2015 Volkswagen Passat ya da business class’ın yeni tanımı

 

 

2015 yeni Volkswagen Passat fiyati ozellikleri tanitimi

 

 

İlk kez 1967 yılında ortaya çıkan ama ilk lansmanını 1973 yılında yapan Passat ya da Almancasıyla Alize Rüzgarları, 8. nesil olarak yola çıkmaya hazır olduğunu gösterdi.

Yeni Passat, artık D segmentinde Mondeo, Insignia, 508 gibi modellerin üzerine çıkan bir karaktere sahip. O artık Mercedes C, BMW 3 Serisi gibi premium markaların da korkulu rüyası olacağının pek çok işaretiyle dolu. Zaten D segmentinde açık ara liderliğini sürdüren mevcut Passat, 8. nesliyle elini iyice güçlendirecek.

 

Yeni Business Class tanımı

Yeni Passat, artık yeni Business Class adıyla tanıtılıyor. 

Türkiye’de bu yılın ilk 6 ayında 7662 adet satılan Passat, büyük ihtimalle 2015 yılı ile birlikte Türkiye yollarına çıkacak.

Tamamen yenilenen ve B8 adı verilen yeni kasayla yola çıkan Passat’ın hem içinde hem de dışında hem de ölçülerinde değişiklikler olduğunu söyleyelim. Sadece fotoğraflarına bakarak dahi Passat’ın 8 yıllık halefinden tamamen ayrıştığını söyleyebiliriz.

 

YENİ VW PASSAT GORSELLERİ İÇİN:

 

Öncelikle yeni Passat, 7. nesline göre 85 kg hafifledi. 

Volkswagen Grubu maliyetleri düşürecek sihirli formülü olarak lanse ettiği ve Audi A3’den Golf’e ve Passat’a kadar grup markalarının tüm modellerini tek banttan üretmeye izin veren MQB platformunda yeni bir üyeye daha kavuşuyor. MQB platform teknoloisi sayesinde yeni Passat da, markanın pek çok yenilğine düşük maliyetle cevap verme imkanı sunabiliyor.

Bu platformda üretimin gereği yeni Passat’da tekerlekler aracın köşelerine yaklaştırıldı. Bu da aks aralığını genişletmeye, bagaj hacmini ve iç mekanı büyütmeye izin verdi.

Bu sayede aracın bagaj hacmi 600 litreye yaklaştı. (586 lt). Station versiyonunda ise bagaj hacmi 650 litreye yükseliyor. Buna koltukların yatırlıdığı dudrumlarda elde edilen hacimler dahil değil.

 

Yeni 2015 model Passat’ın motor seçenekleri…

Volkswagen, yenilediği Passat modelini TSI adını verdiği benzinli ve TDı olarak kodladığı dizel motorlarla sunmaya devam edecek.

Benzinli motorlarda 1.4 lt 125 beygir güç ile 2.0 litre 280 beygirgüç arasında değişen motorlar görev alacak.

Dİzel motorlarda ise 1.6 litre hacimli Türkiye pazarının en sevdiğ imotor seçeneği 120 beygirg üç ile yoluna devam ederken, diğer üç dizel motor seçeneği 2.0 lt hacimlerden oluşacak. Bu üç dizel motorun birbirinden farkı ise beygir güçlernide; bunlar sırasıyla 150, 190 ve 240 beygir güçlerine sahip olacak.

 

Volkswagen, yeni Passat’ta 1.4 litre TSI benzinli motorda 125 ve 150 beygir gücünde iki seçenek sunacak. Bunlardan güçlü olanı ACT olarak adlandırılan Aktif Silindir Sistemine sahip. Yani aracın güce ihtiyaç duymadığı hallerde 4 silindirden ikisi kullanımdan alınırken, ihtiyaç halinde yeniden devreye girebiliyor. Bu sayede aracın yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu azaltılıyor.

 

DIŞARIDAKİ DEĞİŞİM

Fotoğraflardan da görülüdğü üzere, artık önde yeni VW yüzü belirginleştirilmiş. Farlar Led aydınlatmalarla güçlendirilmiş. Önde enine çizgilerin hakim olduğu yeni Passat, keskin farları ile gücünü vurgulayan bir anlayışla tasarlandığı izlenimi bırakıyor.

Aslında enine hatlar içeride de devam ediyor. Araçta direksiyonun soyundan başlayan havalandırma ızğaralarıyla sbaşlayan enine çizgiler sağ tarafta da devam ediyor.

Yandan bakıldığında A sütünunda başlayanr arkaya kıvrım, B sütunundan itibaren arkaya doğru sportif bir eğime kavuşuyor. C sütününda artık araç  öne göre daha basık durarak, sportif bir imaj veriyor. 

Arkada, benemi yeterli alanım var dercesine uzanan bagaj ise artık yuvarlatılmış köşeleri ve onlarla bütünleşik paralelkenar beşgen arka stoplarıyla yoluna devam ediyor. Sade bagaj kapağı, bir Avrupalının anlayacağı tarzda, işlevsellik içeriyor. Arkada metal veya metal görünümlü çıta tarzı süslemelerden kaçınılmış. Plakalık ise yine altta tamponda yer alıyor. Bagaj açacağı ise yine iri VW logosunda konumlandırılmış.

 

Yeni Passat'in ici

İÇERİDEKİ DEĞİŞİM

Bu arada artık Passat’ın içine girme zamanı geldi. Fotoğraflarda gösterilen ve Almanya’daki lansmanda sergilenen modelde Audi TT stili gösterge paneli hemen dikkat çekiyor. 

Volkswagen artık Polo’da dahi sunmaya başladığı teknolojik yardımcıları, yeni Passat’ta haydi haydi kullanıyor. Hatta bu teknoloilerin ötesine geçtiğini gösteriyor. Orta konsolda gelişmiş navigasyon sistemi, iri dokunmatik ekran ile kendini belli ederken, aynı ekrandaki navigasyon bilgileri gösterge panelindeki ekrandan da görülebiliyor.

 

FİYATI

Henüz Almanya fiyatı dahi belli değil. Aracın ilk sergilenmesi ve test sürüşleri sonbaharda gerçekleştirilecek. Sonra da sırasıyla Avrupa yollarında tekerlek döndürecek.

D segmentinin açık ara lideri durumundaki Passat, mevcut modelde uygulaan kampanyanın ardından rekabete uygun bir fiyatla yola çıkacaktır.

 

2015 model yeni VW Passat'ı daha yakından görmek için…

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.