Kona’nın ardından 3 yılda 7 yeni SUV hazırlıyor

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, global satışlarındaki agresifliğini, yeni model geliştirme konusunda da sürdürüyor. Hyundai’nin açıklanan 2020 Planı’nda 8 yeni model yer alıyor. Bu da markanın önümüzdeki yıllarda da atak politikadan vazgeçmeyeceğinin göstergesi. Türkiye’de Kona üretilecek mi, üretilmeyecek mi tartışmaları yaşanırken, Koreli marka yepyeni modellerle yoluna kimseye aldırmadan devam ediyor.

Kona’nın ardından 2020 yılına kadar 7 yeni Hyundai modeli daha yollara çıkacak

Hyundai’de her şey hedef pazarlarının çoğuna ulaşmaya hazır hale gelen yeni Kona ile başladı. Kona’nın izinde ise üç yıl almayacak bir süreçte lansmanını bekleyen 7 CUV ve SUV var.

Hyundai’nin 2020 Planı’ndaki yeni modeller

Küçük kompakt SUV segmentine gelecek olan Kona’nın altına A-segment CUV olarak tanımlanacak bir araç girecek. Bu aracın dizel, hibrit, elektrikli ve yakıt hücreli motor seçenekleri olacak. En azından ABD pazarında bunlar satışa çıkarılacak.

Hyundai’nin tasarımlarında müşteri beklentilerine cevap verecek özelliklere önem verdiğine dikkat çeken şirket yöneticileri, önümüzdeki üç yıl için bu tür bir eğilimi tespit ettiklerini belirtiyorlar.

Hyundai yöneticileri, özellikle küçük CUV tarzı araç arzında geri kaldıklarını kabul ediyorlar

Bu da Avrupa için Türkiye’de üretilen i10 modeli üzerinde yeni bir yüksek yapılı A CUV versiyonunun üzerinde çalışıldığına işaret ediyor.

Hyundai’nin 2020 yılına kadar yollara çıkaracağı modellerin  Kona dahil ilk beşinin 2018 yılında lansmanı planladığı görülüyor. 2019 yılında ise orta sınıf yeni nesil bir SUV gündemde.

Görünün o ki önümüzdeki döneme küçük SUV tarzında, ekonomik yakıt tüketimine sahip modeller etki edecek. Hyundai de bu savaşa hazırlanıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren Koreli markanın bu konuda neler yaptığını ve yapacağını daha detaylı görebileceğiz.

Hyundai Kona Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Öncelik Kona’da. Hyundai Assan bir ara bu yılın son döneminde “belki getiririz” dediği Kona için şimdilik 2018 yılını gözüne kestirdi.

Türkiye’de 2018 model olarak satışa çıkacak.

Tabii 2018 yılında pek çok A ve B segmenti küçük SUV ve CUV’un yollara çıkacağını hatırlatalım.

2018’de tanışacağınız yeni SUV’lar: T-Roc, Arona, Kona, Stonic, Ecosport, Karoq, C3 Aircross …

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.