2020 hedefini açıkladı; bayiler 80 bin Fiat satacak

2020 yılında markaların satış hedefleri nedir? Geçen yıl pazar lideri olan Fiat bu yıl kaç otomobil ve hafif ticari araç satışı hedefliyor? Model bazında lider olan Egea 2020 model olarak ne kadar satışa ulaşacak? Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, 2020 yılı hedeflerini açıkladı. Kars Sarıkamış’da yapılan ve bu yıl bin 500 adet satılması öngörülen 500 X tanıtım toplantısında konuşan Aytaç; hedeflerinin bu yıl pazar payı değil satış rakamı olduğunu; 80 bin Fiat markalı araç satışına göre planlama yaptıklarını dile getirdi.

Tofaş Fabrikası’nın yaptığı yatırımlarla hem de bayi teşkilatının maddi- manevi çok büyük bir yatırımıyla geçen yılı 76 bin adetle lider marka olarak kapattıklarını belirten Aytaç; “Bayilerimizi bu zor dönemde sağlıklı bir biçimde yaşatmak için satış adetlerimizi koruma ve artırma konusunda tüm sene aktif olduk. Bunun sonucunda toplamda yüzde 16’ya yakın bir pazar payımız oldu. Orta ve büyük ölçekli markalara baktığımızda 2018’e göre 2019 yılında adedini artıran tek marka Fiat oldu. 10 yıl sonra Fiat markasına liderlik geldi. Bu yıl da lider olursak güzel olur ama ana hedef o değil, satış rakamı.” diye konuştu.

Egea sedan lider, HB üçüncü model

Bursa’da üretilen Egea modelinin lokomotif olarak 2020 yılında da iddiasını koruyacağını anlatan Aytaç, şunları kaydetti; “Geçen yıl Egea ile 55 bin adedin üzerinde satış rakamına ulaştık. Yüzde 13-14’lere varan pazar payı elde etti. Toplam Türkiye yollarındaki Egea sayısı 185 bin adede ulaştı. Egea, Tofaş’ın 50 yıllık tarihindeki Ar-Ge gücünün önemli bir yansıması. Egea 2020 yılında da en önemli kozlarımızdan biri olacak.

Bir yıl önce yine Sarıkamış’ta lansmanını yaptığımız Egea özel serilerden Hatchback‘te Street, Sport, S-Design’da 1.200 adet civarında satış gerçekleştirdik. Toplam hatchback satışımız ise 3 bin adet civarında. Kendi sınıfında ilk üçe girdi Egea hatchback. Station wagon pazarını da katlayacağız, pazarın önemli bir bölümünü Egea stationlar oluşturacak demiştik, bunu da gördük. Tofaş’ta üretilen Egea, kalite göstergelerinde oldukça başarılı. Almanya’nın resmi araç muayene merkezi GTÜ tarafından, “Tamir Gerektiren Sorular Kategorisi’nde 100 araç içerisinde, 0,84 hata oranı ile “Sınıfının En Dayanıklı Otomobili” olarak belirlendi.”

Yeni Egea ile ilgili sorular yakında cevap bulacak

Tofaş Egea’nın yenilenme sürecini geçtiğimiz Mayıs ayında duyurmuştu. 2021 yılından itibaren yaklaşık 200 milyon doların üzerinde bir yatırımla yeni Egea yola çıkacak. “Yeni Egea’da hangi motor seçimi olacak, farklı model ya da versiyon olacak mı?” sorularının cevabı yakında ortaya çıkacak.

2000’de üretime alınan Fiat Doblo bu yıl 20 yaşını kutluyor. 4 nesilde 2 milyon adedin üzerinde üretilen, Türkiye’de 450 bin adetin üzerinde satış rakamına ulaşan Doblo için 2020 adetlik Doblo özel serisi üretilecek. Özel seri için ilan edilen ilk 20 adetlik satış ilk haftasında tamamlandı.

İki yıl önce başlayan Fiat Yol Arkadaşım Connect uygulaması Nisan ayında yeni içeriklere sahip olacak. Telefondan otomobile ulaşmayı sağlayan teknolojide kaza anında otomatik olarak ambulans çağırma hizmeti de var. Connect Filom uygulaması devreye alınacak projelerden biri. Firmaların operasyon yönetimine destek verecek alt yapıyla tüm filodaki araçların kullanım puanları belirleniyor. Buna göre iyileşmesi gereken alanlar tespit ediliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.