CC’nin varisi Volkswagen Arteon vitrine çıktı

CC modeline veda eden Alman otomobil markası Volkswagen, CC’nin boşluğunu dolduracak yeni sedan otomobilini görücüye çıkardı. 2017 Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında otomobil severlerin karşısına çıkan yeni Arteon, sahip olduğu yeni tasarım çizgileriyle dikkat çekti.
2015 yılında tanıtılan Volkswagen GTE konseptinden izler taşıyan Arteon, diğer Volkswagen modelleri gibi markanın MQB platformu üzerine inşa edildi.
2 bin 841 milimetrelik aks mesafesine sahip olan Volkswagen Arteon, 4 bin 862 milimetre uzunluğa, bin 871 milimetre genişliğe ve bin 427 milimetre yüksekliğe sahip.
Volkswagen Passat’ın üzerindeki konumlanacak olan Arteon’un normal şartlarda 563 litre olan bagaj hacmi arka koltukların yatırılmasıyla bin 557 litreye ulaşıyor.
Şimdi gelelim biraz da Arteon’un tasarım çizgilerine.
Sport coupe görüntüsüne sahip olan Arteon’da iki parçalı ön ızgaraya ve tamamen LED günüz farlarına yer veriliyor.
Otomobilin arkasında da LED ışıklandırmalar dikkat çekiyor.
Kabininde klasik bir Volkswagen otomobili olduğunu hissettiren Arteon’da Alcantara ve Nappa deri seçenekleri bulunuyor.
En üst donanımda ise premium hissini artıracak maun kapmalanın yanında piyano black ve alüminyum parçalara yer veriliyor.
Üç farklı donanım seviyesi olan otomobilin giriş seviyesinde 6.5 inçlik bilgi eğlence ekranı görev alıyor. Donanım seviyesi arttıkça bu boyut 9.2 inçe kadar çıkıyor.
Üçü benzinli üçü dizel toplamda altı farklı motor seçeneği ile sunulan Arteon’un 1.5 litrelik benzinli motorunun 150 HP, 190 HP ve 280 HP olmak üzere üç farklı güç alternatifi bulunuyor.
Dizel motor tarafında ise 150 HP, 190 HP ve 237 HP alternatifleri bulunan 2.0 litrelik motor görev alıyor.
Volkswagen’in bu yeni sedan otomobilinde 7 ileri DSG otomatik şanzıman kullanılıyor.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.