2017 Cenevre Otomobil Fuarı açıldı

Otomotiv dünyasının en büyük fuarı olan Cenevre Auto Show, 7 Mart günü kapılarını 87’inci kez açıyor. Mart ayının ikinci haftasından itibaren ziyaret edilebilecek olan fuar, otomobil markalarının yeni modellerinin otomobil severlerle buluşmasına ev sahipliği yapacak.
1905 yılından beri yapılan ve Avrupa otomotiv endüstrisinin en önemli etkinliklerinden biri olan 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda hangi modeller sergilenecek? Gelin fuardan kısa bir süre kala, markalar ziyaretçilerini nasıl karşılayacak yakından bakalım.
Alpine
Renault’nun yeniden canlandırdığı Alpine markası ilk meyvesini Cenevre’de sergiliyor. Bu yıl yeniden doğan Alpine A110 otomobil severlerin en fazla merak ettiği spor otomobillerden biri. Yeni sporcuyu ilk kez Cenevre’ye geliyor.
Aston Martin
James Bond ile özdeşleşen Aston Martin, yeni DB11 modelini ilk kez 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilemişti. Şimdi lüks marka DB11’e yeni kişiselleştirme programı olan ‘Q’yu ekliyor. DB11’in bu versiyonunda aynalarda, difüzörde, kapı eşiklerinde yer alan karbon fiber detaylar dikkat çekiyor.

Audi
Hot hatch sınıfında rekabet edecek olan RS3 Sportback, 2017 Cenevre sahnesinde kendine yer buluyor. 2.5 litrelik motoru 395 beygir güç ve 480 Nm tork üreten sporcuda 7 ileri otomatik şanzıman görev alıyor. 0-100 hızlanmasını 4.1 saniyede tamamlayan RS3 Sportback modeline ayrıca Audi’nin yeni SUV’u Q8 de eşlik ediyor.
BMW
Cenevre’de BMW’nin en dikkat çekici modeli 5 Serisi’nin SW versiyonu. Önceki neslinden 36 mm daha uzun olan 5 Serisi Touring’in Volvo V90 ve Mercedes E-Serisi Estate gibi güçlü rakipleri bulunuyor. BMW standında ayrıca yeni renk seçeneğine kavuşmuş i8 de yer alıyor.
Citroen
PSA ve Opel ortaklığının meyveleri Peugeot 3008 ve Crossland X somut haliyle karşımıza çıkmışken, Citroen tarafında C3 Picasso’nun geliştirme çalışmaları sürüyor. Citroen, C3 Picasso’nun konsept versiyonu niteliğindeki C-Aircross Concept’i 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergiliyor.
Dacia
Renault çatısı altındaki Dacia, Logan modeline Stepway versiyon ekledi. Bu versiyonu Cenevre’deki standında sergileyen Dacia’nın hedefinde Skoda Octavia Scout olduğu söyleniyor.
Dendrobium
Formula 1’de mücadele eden Williams takımının mühendisleri Singapurlu elektrikli araç üreticisi Vanda Electric ile bir araya geldi ve ortaya tamamen elektrikli yeni bir hiper otomobil konsepti çıktı. Bu gizemli otomobille ilgili daha detaylı bilgi fuar zamanı ortaya çıkacak gibi duruyor.
DS
Citroen’in lüks alt markası DS, Audi Q5 ve BMW X5 gibi modellere kafa tutmayı planladığı yeni SUV’u SD7 Crossback modelini Cenevre’de görücüye çıkarıyor. DS markasının amiral gemisi olan bu modelin hibrit olması dikkat çekiyor.
Eadon Green
Fuarın bir diğer gizemli modeli de Eadon Green’in Black Cuillin modeli. Şimdilik kısa bir tanıtımı bulunan fütüristik modeli fuarda yakından göreceğiz.
Ferrari
İtalyan lüksü yeni amiral gemisinin lansmanını Cenevre’de yapıyor. 812 Superfast modelinde 6.5 litrelik V12 motor tam 789 beygir güç üretiyor. Sporcunun 0-100 hızlanması ise 2.9 saniye. Agresif gövde tasarımına sahip sporcu kuşkusuz fuarın en gözde konuklarından biri.
Ford
Hakkındaki tüm detayların ortaya çıktığı Ford Fiesta dünya lansmanını 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapıyor. Crossover versiyonu Active ve daha lüks versiyonu Vignale ile Cenevre sahnesine çıkan yeni Fiesta’ya sporcu ST versiyonu da eşlik ediyor. Fiesta ST’de 197 beygir güç üreten 1.5 litrelik üç silindirli motor görev alıyor.
Honda
Honda’nın bu yıl önemli kozlarından biri yeni nesil Civic Type R. Civic ailesinin bu agresif üyesinde 2.0 litrelik VTEC turboşarjlı motor görev alıyor.
Hyundai
Hatchback otomobili i30’u geniş aileler için geliştiren Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, i30 Tourer’ın resmi lansmanını Cenevre’de yapıyor. i30 Tourer’ın en önemli rakipleri Opel Astra Sports Tourer ve Ford Focus Estate.
Italdesign
İtalyan lüksü V10 motorla güçlendirdiği yeni süper sporcusunu 2017 Cenevre Auto Show’da otomobil severlerle buluşturuyor. VW Grubu’nun bir parçası olan Italdesign’in yeni sporcusu Audi R8 ve Lamborghini Huracan’a kafa tutacak.
Jaguar
Bu yıl içinde herhangi bir yeni modelini satışa sunmayacak olan Jaguar, 2018 model yılı için geliştirdiği F-Pace, XE ve XF modellerini fuarda sergiliyor.
Kia
Bahar aylarında ilk olarak İngiltere’de satışa sunulacak olan yeni nesil Kia Picanto, ilk gösterimini Cenevre’de yapıyor. GT versiyonu ile birlikte yollarda boy göstermeye başlayacak olan Picanto’da Hyundai i10 ile aynı motorlar görev alıyor.
Lamborghini
İtalyan boğasının Cenevre standında Huracan’ın yeni bir versiyonu otomobil severleri karşılıyor. Huracan Performante’nin henüz yayınlanmış resmi fotoğrafları yok ancak sporcu pistte çoktan yakalandı bile. Süper sporcuda 5.2 litrelik V10 motor görev alıyor. Bu motor 602 beygir güç üretiyor.
Land Rover
Porsche Macan’ın İngiliz rakibi Range Rover Velar ilk kez Cenevre’de sergileniyor. Range Rover Evoque ve Range Rover Sport modelleri arasında konumlanan Velar coupe-vari görünümüyle dikkat çekiyor.
Lexus
Detroit Otomobil Fuarı’nda yeni LS’i tanıtan Lexus, bu kez otomobilini Avrupa sınırlarına getiriyor. Cenevre standında hibrit versiyonuyla boy gösteren Lexus LS 500h bakalım Avrupalı otomobil severlerin ilgisini çekecek mi?
McLaren
Son dört yıldır yeni modellerini Cenevre Fuarı’nda tanıtan McLaren bu geleneği bu yıl da bozmuyor. Markanın süper sporcu ailesinin yeni üyesi 720S, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. 650S’in yerine geçen sporcu artık daha fazla güç sunuyor.
Mercedes
Mercedes E-Serisi’nin cabrio versiyonu 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. Ayrıca E 63 4MATIC Estate’in de bu fuarda boy göstermesi bekleniyor. Mercedes-Maybach’ın ilk 4×4’ü G650 Landualet de E-Serisi’ne eşlik ediyor.
Mitsubishi
Cenevre 2017’de yeni crossoverını tanıtan Mitsubishi, Nissan Qashqai’ye kafa tutmaya hazırlanıyor. Yeni Eclipse Cross, Mitsubishi ASX’in ağabeyi olmaya geliyor.
Nissan
Makyajlı Nissan Qashqai, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nın merakla beklenen modellerinden biri. Kozmetik değişikliklerin yapıldığı Qashqai de yarı otonom sürüş gibi teknolojik yenilikler de yok değil.
Pagani
İtalyan üreticisi yeni Huayra Roadster modelinin lansmanını Cenevre’de gerçekleştiriyor. Süper sporcuların dikkat çektiği fuarda, 753 beygirlik Huayra Roadster de boy gösteriyor. Bu arada, Pagani Huayra Roadster’den yalnızca 100 adet üretileceğinin ve bu 100 modelin de şimdiden satıldığının altını çizelim. Yani, elinizi çabuk tutmanıza gerek yok.
Peugeot
Mobil Dünya Kongresi 2017’de sergilenen Peugeot Instinct konsepti, teknoloji dünyasının ardından Cenevre ile otomobil dünyasına da merhaba diyor. Bir Nesnelerin İnterneti platformu olan Samsung Artik Cloud ile uyumlu.
Porsche
Alman lüksü Porsche 911 GT3 ve Panamera Turbo S E-Hybrid modelleri 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’na sergileniyor. Porsche’nin amiral gemisi Panamera’nın hibrit versiyonunda V8 motor elektrikli motor ile kombine ediliyor. 911 GT3 ise 500 HP’nin üzerindeki gücüyle 0-100 hızlanmasını 4 saniyede tamamlıyor.
Skoda
Çek otomobil üreticisi Skoda, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda fırtına estirmeye geliyor. Octavia ailesinin performanslı versiyonu Octavia vRS 245 fuarda sergileniyor. Ayrıca, makyajlı Citigo ve Rapid de otomobil severleri bekliyor. Kodiaq’ın Scout ve Sportline versiyonları da Cenevre’deki Skoda standını dolduruyor.
Seat
Yeni Seat Ibiza ilk kez 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. Tabiki, Seat standında yakın zamanda satışa sunulan makyajlı Leon ve yeni SUV Ateca da yer alıyor.
SsangYong
Kia Sorento ve Hyundai Santa Fe modellerine rakip hazırlığında olan SsangYong yeni konsepti XAVL’yi görücüye çıkarıyor. Henüz net fotoğrafları olmayan SUV’un yedi kişilik oturma kapasitesine sahip olduğu şimdilik ortaya çıkan bilgiler arasında.
Subaru
Konsept halini gördüğümüz Subaru XV’nin üretim versiyonu Cenevre’de görücüye çıkıyor. Boxer benzinli ve dizel motorlara sahip XV, 2017 yılının ardından yollarda olacak.
Suzuki
Yeni nesil Suzuki Swift, Suzuki’nin Cenevre’deki kozlarından biri. Swift’e Suzuki standında yeni Baleno da eşlik ediyor.
Toyota
Yeni nesil Yaris’in hot hatch versiyonu olacağını onaylayan Toyota, bu sporcuyu Cenevre’de tanıtıyor.
Opel
Insignia ailesinin yeni üyeleri Grand Sport ve Sports Tourer, 2017 Cenevre OTomobil Fuarı’na geliyor.
Volkswagen
Arteon’un lansmanını Cenevre’de yapan Volkswagen, Passat CC’ye veda ediyor. BMW 4 Serisi Gran Coupe’nin yeni rakibi olan Volkswagen Arteon yeni tasarımı ve teknolojileri ile dikkat çekiyor.
Volvo
PowerPulse motor teknolojisiyle donatılan yeni Volvo XC60 kendini Cenevre’de gösteriyor. Volvo, fuara kadar XC60’ın gizemini korumaya kararlı gibi görünüyor.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.