2017 Micra’ya GTI versiyon

2017 model otomobiller gün ışığına çıkmaya devam ediyor. Japon Nissan’ın tüm dünyada sevilen modeli Micra yenilenen otomobiller arasında yer alıyor. Türkiye’de bayarılı bir mirasa sahip Micra’nın yenisi henüz Türkiye’ye ithal edilmeyecek. Çünkü “otomatik vites” seçeneği henüz hiç bir motorla kombine edilmedi. Beklenti 2018 yılına.

Yeni Nissan Micra, Paris Auto Show 2016’da

Ama bir söylenti var ki Nissan’ın sportif kimliğini bilenleri heyacanlandırmaya yetti.

Geçen yıl yeni nesli Paris Otomobil Fuarı’nda gösterilen ve bugünlerde Avrupa yollarına çıkmaya hazırlanan yeni Micra’ya yıl sonunda GTI versiyon gelebilir. Böyle bir fısıltı bile küçük sportif sınıfı heyecanlandırıyor. Bekleyip görelim.

Biz gelelim yeni Micra’ya. Bir çok detay biliniyor ama biz gözden kaçıranlara hatırlatalım…

Yeni Nissan Micra arka tasarımı

Avrupa’da da çok sevilen minik Japon otomobillerinden Nissan Micra, 90’lı yıllardan bu yana yollarda. Bugüne kadar Hindistan’daki Nissan fabrikasında üretilen Micra için artık Japon demek çok zor.

Yeni haliyle 170 mm daha uzun ve 80 mm daha geniş hale gelen Micra, Nissan’ın İngiltere ve Tokyo ar-ge merkezlerinin işbirliğiyle tasarlandı ve artık Fransa’da Renault fabrikasında üretilecek.

Çift renk 2017 Nissan Micra

Yeni Micra’da görev üstlenen ve 900 cc’lik olanı Türkiye’de üretilen motor seçenekleri şöyle sıralanıyor:

  •  900 cc  – 3 silindir – turbo beslemeli – benzinli – 89 hp
  • 1000 cc – 3 silindir – turbosuz (atmosferik) – benzinli- 72 hp
  • 1500 cc – 4 silindir – turbo dizel (dci) – 89 hp

Direksiyon kutusunu Qashaqi’den alan Micra, Fransız etkisinde kaldığını Clio platformunu paylaşmasıyla ve Clio tasarımının baskın hatlarıyla belli ediyor.

Motoru her ne kadar Renault mühendisliği olsa da, Micra otomatik vites seçeneği olarak Renault’taki EDC şanzıman sistemi yerine, kendisiyle özdeşleşmiş ve daha önceki nesillerinde de yer alan CVT şanzıman tercih edilmiş.

Yeni Nissan Micra’nın kabini

Donanım paketleri, Nissan’ın diğer modellerinden aşina olduğumuz  Visia – Acenta – N connecta ve Tekna olarak sıralanacak.

Türkiye’de ise 5. jenerasyon yeni Micra’nın yol haritası şöyle olacak:

1.2 litre benzinli otomatik Micra’nın geliş tarihi 2017 sonunu bulabilir. Boyutlarıyla ve teknolojisiyle artık bir üst sınıfa adım atan Micra’yla Nissan Türkiye küçük sınıfta daha iddialı olacak. Ayrıca 1.5 litre dizel manuel şanzıman da satışta olacak.

2017 Nissan Micra

2017 yılının sonlarına doğru ise Micra GTI versiyonunun geleceği dedikoduları var. Küçük sınıftaki Turbo performans modası Micra’yı da etkileyecek mi, bekleyip, göreceğiz.

2020’YE KADAR 10 YENİ NISSAN GELECEK

Nissan ve Renault ittifakı çerçevesinde 2020’ye kadar çeşitli pazarlarda 10 modelde otonom sürüş teknolojisi devreye alınacak.

Avrupa’daki ilk Nissan otonom modeli Qashqai olacak ve 2017’de piyasaya çıkacak. İlk aşamada tek şerit üzerinde hareket edebilen ProPILOT teknolojisi, 2018’den itibaren çok şeritli hale gelecek. ProPILOT teknolojisi ile “Intelligent Mobility – Akıllı Ulaşım” yaklaşımını hayata geçiren Nissan sürücü hatalarını en aza indirerek, sürüş güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.