2018 Detroit Otomobil Fuarı : Yeni modeller, yenilikler

2018 yılının uluslararası nitelikteki ilk büyük otomobil etkinliği, kapılarını 52. kez açan 2018 Detroit Otomobil Fuarı oldu. Amerika’nın Detroit kentinde bulunan Cobo Center’da düzenlenen ve her yıl Ocak ayına damgasını vuran otomobil fuarında, otomotiv devleri yeni modellerini meraklıların ilgisine sunuyor.Her sene daha yoğun bir ilgiyle takip edilen ve beklenen organizasyon, bu sene de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İşte beklenen fuarda tanıtılan araçlardan en çok dikkatimizi çekenler…
ACURA: Bir Honda markası olan Acura, fuarda, prototip formundaki en yeni RDX modelini açıkladı ve öne çıkan bazı teknolojik özelliklerini duyurdu.
RDX, “Gerçek Dokunmatik Yüzey” multimedya sistemine sahip. Buna ek olarak, RDX, AcuraWatch sürücü yardımcı özellikleri, 4G AcuraLink WiFi hotspot ve çevre görüntüleme kamera sistemini içeriyor.
BMW i8 Coupe, yeni i8 Roadster ile eşleştirmek için yenileniyor ve her ikisi de bu hafta açılan 2018 Detroit Otomobil Fuarı kapsamında yakından görülebiliyor. Dördüncü yaşına yaklaşırken onu güncel tutmak için tasarlanan fütüristik plug-in hibrid spor otomobile mütevazi yenilikler yapılmış gibi görünüyor. Yenilenmiş özellikler arasında, benzinli ve elektrikli aktarma organına yönelik küçük güncellemeler var. Üç silindirli motor ve e-drive sistemi, 275 kW güç üretecek şekilde geliştirildi.
BMW’nin diğer bir yeniğili isi eyeni motosikleti oldu. Maksi skooter sınıfındaki yeni motosiklet pek çok özelliği ile dikkat çekecek. En büyük özelliği ise markanın E logolu elektrikli motora sahip ilk önemli modeli olacak.
 Chevrolet, 2018 yılı için radikal değişiklikler yaptığı Silverado pick-up’ını fuarda tanıtıyor.
Benzinli ve dizel motor seçenekleri, 10 ileri otomatik şanzımanı ve önemli kilo kaybıyla  göze çarpan Chevrolet Silverado’nun 6 farklı motor ve şanzıman kombinasyonu bulunmakta.
Ford, Steve Mc Quinn’in efsane filmiyle başlayan Mustang Bullitt modellerinin izlerini taşıyan yeni 2019 Mustang Bullitt, diğerlerine kıyasla çok daha şık ve modern bir duruş sergiliyor. 
Yeni Bullitt, 475 beygir gücünde ve maksimum 260km/s hıza ulaşabilecek.
Fuardaki Bullitt, özel bir yeşil renk ile boyalı. Bu renk Mc Quinn’in filmindeki otomobilinin renginden türetimdi. Bu nedenle o günlere bir gönderme yapıyor. 
Detroit, Ford’un da dünya merkezi. Bu nedenle markanın gösterisi de büyük bir alanı kaplıyor. Bir çok Ford modeli sergide yer alıyor.
Ford’un standındaki bir diğer yeni model büyük SUV EDGE ST.

GAC: Çinli otomobil üreticisi GAC Motor, gelecek yılın dördüncü çeyreğinde ABD pazarına girme yolunda ilerlediğini açıkladı. Şirket yetkilileri, Detroit Otomobil Fuarı’na katılırken Pazartesi günü yaptığı açıklamada bu modelleri ABD’de görmenin mümkün olacağını söyledi. Basın toplantısında, GAC, konsept aşamasında halen Enverge adında bir kompakt elektrikli SUV gösterdi. Otomobilin, tek bir şarjla 370 milin üzerine çıkacağını açıkladı. Ayrıca, bu ayın ilerleyen aylarında Çin’de satışa çıkacak GA4 orta büyüklükte sedan da açıklandı.
Fuar öncesi hazırlıklardan bir görünüm. İŞçiler harıl harıl bu büyük gösteri için çalıştı.
Honda, 2018 yılını üçüncü jenerasyon Insight modeli ile karşılıyor. Ebatlarındaki hatırı sayılır büyüme ile beraber, arka ışıklandırma tasarımındaki değişikliklerle göze çarpan Honda Insight, sınıfının en iyi tüketim değerine sahip olmasıyla ile de öne çıkıyor.
Insight, elektrik motoruna eşleştirilmiş 1.5 litrelik Atkinson cycle benzinli motor ve arka koltukların altına takılan bir pil takımını kullanıyor.
Fuardaki yeni model sunumlarından bir görüntü. BMW standı…
Detroit Otomobil Fuarında sahneye çıkan otomobillerden biri de ikinci nesil Hyundai Veloster oldu. Uzunluğu, genişliği ve yüksekliğindeki milimetrik değişimlerle yeni Veloster, şehre uygun ralli aracı olarak tanımlanıyor. Tasarımının tamamen yenilenmesinin yanı sıra, çamurlukları ve bagaj kapağı da tamamen yenilenmiş. Satışa, 2.0 litrelik I4 atmosferik motor ve aşırı beslemeli 1.6 motor seçenekleri ile sunulacak yeni Veloster, genç kullanıcıların oldukça ilgisini çekecek bir otomobile benziyor.
Sade ve estetik formuyla dikkatli üzerine toplamaya başaran Infiniti sedan, ön tamponda yer alan hava girişleri, kesikli LED farları ve hafif alçak tavanı ile oldukça sportif bir görüntüye sahip. Yolculara, kendi ışıklandırmalarını sağlamak amaçlı değişikliklere gidilmiş. Turbo beslemeli motora sahip, dört silindirli ünite, V6 motor gücü sunuyor. Otomobilin dışarıdan göründüğünden daha büyük bir iç mekana sahip olması ise avantajları arasında.

 

 

Yeni Jeep Cherokee, turbo benzinli motoru ile tanıtılmasının yanı sıra, aerodinamik görüntüsü ve 7 çıtalı ızgarası ile yeni marka imajına bürünmüş. 90 kg kadar hafifletilmesinin yanı sıra, yeni düzenlenmiş şanzımana, Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu bulunan bilgi eğlence sistemi ve USB şarj noktası eşlik ediyor. Ayrıca yeni Jeep Cherokee, 2.0litrelik turbo benzinli motora sahip.

 

 

 

Yeni Lexus LF-1 Limitless, firmanın amiral gemisi konumunda olacak bir SUV için potansiyel bir model olarak dikkat çekiyor. Bir önceki SUV’a göre biraz daha uzun, daha geniş ve daha alçak olan Limitless, fütüristik ve etkileyici detaylara sahip.

 

Kontrol düğmesi sayısını minimal tutan firma, sürücü için tasarlanmış dijital ekranın yanısıra, büyük bir bilgi eğlence ekranı da koymayı atlamamış. Lexus, bu araç için sayısız motor seçeneği sunuyor.

 

Bunların arasında ise içten yanmalı benzinli bir motor, bir hibrit veya plug-in hibrit motor, tamamen elektrikli motor ve hidrojen yakıt hücreli motor düşünülüyor.

 

Mercedes fuarda, ürün portföyünü geliştirdiğini her yönüyle gösteriyor.  Bu büyük showda yeni bir motor sınıfı olan AMG53 ve yeni G-Class modelini de tanıttı. Dış tasarımında gözle görülür büyük bir değişikliğe gidilmeyen modellerde, yüksek performans, sportif tasarım ve yüksek verimi ile fuarın dikkat çeken otomobilleri arasına giriyorlar.

 

 

 

 

 

Mini: Klasik görünümü makyajla süslenen Mini Cooper, hem 2 hem 4 kapılı paketin yanı sıra, üstü açık versiyona da bazı dokunuşlar yapılmış. Beğenilen görünümünde fazla radikal değişiklikler yapılmayan otomobilde, 3 yeni gövde rengi seçeneği bulunuyor. Yeni Cooperlarda, 7 ileri, çift kavramalı DCT ünite de bulunmakta.
Nissan: Nissan, 2018’de karşımıza ‘Xmotion’ adı verilen elektrikli araçla çıkıyor. SUV sınıfındaki araç, dokunmatik ekranlı kontrol mekanizmalarına sahip. Floating commander adlı, yoldaki hareketleri takip eden, araç içi aydınlatma kısayolları ve klima ayarları gibi şeyleri kontrol etmeye yarayan yazılım, sürücüye yolculuk esnasında kolaylıklar sağlıyor.
Ram: Fuardaki rakiplerinin arasından teknolojisiyle ayrışan Dodge Ram 1500, hem kokpitte sağladığı rahatlık ve konfor bakımından hemde güçlü çizgileri açısından dikkat çekici. Yaklaşık 100 kglık bir hafifleme görülen yeni modelde, sürtünme katsayısı düşürülürken, belirli hız aralıklarında açılıp kapanan elektronik spoiler de mevcut.

 

Toyota: Japon markanın ABD’yi yönelik yenilikleri ön planda.Yeni bir SUV turncu rengiyle dikkat çekerken, orta sını için yeniliiği ise bir sedan oldu. Kaput altında iki farklı güç seçeneği sunan Avalon’un 3.5 litre hacimli V6 ünitesi artık çok daha güçlü. Güvenlik donanımı hayli yüksek olmakla beraber, 10 hava yastığının yanında yaya algılama sistemli acil durum freni, adaptif hız sabitleme, şeritte kalma yardımcısı, otomatik uzun farlar ve kör nokta uyarısı da aracın standart donanımında mevcut.
8 ileri vitesli şanzıman sayesinde tüketim değerlerini de minimalize eden otomotiv devi, yeni. 2.5 litre hacimli motoru bir çift elektrik motoruyla eşleştirilen pilleri de koltuk altlarına yerleştirmiş. 
Volkswagen yeni Jetta, 147 beygir gücündeki motorunun gücünü aynı tumakla birlikte bu kez onu kaputun altına enlemesine yerleştirmiş. Bagaj kapasitesi önceki nesille aynı kalmakla beraber, yeni dizayn ile tamamen modernize edilmiş. 1.4 litre motor ve sekiz ileri yeni otomatik şanzıman sunacak olan yeni Jetta, araca ön bölge çarpışma, otonom acil frenleme, kör nokta uyarı, arka trafik asistanı, adaptif hız sabitleyici, şerit takip ve uyarı, çarpışma sonrası ikincil frenleme ve otomatik far kontrolü gibi teknolojik eklentiler dahil etmiş.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.