2015 Autoshow krizi Seul’de çözüldü!

 
Önümüzdeki yıl 21-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Autoshow'un Ukrayna'daki Uluslarası Kiev SIA Motor Show'la çakışması kriz yarattı.
27-31 Mayıs 2015'te kapılarını açmaya hazırlanan Kiev SIA Motor Show, İstanbul Autoshow Fuarı'nın 'uluslararası' takvimde yer almasını zora soktu.
Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA), Kiev'deki fuarın tarihinin çok önceden belirlendiği ve Autoshow'un tarihinin Mayıs 2015'e ertelendiği gerekçesiyle, uluslararası takvime İstanbul'u almak istemedi.
 
Gerekçe olarak da "Kiev SIA Motor Show tarihini çok önceden belirledi. Siz Autoshow'u aynı tarihlere koyduz. Ya fuarın tarihini değiştirirsiniz ya da uluslararası takvimde yer almazsınız" denildi.
 
Uluslararası krizi çözmek için OICA'nın üyesi Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) ve Autoshow'u düzenleyen Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) devreye girdi.
İlk olarak 1993'te düzenlenmeye başlanan ve 2006'dan itibaren Cenevre, Paris, Frankfurt ve Tokyo gibi dev organizasyonların yer aldığı dünya fuar takvimine dahil olan Autoshow'un itibarının zedelenmemesini isteyen OSD ve ODD, uzun uğraşlar sonucunda OICA'yı ikna etmeyi başardı.
 
Karar 23 Ekim tarihinde Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen OICA'nın seçimli Genel Kurulu'nda alındı.
 
OICA, İstanbul Autoshow'un tarihlerinin aynı kalarak, 'uluslararası takvimde' kalmasına karar verdi. Ukrayna ve Rusya arasındaki soğuk rüzgarların ve savaş tehdidi de kararda etkili oldu.
OICA önümüzdeki günlerde açıklayacağı 2015 fuar takviminde İstanbul Autoshow'a yer verecek.
Hatırlanacağı üzere bu yılın 31 Ekim-9 Kasım tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirileceği açıklanan Autoshow Fuarı, 2015'in ilkbahar aylarında düzenlenmesine karar verilmişti. Seçimler, ÖTV artışı, dalgalanan döviz kurları ve kredi önlemleri neticesinde 2014'te yüzde 30 düşmesi beklenen satışların fuarın ertelenmesinde etkili olmuştu. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ise iptalin gerekçesi olarak 'model yılı'nı göstermişti.
 
 
 
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.