2019 motosiklet modası içinizi ısıtacak

Koca bir yıl geride kalıyor. İyisi kötüsü, acısı tatlısı 2018 yılı bitiyor. Takvimlerin 2019 yazmasına sayılı günler kaldı. Peki önümüzdeki yıl yani 2019’da motosiklet dünyası hangi yeni modelleri görecek?
Her ne kadar Türkiye’de artan kurlar ve yüksek vergiler nedeniyle gözümüzü düşük cc’lere çevirmek zorunda kalıyorsak da dünya denen çağıldayan nehir bizim gibi bir ileri iki geri akmıyor.
Motosiklet dünyasına yön veren en önemli ülkelerden Hindistanlı motosiklet editörleri 2019 yılı motosikletlerini şöyle açıkladılar:
2019’un modasında retro çizgilere sahip motosikletler öne çıkacak. Bu tür bir motosikletin tam zamanı. Korkmayın, eskiden pahalı motosikletlerde rastlanan bu tasarım, artık ekonomik modellerde de satın alınabilir yaygınlığa ulaşıyor. Hemen her motorsiklet segmentine vintage duygusu verecek bir model olmaya başladı. Listedeki modellerin bir çoğu bu hissi verebilir. İşte, hem retro hem de modern, ama paranızın karşılığını fazlasıyla hakedecek motosikletler:
Kawasaki Z900RS: Japon arkanın eski Z1 modelinden esinlenerek, modernleştirdiği ama retro çizgilerini de koruduğu bu model Türkiye”de 93 bin TL fiyata sahip. Z900RS modelinde Kawasaki’nin sıvı soğutmalı 948 cc sıralı 4 silindir motoru görev yapıyor.

2019 Honda Monkey: İşte tam bir retro. Küçük ama ismini hakedecek kadar harekete elverişli. Yukarıdaki iki modelin onbinlerce liralık etiketine karşın, ekonomik bir retro. 2019 yılında Honda Türkiye’nin ithalatına ve satışına başlamayı düşündüğü bir model. 125 cc’lik motoruyla kendini ve sizi taşıyacak güçtü. Modernize edilmiş teknolojilerle retro görünüm bir arada. Dikkat çekeceği kesin.

 

Honda Super Cub 125: Dünyanın en çok satan motosikleti ünvanına sahip bu araç, Top Gear testlerine de konu oldu. Tokyo trafiğinde bir otomobille yarışan bu model, yeni teknolojiler ve retro tarzıyla 2019 yılında Türkiye’de olacak. Efsane modellerden biri.
Suzuki SV650: Orta sınıf motosiklet segmentinin yaratıcısı. MT-07’ler NC’ler bu motosikletten ilham alarak geliştirildi. Olgunluk dönemini yaşıyor. Caferacer sınıfına damgasını vuran bu motosiklet, kullanım için de iyi sürücü olmayı gerektiriyor. İkiz yapılı büyük süspansiyonlar yine standart. Suzuki Türkiye SV650 ABS fiyatlandırmasında bugünlerde peşin alımlara yüzde 8 indirimle 46 bin TL etiket koymuş.
Harley-Davidson FXDR 114: En üste bunu yazalım. İkinci elde 80-100 bin TL fiyatlarla bulunabiliyor. 1.750 cc motora ve saf retro tasarımı caddelerde dikkat çekecek kadar gerçekçi.
Yamaha X-Max 250: Maksi scooter sınıfının yeni oyucusu olmaya aday Türkiye’nin beğenilen scooter’ı ön siparişe bile açıldı. 2018 yılında yeni nesil 300 cc hacimlisi yollara çıkan bu motosikletin 250 cc’si Fransa’da üretiliyor. X-max alıcıları bile 300 mü, 250 mi diye şaşıracak.
BMW C300: Çin’de üretilecek BMW logolu maksi scooter, 2019 yılında dikkat çekecektir. BMW’nin belki de en hesaplı motosikleti ünvanına sahip olabilir. BMW’nin diğer motosikletlerinden tanıdığımız gösterge paneli ile dış görünümde Alman markanın dokunuşlarını taşıyacak.

 

 

Suzuki Burgman 2019 
Suzuki Katana 2019

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.