2020 hedefi yüzde 5 pazar payı; hangi Opel ne zaman gelecek?

2017 yılı ortasından itibaren PSA Grubu çatısı altına giren, Opel 2020 satış hedefleri ve model lansman tarihlerini açıkladı. Opel 2020 yılında ne kadar otomobil satmayı hedefliyor, hangi model hangi tarihlerde satışa çıkacak?

AutoBest yılın otomobili seçilen Opel yeni Corsa 2020 model yılı olarak Mart ayında satışa sunulacak; öncesinde Şubat ayında ön sipariş toplanmaya başlayacak. Opel yenilenen Astra HB yine yılın ilk çeyreğinde yola çıkacak?

Model donanım ve ekipmanları güçlendirilen Crossland X ve Grandland X modelleri de ilk çeyrekte lanse edilecek. Merakla beklenen modellerden biri olan yeni Insignia ise yılın son çeyreğinde satışa çıkacak. Opel bir de ticari araç sürprizi yapacak.

Yeni Astra HB

2019 yılında Türkiye pazarında büyüme ivmesi yakalayan şirket bu model yağmuru ile birlikte 2020’de iddialı bir pazar payı hedefi içerisinde. 2019’u %3,8 pazar payı ile kapatmayı öngören Opel Türkiye; 2020’de toplam pazardan %5 pay almayı hedefliyor. Bu da 600 binlik bir pazara ulaşılması halinde 30 bin civarında satış demek.

 

Yeni Genel Müdür 21 yıldır Opel’de

Alpagut Girgin, Opel Türkiye Genel Müdürü

21 yıldır Opel’de çeşitli kademelerde çalışan ve kısa bir süre önce Opel Türkiye Genel Müdürü olan Alpagut Girgin, 2020 yılında yeni Corsa, Astra HB ile birlikte satışları yukarı taşıyacak bir ivme içerisinde olacaklarını belirtti. Müşteri memnuniyetini temel alan hizmet anlayışı ile daha fazla Opel müşterisine ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Girgin; “Bir Alman markası olarak daha sıcak ve insan odaklı yaklaşımımızı devam ettireceğiz. Bu doğrultuda müşterilerimizin duygularına daha fazla hitap eden ve kaliteli hizmet anlayışıyla mobilite ihtiyaçlarını karşılayan bir Opel göreceksiniz.” dedi.

 

Kasım ayında toplam pazarda beş basamak artışla yedinci sıraya yerleşen Opel Türkiye, pazar payını da 2018’in aynı dönemine göre %2 artışla %4,6’ya taşıdı. Opel Türkiye, Ocak-Kasım döneminde ise marka sıralamasında üç sıra yükselerek toplam otomotiv pazarından %3,8’lik pay elde etti.

Geçtiğimiz Mart ayında Opel Combo ile hafif ticari araç pazarına giriş yapan Alman otomobil üreticisi; sekiz aylık dönemin sonunda buradan alınan payla birlikte toplam sıralamada dokuzuncu sıraya yerleşti.

 

2020 yılında toplam otomotiv pazarının 600 bin adede ulaşmasını beklediklerini söyleyen Alpagut Girgin, bugüne kadar Türkiye’de 120 binden fazla satılan Corsa’nın 6. neslinin de pazarda ciddi bir başarı yakalamasını beklediklerini kaydetti. Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin; Groupe PSA Türkiye’nin sinerjisi, ürün gamına eklenen yeni modeller, Türkiye pazarının %93’ünü kapsayan güçlü bayi yapılanması ile birlikte 2020 yılında güçlenecekleri mesajını verdi.

Elektrikli Corsa ufukta görünmüyor

PSA çatısı altında Peugeot 208, Citroen C3, DS 3 Crossback modelleri ile aynı platformdan çıkacak olan Opel yeni Corsa aynı seride bulunan elektrikli altyapıyı da paylaşıyor. Her 4 modelin de tam elektrikli versiyonları bulunuyor. Ancak elektrikli motorlu Corsa’nın 2020 ve hatta 2021 planlarında Türkiye yer almıyor; Peugeot, Citroen’de de olduğu gibi…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.