2019 yenilikleri: Peugeot’nun yönü yukarı

Türkiye’de de yeni yılla birlikte yeni bir döneme girmeye hazırlanan PSA’nın en önemli ayağı Peugeot, 2018 yılı Türkiye performansını paylaştı. Peugeot Türkiye tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Genel Müdürü İbrahim Anaç, küçülen 2018 yılı Türkiye otomotiv pazarında paylarını artırdıklarına ve 7. çok satan marka olduklarını ifade etti.

Türkiye’de ilk kez zirveye bu kadar yaklaşan Fransız marka, 2019 yılında 520 bin adetlerde bir Türkiye oto satışları tahmini yapıyor. Pazarın seyrini döviz kuru, tüketici güven endeksi, faizler, filo kiralama pazarı ve ÖTV -KDV desteğinin sürüp sürmeyeceği belirleyecek.

Yeni Rifter ne zaman satışa çıkacak?

Genel Müdür Anaç, 2019 yılı planlarını yaptıklarını da belirttikten sonra “2019 yılında 26 bin adetin biraz altında bir satış hedefliyoruz. Bu yıl yeni Rifter lansmanımız olacak. Bu modelin van versiyonları da gelecek. Bu yıl hafif ticari araç pazarında yüzde 6.2 pazar payı bekliyoruz. SUV segmentindeki beklentimizi de yüzde 13’ün üzerinde pay almak.”

Yeni Rifter, B SUV modellerine alternatif olacak.

Peugeot Türkiye mart ayı içerisinde yeni nesil çok boyutlu aracı Rifter ile onun ticari versiyonlarını Partner markasıyla Türkiye’ye getirecek. Mart ayının son günlerinde de satışa çıkaracak.

3008 ve 5008 vites yükseltiyor, EAT 8 ile geliyorlar

Peugeot 2019 yılı yeniliklerinden bir diğeri ise B SUV 2008 modelinde EAT 6 şanzıman sunulmaya başlanacak olması. Henüz takvimi açıklanmayan otomatikleşme operasyonunun bir diğer ayağında ise EAT 8 şanzımanlarla gelecek Peugeot 3008 ve 5008 modelleri yer alıyor.

İki güçlü SUV 2019’da vites yükseltiyor.

Yeni 508 Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Yeni 508 modelinin Türkiye’de satışa çıkacağı tarih için halen 2020 yılı görünüyor. Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, “Ancak pazarın dinamiklerine göre yılın ikinci yarısında bir sürpriz yapabiliriz. Ama her gelişmeye hızlı tepki verebilecek durumdayız. Yılın ikinci yarısında pazarda düzelme, faizlerde düşüş, tüketici güveninin gelişmesi gibi olumlu durumlar yaşanırsa, hemen getirebiliriz” diyor.

Peugeot Türkiye 2018’de ne kadar araba sattı?

İbrahim Anaç, Peugeot Türkiye Genel Müdürü

Buna göre geçtiğimiz yıl Türkiye’de satılan 620.937 adet binek otomobil ve hafif ticari aracın 30 bin 152 adeti “aslan logosu” taşıyordu. Bunların 25 bin adete yakını binek otomobil olurken, 5 bin 247 adeti de hafif ticari Peugeot modellerinden oluştu.

Bu sonuçlarla birlikte toplam satış sıralamasındaki yerini iki basamak yükseltme başarısı da gösteren Peugeot 7. sıraya yerleşti. Binek araç pazarı satış sıralamasında da iki basamak yükselen Peugeot yüzde yüzde 5.1’e yükselttiği pazar payı ile 8. sırada yer aldı.

Peugeot minibüs dönüşümüne giriyor

2019 yılında Peugeot da Mercedes ve Volkswagen gibi minibüs dönüşüm projesi başlatmak için çalışıyor. Van olarak gelecek Peugeot araçlar, Türkiye’de minibüse çevirilerek, hem iç pazarda hem de ihracata yönlenecek. Henüz start için bir tarih oluşturulmayan bu proje de şirketin yeni planları arasında gösterildi.

Servis fiyatlarına zam yapmayacak.

Servis fiyatlarına zam gelecek mi?

Fransız şirket, 2019 yılında müşteri memnuniyetine daha fazla önem vereceklerini söylüyor. Bayilerin kolay oluşturulmadığına değinen Genel Müdür Anaç, “Öncelikle bayi teşkilatları kolay kurulan bir şey değil. Zaman ve ciddi yatırım gerektiriyor. Bizim bayi kapama gibi bir düşüncemiz yok. Ticari politikaları oluştururken düşen pazarı göz önünde bulundurarak çalışma yapıyoruz. Bunun yanı sıra satış sonrası gelirlerin de bayilerimizin finansal devamlılıklarında önemli bir önemi olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Bunun üzerine sorulan bayi karının artması için servis fiyatlarına zam düşünüyor musunuz sorusuna da şu yanıtı verdi:

Karlılık için zam yapmayı düşünmüyoruz. Ama artan maliyetleri yönetebilmek adına en doğru tavsiye edilen fiyatlandırmayı yapmaya çalışıyoruz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.