İşte yeni Clio 2019 ile ilgili tüm özellikler

Renault yeni Clio Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini yaptı. Peki yeni Clio nasıl bir otomobil? Beşinci nesil Clio’da neler değişti. İşte fuar görselleri ile birlikte yeni Clio hakkında herşey; Bursa’da üretilen yeni Clio, bir önceki neslin ana hatlarını taşıyor. Kaporta üzerindeki çizgiler, modele daha kaslı bir görünüm kazandırıyor. Genişletilen radyatör ızgarası, Yeni Clio’ya daha belirgin bir görünüm kazandırırken, motora ise etkin bir soğutma sağlıyor.

Yeni Clio, 12 milimetre kısa olmasına rağmen (uzunluk 4050 mm, genişlik 1798 mm) daha geniş bir iç mekana sahip. Yeni Clio’nun karoserisi, aerodinamizmini ve sportif görünümünü artırmak için 48 milimetre alçaltılmış (yükseklik 1440 mm). Köpekbalığı anten, full LED farlar ve yan camların çevresindeki krom detaylar, Yeni Clio’nun modern tarzına katkı sağlıyor.

İç mekandaki devrimlerden biri olarak Akıllı Kabin-Smart Cockpit konsepti; 9,3 inçlik multimedya ekrana sahip. Renault’nun sunduğu en büyük ekran. Hafif eğimli dikey tablet, gösterge paneline genişlik hissi veriyor, kabin içinin modernizmini artırıyor ve ekran okunabilirliğini kolaylaştırıyor. Kullanıcı odaklı bu ekran, internet bağlantılı yeni multimedya sistemi EASY LINK, navigasyon, bilgi-eğlence sisteminin yanı sıra MULTI-SENSE ayarları gibi kullanıcı dostu bir içeriğe sahip.

Yeni Clio, geleneksel analog kadranların yerine ilk kez dijital bir ekran ile sunuluyor. Üst modellerden alınan teknoloji ile 7 ila 10 inç büyüklüğündeki TFT ekran; sürüş deneyimini kişiselleştirme imkanı sunuyor. 10 inçlik versiyonda, ekran üzerinde GPS navigasyon da yer alıyor. 9,3 ve 10 inçlik iki ekranı ile Yeni Clio, kategorisinin en büyük ekranlarını sunuyor.

Önceki modele kıyasla daha kompakt bir hava yastığı kullanılarak, direksiyona daha şık ve rafine bir tarz kazandırılmış. Retro aydınlatmalı kumandalar ve krom saten kaplaması ile yüksek kalite algısı göze çarpıyor. Aydınlatmalı dış çerçeveye sahip orta konsol, iç ambiyansa göre kişiselleştirilebiliyor. Alt kısımdaki entegre bölmeler, telefon şarjı gibi işlevsel içerik özellikleri barındırıyor.

Yeni Clio’nun koltukları daha geniş ve yolcuyu kavrıyor. Koltukların yarı yumuşak kaplamalarının boşluklu yapısı, arkadaki yolcular için diz mesafesini artırırken; virgül şeklindeki daha ince koltuk başları ise sürücünün arkayı görmesini kolaylaştırıyor. Kaplamalı ve geniş giydirmeli kapı panelleri, aynı kol dayamalar gibi farklı iç ortam tasarımlarına göre düzenlenebiliyor.

Kişiselleştirme tercihi ile sunulan 8 ambiyans seçeneği sayesinde iç mekan, tamamen kişisel tercihe göre düzenlenebiliyor. Valencia Turuncunun yanı sıra Vizon Kahverengi ve Seladon Mavi, Yeni Clio’da sunulan yeni renkler arasında yer alıyor. Yeni Clio’da 11 farklı renk seçeneği ve 3 dış kişiselleştirme paketi (kırmızı, turuncu ve siyah) sunuluyor.

Bagaj tasarımı, mümkün olan en kübik forma sahip olacak şekilde gerçekleştirilmiş. BOSE premium ses sistemi entegre edilmesi ile bagaj hacmi 391 litreye ulaşırken; iç saklama hacmi 26 litre artırılmış. Çift zemin, bagaja eşya koymayı kolaylaştırırken; arka koltuklar yatırıldığında ise düz bir zemin ortaya çıkıyor.

Yeni Clio, 65 ile 130 bg arasında değişen motor gücüne sahip benzinli ve dizel motor ürün gamına sahip. İlk defa 2020 yılından itibaren E-TECH hibrit motorla da pazara sunulacak. Toplamda 9 adet motor/vites kutusu seçeneği olacak. Yeni nesil 1.6 litre benzinli motor bunun için yeniden tasarlandı. Bu sisteme iki elektrikli motor, inovatif çok modlu bir vites kutusu ve 1.2 kWs akü eşlik edecek.

Ekonomik bir şehir içi otomobili arayanlar için; 1.0 SCe (3 silindir atmosferik) motor 65 – 75 bg güç sunarken 5 vitesli manuel şanzımanla kombine edildi. Renault ürün gamına yeni eklenen 1.0 TCe (3 silindirli turbokompresör) ise İttifak sinerjisinin en yeni motoru. 100 bg sunan bu yeni nesil motor, kendisinden önceki TCe 90 versiyona kıyasla 10 bg ve 20 Nm daha güçlü.

TCe 100 ilk olarak Yeni Clio’da 5 vitesli manuel vites kutusu ile birlikte sunuluyor. Daha sonra yeni nesil X-TRONIC otomatik şanzımanla pazara sunulacak. TCe motor LPG versiyonuyla da yola çıkacak. 1.3 TCe FAP motor ise 130 bg ve 240 Nm tork değerine sahip; 7 ileri EDC otomatik şanzımanla kombine edildi. 1.2 benzinlinin yerini alıyor.

Uzun mesafe kullanımlar ve filo şirketleri için ise 1.5 Blue dCi dizel motor yer alıyor; yeni emisyon standartlarına göre adapte edilen motor iki versiyonla sunuluyor; 85 bg / 220 Nm ve 115 bg / 260 Nm. 6 ileri manuel şanzıman ile birlikte.

Yeni Clio, CMF-B yeni nesil platformun lansmanını gerçekleştiriyor. Böylece bir önceki nesil Clio platformuna kıyasla, yüzde 85 oranında yeni parçaya sahip. Bu platform, bir önceki platforma kıyasla daha hafif: ayrıca tüm versiyonlarda ön kamera ve radar, Trafik ve Otoyol Destek Sistemi (2.seviye otonom özelliği) gibi birçok ekipman dahil edilmiş. E-TECH hibrit motor sistemini de entegre etmek için tasarlanmış.

Yeni Clio’da 360° kamera, bisikletli ve yaya algılama özellikli aktif acil fren destek sistemi gibi Renault ürün gamında ilk olan yeni özellikler yer alıyor. Trafik ve Otoyol Destek Sistemi, ise otonom araçlara geçişin ilk adımını oluşturuyor. Yeni Clio, Renault Grubu, Drive the Future stratejik planının ilki olma özelliğini taşıyor.

Trafik ve Otoyol desteği, adaptif hız kontrol sistemi (Start&Stop ile) ve şerit takip sisteminin kombinasyonu. 0 – 160 km/s arasında aktif olan bu ekipman, EDC otomatik vites kutulu araçlarda çalışıyor. Sistem, bir yandan aracın hızını ayarlayıp önündeki araçlarla güvenli takip mesafesini korurken, diğer yandan da aracın şeridinde kalmasını sağlıyor. Özellikle yoğun trafik koşullarında sürücü müdahalesine gerek olmaksızın 3 saniye gibi bir sürede otomatik olarak durup yeniden hareket edebiliyor.

Renault ürün gamında ilk kez kullanılan ve tüm Clio’larda olacak bisikletli ve yaya algılama özellikli aktif fren asistanı; tehlikeli durumlarda, sürücü tepki vermezse freni devreye sokarak güvenliği maksimuma çıkarıyor. Kör nokta uyarı sistemi, şeritten ayrılma ve şerit takip, park etme gibi özellikler yeni Clio ile birlikte yola çıkıyor. 360 derece kamera ise İttifak bünyesinde iyi bilinen ancak kullanan ilk Renault modeli oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.