Golf ya da Tiguan varken VW T-Roc alınır mı?

VW Golf ve VW Tiguan varken yeni Volkswagen SUV modeli T-Roc satın alınır mı? 2019 ilk çeyreği içerisinde sessizce satışa sunulan VW T-Roc modelini test için aldığımız kısa süre içerisinde bu soruya cevaplar aradım. 2019 model VW T-Roc fiyatı, donanımı, teknik özellikleri, test izlenimi ile Türkiye’de doğru bir konumda mı? Küçük Tiguan denebilir mi?

T-Roc, stilin öne çıktığı, dolayısıyla klasik VW müşterisinden çok yeni nesil bir kitleyi radarına alan bir otomobil. Zirvede Arteon’la yakalanmak istenen modern kitlenin daha genç olanları…

Fiyatına bakıldığında bunu da görmek mümkün; T-Roc 1.5 litrelik TSI 150 PS DSG modelde sadece Highline donanımla Türkiye’ye getiriliyor ve 254.100 TL net fiyata sahip; 1.560 TL metalik renk farkı, 6.150 TL de almak isterseniz Panoramik Açılır Cam Tavan bedeli var. Peki Golf ve Tiguan’da fiyatlar nasıl?

Artık 7. nesilde son aylarını yaşayan Golf fiyatları trendline donanımda 149 bin TL’den başlayıp benzer motor, şanzıman ve donanımla 238 binde tamamlanırken; etiket fiyatı 183 bin TL’den başlayan Tiguan aynı motor donanımla 302 bin TL’lik bir modele dönüşüyor.

Galiba VW kompakt modellerde cesur fiyatlarla dikkat çekmeye çalışıyor. Pazarda bir miktar gerilerde kalmasında fiyatlar etkili mi acaba?

Dönelim T-Roc için söylenebilecek detaylara; iç mekanda piyano lake serisinin en modern hali kokpiti daha şık bir hale getirmiş. Ama yeni Golf ile gelmesi beklenen ikili ekran T-Roc da yok.

Yeri gelmişken T-Roc’da bagaj Golf’ten daha iyi konumda; Golf’de 380 litre olan bu alan T-Roc’da 445 lt. Tiguan’da ise 615 litre.

T-Roc aynı zamanda Audi Q2 ile ikiz kardeş; Mercedes GLA ve BMW X1 karşısında 4. Alman kompakt premium SUV seçeneği…

1.5 litrelik 150 HP güç, 250 Nm tork sağlayan TSi motorla T-Roc 0-100 km/saat hızlanmasını 8.4 sn’de tamamlıyor. Son hızı 205 km/saat. Otomobilin tüm yol verilerine güncel modern ve son derece fonsiyonel gösterge panelinden ulaşabiliyorsunuz. Kişiselleştirmeye çok uygun!

Gaza basılmadığı sürece gözünüz dizeli aramayacak; ama gaza bastığınızda da 150 HP’ye ulaşmak için cömert olmanızı gerektirecek bir motor var.

Orta konsolda bulunan geniş ekran algı hızı ve tepki süresi, tasarımı ile daha standart düzeyde, altta bulunan tuş takımları ise 2013 Golf modellerinden beri varolan bir tasarım.

T-Roc orta konsol ekranına Apple Car Play ya da Android Auto özellikleri ile bağlanmak kolay!

2.6 metrenin biraz altında kalan dingil mesafesi arka koltuk alanlarını etkiliyor.

Bu modelde en stilize bulduğum kısım arka tasarımı oldu; bir dönemin crossover modellerini hatırlatan eğimli bagaj çizgisi T-Roc için kimliği oluşturan alanlardan biri. Far tasarımları ile birlikte daha spor bir yaklaşım ortaya çıkıyor.

Spor ve krom detaylar iç mekanda havalandırma ızgaraları vites kolu gibi alanlarda da yer alıyor.

T-Roc uzun bir model değil; 4 metre 23 santim yüksekliği ise 1 metre 57 santim. Golf 4.26 metre, Tiguan ise 4 metre 48 santim.

Birçok VW modeli gibi T-Roc da kendi kendine gidebilen otonom sürüşe geçiş için geliştirilen özellikleri taşıyor. Örneğin tek bir tuşla sürücü ellerini direksiyondan alsa da otomobil şerit içerisinde yola devam edebiliyor.

Bagajın tek tuşla kapatılabilmesi de dikkate alınması gereken ince bir detay özellik.

Bu otomobil kompakt bir SUV modeli; efsane Golf ile başarılı Tiguan arasında konumlandırılıyor, yüksek yapısı ile Golf’ten daha kısa ve şık çizgileri ile Tiguan’dan ayrılıyor. Cam tavan ve tavan barları mutlaka olmalı.

Karar sizin, altın değerinde Golf ya da Tiguan mı yoksa şu sıralar trend olan yeni bir stil sahibi T-Roc mu?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.