2020 yeni VW Transporter fiyatı özellikleri sürüş izlenimi

Volkswagen 1946 yılında fabrika içinde parça taşıması için geliştirildi, 1950’de ise bantlara seri üretim için girdi. O günden bu yana tüm dünyada 20 milyon, Türkiye’de ise 156 bin civarında Transporter yollara çıktı. Türkiye’nin en cool ticari araçlarından biri oldu. Alman marka şimdi Transporter T6.1 güncellemesini başlattı. Peki yenilenen Transporter Türkiye’ye ne zaman gelecek? 2020 yeni VW Transporter test sürüşü, donanımları, sürüş izlenimi hepsi bu yazımızda.

Sorunun cevabının hemen verelim: Türkiye’de 156 bin adetin üzerinde satılan Volkswagen Transporter, Türkiye’ye kasım ayından itibaren donanımına göre etap etap gelecek. Peki, nasıl bir takvim ile hangi donanımlarla satılmaya başlayacak? Hayalet gösterge, döner ve kayar koltuklarla satın alınabilecek mi?

2020 yeni VW Transporter ailesi Amsterdam’daki test sürüşleri ile tanıtıldı.

Hayalet gösterge denilen dijital gösterge paneli eskiden beri otomobil sahiplerince çok beğenilir. Audi, BMW ve Mercedes tarafınan bolca uygulanan bu teknoloji artık pek çok otomobil için kullanılıyor. Passat’ta yıllar önce sadece en üst versiyonda yer alan hayalet gösterge, artık Transporter T6.1 kokpitine de dahil oluyor.

2020 yeni VW Transporter adeta dijital çağa ışınlanmış. Tamamen yenilenmiş gösterge paneli, elektromekanik servo direksiyonu, LED iç aydınlatması ve dokuzu yeni olmak üzere 20’ye yakın sürücü destek sistemiyle başarısını sürdürmeye aday.

Aracın ortaya çıkışı ilginç bir hikayeye sahip: Wolfsburg’daki Volkswagen fabrikasında çalışan işçilerin, parça taşımak amacıyla Beetle modelinden esinlenerek geliştirdikleri bir araç. Bu fabrika içi araç 1947 yılında bir taslağa ilham verir ve 1949 yılında da, güçlü görünümü nedeniyle ‘Bulli’ takma adı verilen T1 ortaya çıkar. 1950 yılında seri üretimine başlanan Bulli, adını otomotiv tarihine altın harflerle yazdırarak ikon modellerden biri oldu. Son Transporter T6.1 modeli Amsterdam’da uluslararası otomotiv gazetecilerine tanıtıldı.

Tanıtıma firmanın merkezinden mühendisler, tasarımcılar ve pazarlamacılar üst düzey katılım sağladı. Tabii bu isimlerin çoğu 2022 sonrasında Türkiye’de üretilecek T7 projesi için çalıştıklarını sır gibi sakladılar ve hiç bir detay vermediler.

Bu yılın kasım ayında Türkiye yollarına çıkacak olan yeni Transporter, ilk planda Panel Van, City Van ve Camlı Van modelleri ile satın alınabilecek.

2.0 litre TDI uzun şasi, manuel şanzımanlı, 110 PS ve 150 PS seçenekleri bulunacak. Panel Van modelinde, elektromekanik servo direksiyon, elektrik kontrollü klima ve hız limitleme özellikli hız sabitleyici yenilikleri yer alacak.

2.0 litre TDI 150PS, manuel şanzımanlı standart şasi City Van ve Camlı Van modelleri, aynı zamanda uzun şasiyle otomatik şanzıman ile de satılacak.

Bu yeni versiyonlarda da gövde rengi tamponlar, yan ayna, kapı kolları, krom ızgara, elektromekanik servo direksiyon, 6,5″ ekranlı Composition Colour radyo, hız limitleme özellikli hız sabitleyici ve elektrik kontrollü klima yenilikler arasında bulunuyor.

Yeni Caravelle modeli Comfortline donanımıyla gelecek. 2.0 litre TDI 150 PS uzun şasi, düz ve otomatik şanzıman seçenekleriyle satın alınabilecek olan yeni Caravelle’de, mevcut Caravelle’e göre, App Connect, 6,5″ ekranlı Composition Colour radyo, hız limitleme özellikli hız sabitleyici, her lastiğin basıncını ayrı ayrı denetleyen lastik basınç göstergesi gibi yenilikler bulunuyor.

2020 yılında pazara sunulacak olan Caravelle Highline modelinde, dijital gösterge paneli (Active info display) ve 9,2” ekranlı navigasyon sistemi özellikleri bulunacak.

Yeni Transporter’ın üst sınıf malzeme ve uzmanlıkla tasarlanan ön konsolu kullanım kolaylığı sağlıyor. Konsolda eşya gözleri sayesinde evraklar, akıllı telefonlar ve diğer önemli aksesuarlar rahat bir şekilde muhafaza edilebiliyor.

Minibüs tipi Transporter, yatırılabilen kotlukları ile yolculara rahat iniş bini; avantajı vaat ediyor.

Yeni koltuk desenleri de dikkat çekiyor.

Multivan versiyonu koltuk sayısı nedeniyle otomobil kategorisine girdiği için ithal edilmeyecek. Multivan donanım paketindeki tüm teknoloji ve donanımlar Caravelle ile sunulacak. Bu sayede 9+1 koltuk düzeni ile araç ticari araç vergilendirmesiyle satın alınabilecek.

Yeni Transporter City Van, Camlı Van ve Caravelle modellerinde bulunan renkli 6,5″ dokunmatik ekran üzerinden hem araç bilgileri takip ediliyor hem de radyo kontrol edilebiliyor. USB desteği ile size istenilen kaynaktan müzik dinleme keyfi sunuyor ve bluetooth özelliği sayesinde cep telefonu veya tabletlerde bulunan müziklere erişilirken, telefon görüşmeleri de rahatlıkla gerçekleştiriliyor.

Yeni Transporter’ı Amsterdam ve civarında test ettik. İzlenimlerimiz arasında aracın binek otomobil konforu, yakıt tasarrufu, otomobil teknolojileri, sürüş rahatlığı hemen dikkat çekiyor.

Teknolojide üst sınırlar zorlanmış. Örneğin araçta bulunan iki adet USB çıkışı, yeni sistem küçük bağlantı noktalarına sahip. Bu da elimizdeki mevcut her türlü akıllı telefonun şarjını ve kullanımını imkansız kılıyor. İlla ki araya bir adaptör soket almanız gerekiyor. Ya da çakmaklık üzerinden şarj edebilirsiniz telefonunuzu.

Hayalet göstergeli Transporter modelinin Türkiye’ye gelişi 2020 yılına gerçekleşecek.

Ele tam oturan direksiyon, kullanılan deri malzeme ile lüks duygusunu çok güçlendiriyor.

2020 yeni VW Transporter ile Amsterdam’ın ayakta kalmış 6 değirmeninden en merkezi olan Funenmolen olarak da bilinen De Gooyer Yel Değirmeni ziyaretini de yaptık.1725 yılında inşa edilen yapı, ülkede modern kanatların kullanıldığı ilk tahıl değirmeni olmuş. De Gooyer Yel Değirmeni önünde mola verdik. aracın boyutları nedeniyle şehir içinde park etme zorluğu yaşamadık. Üst versiyonda otonom 3 kapsamında kendi kendine park sistemi de bulunuyor.

Türkiye’de üretilmeyen son Transporter T6.1 modelini Amsterdam’da test ettik. 100 yıllık depoda Almanya üretimi son Transporter modelinin satışa çıkacak tüm versiyonlarıyla buluştuk.

Her türlü ticaretin yükünü çekebilecek özelliklere sahip yeni Transporter bilindiği gibi Ford ile Volkswagen arasında yapılan anlaşma neticesinde Türkiye’de üretilecek. Yenilenen Transporter Almanya’da üretilen son Transporter olacak.

Yılda 100 bin adetlik üretimi düşünülen Made In Turkey VW Transporter için 2022 yılını beklemek gerekiyor.

Yeni Transporter ile Türkiye’de bu yıl 7500 adet civarında V Ticari Araç satışı bekleniyor. Ticari araç pazarı için yapılan tahminler ise 70-80 bin adetlerde.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.