2019 modeller: Facelift Jeep Renegade ve Wrangler geliyor

Dünyanın en bilinir arazi araçlarının üreticisi Chrysler Jeep, Avrupa ve Türkiye operasyonunda Renegade yenilenmesiyle yer alıyor.

İlk kez Cenevre Autoshow ile birlikte yollara çıktıktan sonraki 4. yılında facelift geçiren Jeep Renegade, Türkiye yollarına bu yılın nisan ayında çıkacak.

4 yılda Türkiye’de 7.500 adet sattı. 2018 yılı satış rakamı 2 bin adetlerde oldu.

Güncellenmiş haliyle mayısta Türkiye’ye gelmesi hedelenen yeni Jeep Renegade’in değişiklikleri arasında yenilenen yedi katmanlı ön ızgara, yeni tasarım farlar ve sis farları öne çıkıyor.

Arka stop grubu da yenilenen Renegade, sökülebilen ve bagajda muhafaza edilebilen çift parçalı My Sky açılır tavan ile Wrangler’a da gönderme yapıyor.

Limited ve Trailhawk versiyonlarındaki siyah şerit tavan var.

Yeni nesil Uconnect 5-inç, Uconnect 7-inç ya da  Uconnect 8.4-inç NAV dokunmatik multi medya sistemi kokpitte kullanımızda olacak.

Uconnect 7-inç ya da 8.4-inç NAV sistemleri aynı zamanda kullanıcı arayüzü deneyimini geliştiren çift parmak yakınlaştırma ve “Tut ve Sürükle” gibi işlevlere sahip tam renkli dokunmatik ekrana sahip.

Jeep Skills sistemiyse sürücüyü çekiş, yalpalama, eğim, basınç ve irtifa gibi parametreler konusunda ekrandan anlık bilgi veriyor.

Yağ basıncı, direksiyon açısı, G kuvveti, gaz ve fren pedallarındaki basınç, 0’dan 50km/s’ye ve 0’dan 100km/s’ye hızlanma, fren mesafesi gibi ek bilgilere de ulaşılabilecek.

Makyajlı Renegade yeni nesil motorlarla gelecek. 120 hp’lik 3 silindirli 1,0 lt motor 190 Nm tork üretirken 6 ileri manuel şanzımanla kombine edili.

1,3 litrelik 4 silindirli turbo beslemeli benzinli motorsa 150 HP güç ile 270 Nm tork üretirken DDCT çift kavramalı şanzımanla gücünü ön aksa aktarıyor. Bu motorun 180 HP güce sahip varyasyonuysa 4 tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri otomatik şanzımanla satın alınabiliyor.

1,6 litrelik 120 HP, 2,0 litre 140 HP ile 170 HP’lik MultiJet II turbo beslemeli dizel motorlar ise SCR (Seçici Katalitik Konvertör) sistemiyle donatılı.

1,6 litrelik motor 6 ileri manuel ya da çift kavramalı DDCT şanzıman ile 2,0 litrelik motor 9 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor.

Amerikalı markanın 2019 yılındaki bir diğer yeniliği ise Jeep Wrangler olacak.

Türkiye’ye gelişi için takvime 2019 Mayıs tarihi not düşüldü. Geçtğimiz yıl Cenevre’de ilk kez gösterilen yeni Wrangler’ın Türkiye’ye 2018 yılında gelmesi bekleniyordu ama malum pazar daralması, FERMAS’ın bu kararı ötelemesine neden olmuş görünüyor.

Yeni Jeep Wrangler’da 2.0 litrelik, 265 HP güç ve 400 Nm tork üreten turbo beslemeli benzinli motor görev alacak. Tüm Wrangler modelleri, çekiş gücü, su geçişi, manevra, artikülasyon ve yerden yüksekliği kabiliyetlerini kapsayan 4×4 yeteneğini gösteren ‘trail rated’ nişanıyla satılacak.

.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.