
7’ye kardeş geliyor: DS 3 Crossback
PSA Grubu’nun lüks segmentteki rekabete uygun hale getirmeye çalıştığı markası DS, kendine özgü ikinci modeliyle sahaya çıkıyor. Önce DS 7 ile kendini gösteren yeni nesil çizgiler, DS 3 ile devam ediyor.
DS 3 CROSSBACK hem benzin ve dizel olmak üzere içten yanmalı motorlar hem de yüzde 100 elektrikli olmak üzere her 3 güç ve aktarma organıyla karşımıza çıkıyor.
Yeni bir platform üzerine yükselen DS 3 Crossback gerek teknoloji, gerekse de tasarım anlamında tamamen yeni ufuklara açılmak istiyor.

DS 3 Crossback hem bir şehir otomobili, hem de uzun yol otomobili olmak üzere iki farklı niteliğin buluştuğu bir araç vaat ediyor.

Yeni model, DS MATRIX LED VISION ön farlar, otomatik olarak dışarı çıkan gizli kapı kolları ve tamamen dijital bir sürüş pozisyonu gibi ileri teknolojilerle de dikkat çekiyor.

4,12 metre uzunluğu, duruşu ve 18 inçlik jantlarıyla henüz ilk göz temasında premium sınıfa göz kırpan bir algıya katkıda bulunuyor. Tasarımcılarının amacı da bu zaten.
Yeni DS 3 Crossback dış tasarımında neler dikkat çekiyor dersek, şunları sıralamak gerekiyor: Gizli omuz çizgisi fitilleri, gömülü kapı kolları, antensiz, temiz tavan çizgisi, gövdeden farklı tavan rengi, yan köpekbalığı yüzgeci ve krom çift egzoz çıkışı.

Gizli kapı kolları: Katlanan gizli kapı kolları şık ve modern bir görünüm sunuyor. DS X E-Tense Dream-Car ile ilk kez kullanılan bu teknoloji sektörde yeni bir uygulama. Kapı kolları sadece ihtiyaç halinde ortaya çıkıyor. Diğer zamanlarda ise otomobilin yan gövdesi içine gizleniyor. Dahası anahtarsız giriş ve çalıştırma ile kullanıcının otomobile 1,5 metre yaklaşmasıyla sihir başlıyor. Otomobil merkezi kilidini açıyor ve dört adet gizli kapı kolu dışarıya çıkıyor. Kullanıcının anahtar ile otomobilden uzaklaşmasıyla birlikte kapı kolları yerine gizleniyor ve otomobile kilitleniyor.

Kişiselleştirme süreci DS MONTMARTRE, DS BASTILLE, DS PERFORMANCE Line, DS RIVOLI, DS OPERA ve La Première sınırlı üretim olmak üzere beş farklı DS ilhamları ile ifade ediliyor. Söz konusu tasarım konseptleri, bireysel zevkleri ve gereksinimleri karşılamak üzere otomobilin içindeki ve dışındaki renkleri ve malzemeleri eşleştiriyor.

DS 7 Crossback modelinden aktarılan orta konsol kabinin odak noktası. Vites seçim kolu, şalterler ve elektrikli el freni ile şık orta konsol; kablosuz şarj, farklı saklama alanları ve kızaklı orta kol dayanağı gibi çözümlere sahip.

Dokunmatik kumandalarıyla gösterişli orta konsolda, ortadaki ve kapılara entegre yan havalandırma ızgaralarında, ekran tasarımında ve diğer detaylar ayrıntılara gösterilen özeni sergiliyor.

Yüzde 100 elektrikli : DS 3 CROSSBACK E-TENSE: DS 3 CROSSBACK ile şık tasarımlı bir elektrikli otomobil hayali gerçek oluyor. Heyecan uyandıran tarzı ve tasarımıyla DS 3 CROSSBACK 2019 yılının ikinci yarısından itibaren gelişmiş bir performans sunan tamamen elektrikli bir versiyona kavuşacak. 450 kilometre (NEDC sürüş döngüsü) menzil sunan elektrik motorlu sistem sadece 30 dakikada bataryayı yüzde 80 şarj etme imkanı sunuyor. Bataryalar otomobilin zeminine gizlendiğinden elektrikli versiyonda iç mekandaki yaşam alanından ödün vermek gerekmiyor.

Yeni DS 3 Crossback 2019 ortalarından itibaren yüksek performanslı bir elektrik motoruna kavuşacak. Bu güç ünitesi 100 kW ‘ye denk gelen 136 HP gücünde bir elektrik motoruyla sport modda 150 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

Otomobilin zemininde 50 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya bulunuyor

Enerji geri kazanım özelliğine sahip fren sistemi de aracın gücünü ve bataryasını destekliyor.

100 kW’lık yüksek hızlı şarj için aktif bir batarya soğutma sistemi de unutulmamış.







