasıl karşılandı? Peki Jetta VS3 ve VS5 nasıl karşılandı? Yeni marka Jetta tuttu mu?
Jetta bağımsız marka oldu, ilk 2 modelini piyasaya çıkardı

Çinli web sitesi, Jetta yönetim kadrosunun bu rakamı beklenenden yüzde 30 daha yüksek bulduğunu da belirtti.
Habere göre satışların büyük kısmı 81,800 yuan (Yaklaşık 11,489 dolar) başlangıç fiyatına sahip olan VS5 tarafından geldi.
Ucuz otomobil segmentinde kendine yer arıyor
Volkswagen, Jetta’nın yerli Çinli markaların söz sahibi olduğu giriş seviyesi segmentinde pazar payı elde etmesini hedefliyor.
