Toyota’ya göre 2050 yılında benzinli ve dizel motorlar “ölecek”

“Türkiye’nin otomobili”nin elektrikli mi, hibrit mi, konvansiyonel motorlu mu olacağı belli değil ama bu konuda tüm dünyadaki tartışmalar devam ediyor. İçten yanmalı konvansiyonel motorların ne kadar ömrünün kaldığı konusundaki son açıklama Toyota cephesinden geldi.

Toyota, içten yanmalı motorların 2050 yılına kadar öleceğini söyledi. Toyota’ya göre elektrikli güç ünitelerine sahip araçlar 2040 yılından sonra büyük atak yaparak, pazarı ele geçirmeye başlayacak.

Toyota’nın gelişmiş Ar-Ge ve Mühendislik Direktörü Seigo Kuzumaki, Autocar’a yaptığı açıklamada, CO2 emisyonlarına yönelik sıkılaştırmaların otomobil üreticilerini elektrifikasyon işlemlerini hızlandırmaya zorladığını ifade etti.

2040 yılından sonra üretilmezler

“2050 yılına gelindiğinde, 2010 yılı rakamlarına kıyasla araçlardan CO2 emisyonlarını daha da azaltmayı beklediğimizi söyleyebilirim. 2040 yılından itibarense basit içten yanmalı

Toyota’nın gelecekteki araçları tamamen elektrikli olacak. Şirkete göre 2050 yılında benzinli ve dizel araç üretilmeyecek.

motorlara sahip arabalar üretilmeyecek, ancak bazı plug in (fişli)  hibrit otomobiller için benzinli motorlu araba üretimi söz konusu olabilir” öngörüsünde bulundu.

Hedefte gelişmiş katı halli pillerin kullanımı var

Toyota’nın uzun vadeli elektrikli araç (EV) planlarında önemli bir nokta gelişmiş katı halindeki pillerin kullanılması olacak.

Markanın tamamen elektrikli ilk aracı 2020’de geleneksel lityum iyon pillerle yola çıkacak. Ancak Toyota, 2020’lerin başında katı halli pillerin üretimini gerçekleştireceğini ve EV’lerinin olağanüstü aralık ve hızlı şarj sunabilmesini sağlayacağını açıkladı.

Toyota’ya göre 32 yıl sonra dizel ve benzinli araçların ömrü sona erecek.

“Katı hal pillerde başka herhangi bir şirkete oranla daha fazla patentimiz var. Teknolojiyi kullanarak otomobil geliştirmeye çok yakınlaşıyoruz ve bunu gerçekleştirmede rakiplerimizin önünde olacağımıza inanıyoruz ” diye belirtti.

Toyota’nın her yıl milyarlarca dolarlık ar-ge bütçesi ve öngörülerle çalıştığı dikkate alındığında, Türkiye’nin otomobiline yol gösterecek bir öngörü olduğunu söyleyebiliriz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.