2019 Subaru Forester ortaya çıktı

New York Otomobil Fuarı kapılarını açtı. Bir  çok yeni model gibi Japon SUV Subaru Forester de yeni haliyle ilk kez podyuma dünyanın en büyük ve önemli metropolündeki gösteride çıktı.
Fuji Heavy Industries, yeni Forester’ı geliştirmiş ve ileri teknoloji sistemleriyle donatmış.
Yenilenen SUV’un başlıca teknik özelliklerden bahsetmek gerekirse, güvenlik donanımı Eyesight’a ek olarak sürücülerin odaklanması için DriverFocus adı verilen yeni bir sistem karşımıza çıkıyor..
Sürücünün yorgunluğunu algılayan sistemin algılama seviyesi programlanabiliyor ve Forester’ın Touring donanım paketinde standart olarak yer alıyor.
Yeri gelmişken donanım seviyeleri sırası ile şu şekilde. Standard, Premium, Limited, Touring
Bu donanımlara ek spor iç donanım paketi de seçilebiliyor.
İlk bilgilere göre araçta 2500cc hacminde 170 ve 182 hp güç üreten iki farklı seçenek ve Lineatronic CVT şanzıman bulunuyor.
CVT sevmeyenler için tek bir tuş ile 7 ileri otomatik şanzımanı taklit eden bir seçeneği kullanabiliyorsunuz. Şanzıman CVT olsa da sürücü kademeli geçiş istiyorsa bu şekilde kullanılabiliyor.
SI Drive teknolojisi Forester’da kullanılmaya devam ediyor. Sport ve  intelligent modlarını seçerek Forester’ın motor dinamiklerini değiştirebiliyorsunuz.
Şişkin çamurluklar Subaru klasiği olan 4 çekeri vurguluyor. Jasper Green Metallic, Horizon Blue Pearl ve Crimson Red Pearl gibi renk seçenekleri yenilikler arasında kendine yer buluyor.
Dingil mesafesi, 103.9 inçten 105,1 inç’e çıkarılırken, C sütununun açısı arka kapının kullanımını kolaylaştıracak şekilde tasarlanmış. Bu açı eskiye göre daha dik bir açıya sahip.
Ralli parkurlarından elde ettiği dayanıklılığı 20 yıldır araç içindekileri korumak için kullanan  Subaru markası yeni teknolojilerle bu yanını güçlendiriyor.
Başlıca güvenlik donanımları şu şekilde. Forester’ın tüm versiyonları, otomatik ön çarpışma frenleme, uyarlamalı hız sabitleme, şerit takip sistemi, şeritte kalma yardımcısı, çarpışma öncesi gaz kelebeği yönetimi ve Lead araç başlatma uyarısı içeren EyeSight Sürücü Yardım Teknolojisi ile buluşuyor. Bunlara ek olarak şerit değiştirme yardımı ve arka çapraz trafik uyarısı ile arka otomatik frenleme ve kör nokta algılama da aracın güvenlik donanımlarına eklendi.
Arka Otomatik Frenleme, geri vites kullanılacağı zaman aracın arkasında bir engel algılanırsa devreye girerek, aracı frenleyen yeni bir sistem.
Yeni Forester’da direksiyona duyarlı yeni farlar kullanılacak. Yine araçta herhangi bir çekicinin araca bağlanmasında önemli rol üstlenen Trailer Stability Assist (TSA), bulunuyor. Sistem aracın arkasına bağlanacak ikinci bir çekicinin hareketlerini kontrol ederek, savrulmaları önlüyor. Treylerin savrulması durumunda savrulduğu yöndeki G kuvvetini hesaplar ve uygun lastiklere otomatik olarak fren uygular.
Son olarak  Safety Plus paketi, SOS acil yardım, geliştirilmiş yol yardımı, otomatik çarpışma bildirimi, bakım bildirimleri, aylık araç bakım raporu uyarılarını sürücüye iletiyor. Safety Plus & Security Plus  paketi, çalıntı araç bulma servisi, araç güvenlik alarm bildirimi, uzaktan kilitleme / kilit açma, uzaktan kumanda ve aydınlatma ve uzaktan araç bulucu hizmetleri sunmaktadır.

 

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.