Uçak değil VW Golf kokpiti; 1600 beygiri yönetiyor!

VW Golf, 1974 yılında ilk kez üretilmeye başladığında sadece Alman otomobil endüstrisinde çığır açmakla kalmadı; kompakt C sınıfa uzun yıllar adını verdi, hala dünyada en çok satılan ilk 5 modelden biri. Bugün yedinci nesil Golf yollarda ve bir aksilik olmazsa en geç sonraki yıl yeni Golf 8 satışa sunulacak. Yollarda eski nesil VW Golf modelleri güçlü bir şekilde varolmaya devam ediyor. 
Bu hafta konuğumuz Golf dünyasından modifiye bir model; 1993-2001 yılları arasında dünyada 4,8 milyon müşteriyle tanışan 3. nesil Golf’lerden biri.
Alman Volkswagen Grubu’nda kullanılan ve yine Golf modelinin VR serisinde yer alan 6 silindirli motor, büyük turbo ile aşırı beslemeli olarak Golf’e swaplanmış. Küçük bir detay daha var; 6 silindirli bu motordan Golf’e iki adet konumlandırılmış.
Yanlış okumadınız bu Golf 12 silindirli ve çift turbolu; Ne dersiniz grubun Audi A8, VW Phaeton gibi modellerde kullandığı W12 motorla kıyaslayabilir miyiz? Burada Golf’ün motor boşluğu 2 motor taşımayacağı için ikinci motor bagaj kısmına yerleştirilmiş. Golf’ün bagajı çok da küçük değilmiş demek ki!
İki motor ve iki şanzıman ile ön ve arka tekerleklere tahrik sağlanmış; ve istenilirse birbirinden bağımsız olarak çalışabilen dört çeker sistem kurulmuş. Bunu lastikler ısıtlıtırken görebiliyoruz, burada pilot çekişi öne alarak ön lastikleri ısıtıyor.
Burada da pilot Golf’ün arka lastiklerini ayrı ayrı ısıtıyor.
W12 motor derken şaka yapmıyoruz. Gerçekten arama motorlarında W12 Golf yazarsanız bir model çıkıyor karşınıza; 2007 yılında fabrika destekli prototip olarak yapılmış 12 silindirli bu beyaz Golf karşınıza çıkar. Arkadan motorlu ve arkadan çekişli.
Dönelim 3. nesil Golf’ümüze. Her biri 800 HP güç üreten motorlar 4 çeker olarak kullanıldığında 1600 HP güç ile aracı adeta bir jete dönüştürüyor. Bugatti Divo’nun W16 motordan 1500 HP güç aldığını hatırlatalım. Aracın içerine ait bu görüntüde de görüleceği gibi birbirinden bağımsız iki şanzıman var. Her iki vites kolu aynı anda kullanılabiliyor. Tek bir gaz pedalı ile her iki motora aynı anda güç verilebiliyor.
Tüm bu işlemlerin sonucunda da ortaya tam anlamı ile bir drag canavarı çıkmış oluyor.
0-400 metre olarak yapılan drag yarışlarında 9 saniye gibi iyi bir süre elde edebilmiş; 256 km/saat son hıza ulaşan bu yeşil Golf geliştirilmeye devam ediyor. Hedef 8 saniyenin altında bir zamana ulaşmak.
Bu yüksek hızlara ulaşan 25 yaşındaki Alman otomobilini güvenle durdurmak ise ancak paraşüt ile mümkün olabiliyor.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.