2019 yenilikleri: Toyota’dan 4 yeni modelli atak

Toyota Türkiye 2019 yılında 4 yeni modelini Türkiye’de satışa çıkaracak. Japon otomotiv devi 2018 yılını yeni model hazırlıklarıyla geçirmişti.

Türkiye, 2019 yılında pek çok otomobil müşterisi için çok önemli bir modelle tanışacak. Toyota Corolla. Tamamen yenilenmiş olarak şubat ayında yollara çıkacak olan yeni Corolla hem benzinli hem hibrit motor seçenekleriyle satın alınabilecek.

Yeni Corolla, iki farklı motorla satılacak. Bunlardan en dikkat çekeni kendi kendini şarj etme özelliğine sahip 122 beygir gücündeki 1.8 litrelik hibrit motor olacak.

Hibrit motorlu Corolla Sedan’ın resmi yakıt tüketimi 3.4 lt/100 km olarak gösteriliyor.

Bununla birlikte sürüş özelliklerine göre günlük kullanımlarda yüzde 50’ye kadar tamamen elektrikli sürüşü de gerçekleştirebiliyor.

Corolla Hybrid, dışardan şarj gerektirmeden kendi kendini şarj ediyor.

Yeni Corolla’nın ikinci motor seçeneği ise 1.6 litre benzinli motor olacak.

Altı ileri manuel veya CVT otomatik vites kutusuyla tercih edilebilen 1.6 litre motor, 132 HP güç üretiyor.

1.6 litre Corolla’nın tüketimi ise şirketin resmi açıklamasında 100 kilometrede ortalama 5.8 lt. olarak gösteriliyor.

Yakıt tüketimlerinin gerçek rakamlarını şubat ayı ortasında gerçekleştireceğimiz test sürüşlerinde göreceğiz ve sizlere aktaracağız.


Türkiye’de üretilecek olan yeni Corolla Sedan’ın İngiltere’de üretilen hatchback (HB) karoserlisi ise yılın 3. çeyreğinde Türkiye’de olacak. Bu model Auris’in yerini alacak model olarak önemli.

Toyota’nın 2019 yılındaki ikinci yeniliği ise ikinci çeyrekte yola çıkacak yeni RAV4 olacak.

Yine aynı aylarda Japon markanın D Segmentindeki lüks modeli Camry de Türkiye’ye geri dönecek.

Yılın üçüncü çeyreğinde ise Avrupa’da Auris adıyla satılan HB model Corolla HB olarak geri dönüyor. İngiltere’de üretilen otomobil benzinli ve hibrit motorlarla yola çıkacak.

Dünya çapında D segmentindeki otomobil satışları 2018 yılında 9.52 milyon adet olarak gerçekleşti. Camry, 672 bin 594 adetlik sattı.

Üretildiği 1982’den bu yana dünyanın 100 ülkesinden fazla yerde 19 milyon adedin üzerinde satan Toyota Camry; bu yılın ilk çeyreğinden itibaren 8. nesliyle hibrit versiyonuyla Avrupa’da 14 yıl sonra yeniden satışa çıkacak. 

2.5lt hibrit motoruyla Camry’nin 8. jenerasyonu için Toyota’nın Yeni Global Mimarisi TNGA kullanıldı. Yeni Camry Avrupa ile paralel olarak Türkiye’de yılın ikinci yarısında satılmaya başlanacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.