2020 Bilanço; TürkTraktör üretim, ciro ve satışları arttı

2020 TürkTraktör üretim ciro finansal sonuçlarını açıklandı. Sektörün lider üreticisi konumunda olan TürkTraktör; zorlu dönemde, üretim, yurt içi satış adetleri ve ciro sayısında artış kaydetti. Yılın ilk 6 ayında 12 bin 357 adet traktör bantlarından inerken; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artış ortaya çıktı.

Yurt içinde gerçekleştirdiği toplam 7 bin 326 adetlik traktör satışıyla; geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 68 oranında artırırken; 13 yıldır lideri olduğu traktör pazarındaki konumunu güçlendirdi. 130’dan fazla ülkeye ihracat yapan TürkTraktör, ilk 6 ayda 5 bin 786 adet traktör ihracatı ile Türkiye’nin toplam traktör ihracatının yüzde 86’sını da tek başına gerçekleştirdi.

2020 TürkTraktör üretim ciro finansal ve satış sayılarında yılın ilk altı ayını 2 milyar 179 milyon TL toplam ciro ile kapattı. Şirketin brüt kârı 380 milyon TL, brüt kâr marjı %17,4 olarak gerçekleşirken; faaliyet kârı 211 milyon TL ve FAVÖK tutarı 278 milyon TL oldu.

Şirketin faaliyet kâr marjı ve FAVÖK marjı ise sırası ile %9,7 ve %12,8 olarak gerçekleşti. TürkTraktör’ün net kârı ise 161 milyon TL olarak kaydedildi.

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, “Son 2 yıldır zorlu pazar koşullarına rağmen, liderliğimizi 13. yılına taşıdık. Yaşanmaya başlanan salgın süreci ise karşımıza farklı zorluklar getirdi.

Ancak 65 yılı aşan deneyimimiz ve güçlü finansal yapımızla yeni şartlara uygun çizdiğimiz yol haritamızla ara verdiğimiz üretim faaliyetlerimize hızlı bir şekilde dönerken; salgın öncesindeki üretim seviyemizi geçmeyi de başardık ve pazardaki konumumuzu güçlendirdik.” dedi.

Salgına erken hazırlandı

Korona virüse karşı alınan önlemlerin yılın ilk yarısında alınan başarılı sonuçlarda ciddi rolü olduğuna dikkat çeken Aykut Özüner şunları kaydetti; “Şubat ayında pandemi kurulumuzu oluşturarak 2020 TürkTraktör üretim ciro finansal sonuçlarımızı düzeltmek için kriz planımızı hazırladık.

Covid-19 yayılım riskine karşı müşterilerimizden, bayilerimize kadar tüm ekosistemimizi kapsayan birçok uygulamayı çok hızlı şekilde hayata geçirdik. Salgınla birlikte evden çalışma düzenlemesine geçilirken, fabrikalarımızda da üretime ara verildi.

Üretime yeniden başlamadan önce ise, çalışan yaşam döngüsündeki tüm süreçleri fiziksel mesafe kuralına uygun şekilde ve izlenebilirlik temelinde yeniden düzenledik. Bu çalışmalarımızın sonucunda ‘Ankara ve Erenler Fabrikalarımız’, sektörümüzde de bir ilk olan, ‘TSE Covid19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.