Sancak ihaleden sonra ilk açıklamasını yaptı

BMC'nin satışına yönelik ihalede son tekliflerinin 725 milyon lira olduğunu açıklayan ES Mali Yatırım ve Danışmalık AŞ'nin sahibi Ethem Sancak, teklifi şu anda tekrar yükseltmek istemediklerini ve cuma günü zaten pazarlık yapılacağını belirterek, BMC'nin içinde bulunduğu 200 milyon liralık borç sebebiyle muhammen bedele zaten oldukça yaklaştıklarını vurguladı.

İhalenin ardından soruları yanıtlayan Sancak, çok açık ve şeffaf bir pazarlığın gerçekleştiğini, ES Mali Yatırım ve Danışmanlık şirketi olarak bugün TMSF ile bir pazarlığa oturduklarını söyledi. Türk otomotiv endüstrisinin tek milli markası BMC'nin 2011 yılından bu  yana pek faal olmadığını dile getiren Sancak, süreç içerisinde TMSF'nin BMC'ye el  koyduğundan bu yana, bu kurumu tekrar hareket ettirmek ve dağılmasını önlemek  için ciddi bir çaba içerisinde olduğunu anlattı.

Sancak, reel stratejileri gereği yaklaşık 6 aydır bu markanın tekrar ekonomiye kazandırılması ve reel karlı bir yatırıma dönüştürülmesi açısından yaptıkları çalışmalar sonucunda bugün herkese açık ihalede maalesef tek kalarak TMSF'nin huzuruna çıktıklarını vurguladı.

Kurumun en büyük özelliği çalışanları

Sancak sözlerine "Açık artırmanın baz teşkil ettiği sözleşme gereği bu şirket kime kalırsa 200 milyon liraya yakın bir borç üstlenmek durumunda kalacak. Bunlar,  çalışanların kıdem tazminatları, ürünlerin tamamlanması ve bir takım taahhütlerin doğal sonucudur. Dolayısıyla bizim buraya verdiğimiz teklif 925 milyon lira tutarında bir değer olarak hesap edilmelidir. Cuma günü, bu teklifimiz onaylanırsa hayırlısıyla BMC'yi alacağız. Sonra da niyetimiz bu kuruma asgari 500 milyon dolar yatırım yaparak bir global küresel marka haline dönüştürmektir. Bu potansiyel bu kurumda var. Ayrıca bu kurumun en büyük özelliği, kuruma bağlı çalışanlarının bilincidir.  2011 yılından bu yna neredeyse maaş almama pahasına çalışanlar markalarına sahip çıkmış, kurumun dağılmasını engellemiştir. Bu bence bu kurumun en büyük değeridir, Türk işçisinin milli markalarına gösterdiği bilinçtir. Onlara teşekkür etmek istiyorum. Umut ederim teklifimiz onaylanır da biz de gidip çalışanlarla kucaklaşırız. 1 Mayıs başlangıcıyla bu milli kurumu ayağa kaldırırız. Bu süreçte medyanın bizi iyi algılayıp bu iyi niyetimizi görüp destek vermesini de istiyoruz. Hepimizin gönlünde bir milli marka isteği var. Biz de inşallah bu ideallerle yola çıkacağız." diyerek devam etti.

Basın mensuplarının aklındaki rakamın ne olduğunu sormaları üzerine Sancak, "Başta TMSF, büyük bir özveriyle bizi şirketin eski sahipleriyle anlaştırıp kimseyi örselemeden bu işi ayağa kaldıralım istedi. Biz Çukurova Grubuyla da pazarlıklar yaptık. Fakat kurumun borcunun derinliği ve 'kapalı kapılar ardında oluyor' tarzındaki bir takım negatif yaklaşımlar bizim böyle bir anlaşma yapmamızı engelledi. Biz de bunun açık ve aleni olmasını, herkesin katılmasını bu demokratik ortamla kime kalırsa ürün ona kalsın istedik ve birebir anlaşmadan çekildik. TMSF'de büyük bir yaklaşımla önce 10 Nisan’a açıklamıştı ihaleyi fakat katılımın azlığı ve zaman açısından bunu uzattı. Ama bu katılımlar çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleşemedi biz burada tek kaldık." yanıtını verdi.

Ortaklar Katar'dan

 BMC için Körfezden güçlü bir ülkeyle stratejik bir işbirliği yapacakları bilgisini veren Sancak, "BMC kıymeti bir markadır. Buna bir ortak alacağız. Katarlı misafirlerimiz de bugün burada ihaleyi izledi. Onlarla bir çalışma yürütüyoruz. Anlaştığımız zaman bunları size bildireceğiz" diye konuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.