Seat için -71 derecede ölümcül test!

Otomobiller üretim aşamasında ayları ve milyonlarca kilometreyi bulan testlerden geçerek yola çıkacak hale geliyor. Teknik ekipler, onlarca sürücü ve otomobiller dünyanın farklı iklimlerinde test ediliyor. Spor otomobiller için farklı, arazi araçları için farklı, güncel modeller için farklı rotalar olabiliyor. Ama nihayetinde seçilen bölgeler markaların iddialarını ortaya koyuyor; Son test görüntüleri Seat marka otomobillerden…

Volkswagen Grubu çatısı altında Alman disiplini ile İspanyol tutkusunu harmanlamakla meşgul Seat’ın Ateca başta olmak üzere bazı modellerini testlerde görüyoruz. Dünyanın en soğuk ve en sıcak noktasında limitleri zorlayan ölümcül testler… Bilindiği gibi birçok marka benzeri testler gerçekleştiriyor. Seat’ın bu görüntülerle vermeye çalıştığı mesaj ise sanıyoruz kalite ve dayanıklılık vurgusunun daha iyi seviyelere taşınması olmalı.

Sibirya’daki Oymyakon kasabasında -50 şaşırtıcı değil

Dünyanın en soğuk noktasında test; sıcaklığın sıfırın altında 50 derece olduğu Sibirya’daki Oymyakon kasabası, dünya üzerindeki en soğuk kalıcı yerleşim yeri sayılıyor.

Seat Ateca Sibirya’da iklimlendirme testine alınıyor

Araç içi ile dışarısı arasında fark 111 dereceye çıkabiliyor

Bazı kaynaklara göre hissedilen sıcaklıkların -71 derceye kadar ulaştığı bu bölgede 30 bin km test sürüşü yapan Seat bununla yetinmiyor. Seat’ın test tesislerinde bulunan iklimlendirme testlerinde bu soğuk koşullar sağlanıyor ve Seatlar bu soğuk kabinlere konulup koltuk ısıtma fonsiyonları 40 dereceye kadar ısıtılıyor, direksiyon ısıtması ise 60 dereceye kadar ısıtılıp zorlanıyor.

Yol testlerinde araçların tümünün soğuğa karşı testleri yapılırken, araç içinin ısıtılması ise kokpitteki kokuların sıcaklık ile ortaya çıkmasını sağlıyor. Kullanılan malzemelerin herhangi bir kötü koku yaratıp yaratmadığı test ediliyor.

Seat Ateca Libya El Aziziye bölgesinde

Dünyanın en sıcak noktasıda test.
Dünyanın öbür ucundaysa uzmanlar otomobili, sıcaklığın 45 dereceye ulaştığı bir çöl ortamında Libya El Aziziye de yol tutuşu, toz girişi ve kumda sürüş gibi testlere tabi tutuyor. Bu testlerin amacı her bir parçanın dayanıklılığından ve fonksiyonelliğinden emin olmak

Libya El Aziziye

Tüm iklim koşullarında kusursuz performans gösterebilmek için zorlu testlerden geçiriliyor. Ürettiği motorlar 12 saat boyunca test ediliyor ve bu süreçte 900 derecenin üzerindeki sıcaklıklara kadar ulaşılabiliyor. Şanzımanların üretimi için 15 bin ton alüminyum 700 derecede eritiliyor.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.