2020 Nissan Juke ortaya çıktı fiyatı ve ilk bilgileri

2010 yılında ilk kez yollara çıkmış olan Nissan’ın en önemli küçük SUV modeli sonunda yenilendi. Tamamen baştan yaratılan 2020 Nissan Juke Frankfurt Otomobil Fuarı öncesinde üzerindeki örtüyü kaldırarak, kendini gösterdi. İlk fotoğrafları inceledikçe güzel mi olmuş yoksa yapılması gerekenler var mı siz karar verin.

B crossover sınıfında farklı ve yenilikçi tasarımı ile 10 yıla ;yakın süredir top koşturan Nissan Juke, ikinci nesliyle satışa çıkmaya hazır. Türkiye’ye ne zaman gelir belli değil. Hatırlatalım, yeni Nissan Micra halen Türkiye’de satılmıyor. Hindistan’da üretilen eki Micra ile yola devam ediliyor.

 

Biz 2020 yeni Nissan Juke sayfasına geri dönelim. Avrupa yile kasım ayında 20 bin euronun biraz altında fiyatla tanışmaya başlıyor. Bu anada Juke modelinin 2014 ve 2017 yıllarında makyajlandığını hatırlatalım.

 

İngiltere’deki Nissan fabrikasında Qashqai ile kardeş kardeş üretilecek. Sunderland fabrikası buna göre yeniden dizayn edilmiş. Brexit karmaşısında yeni bir modelin üretiminin İngiltere4de yapılması ilginç.

2020 Nissan Juke öncelikle üç silindirli 117 hp gücündeki 1.0 turbo benzinli motorla yola çıkacak. Şimdilik hibrit versiyonundan işaret yok. Nissan Leaf yetilor herhalde.

2020 Nissan Juke Türkiye’de üretilecek yeni Clio ile aynı platformda yükseliyor. CMF-B adı verilen küçük kompakt platformunu Renault Captur modeli de kullanmıştı.

Yeni Juke modelinin ölçülerine gelirsek: Önceki Juke göre biraz daha büyüdüğünü söyleyebiliriz.. 4210 mm uzunluğunda, 1595 mm yüksekliğinde, aynalar dahil 1800 mm genişliğinde bir araçla karşı karşıyayız.

Büyüme aks aralığında da kendini gösteriyor, 105 mm artırılmış. Bu arada araç 3 cm alçaltılarak, daha sportif ve yere yakın bir yapı elde edilmek istenmiş.

Eski Juke, çok küçük bir bagaj hacmi sunuyordu. İki valizle yolculuk yapılamazdı. Hele çocukluysanız unutun Juke. Ama yeni Juke yüzde 20 artan bagaj hacmi sunuyor: 422 litrelik yeni bagaj alanı bir çok taşıma ihtiyacına yetecek alan vaat ediyor.

İç mekandaki küçük kompakt ortam da dağılacak gibi. Diz mesafesi, baş mesafesi artırılmış. Aks aralığının uzatılması ile sağlanan bu ferahlık aracı gördüğümüzde ne oranda gerçeklik bulmuş göreceğiz.

Bu arada rakiplere göz atarsak: Renault Captur, Peugeot 2008, Kia Niro, Ford Ecosport, Hyundai Kona, Fiat 500L, Opel Mokka.

 

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.