Supra motoru, Ford şanzımanı, Mickey Thompson lastiklerle işte Honda S600 modifiyesi

Önce sadece 57 beygirlik 606 cc hacimli sakin ve küçük bir roadsterdi. Türkiye’ye hiç gelmedi. Bir modifiye araç ve Honda tutkunu, bu küçük otomobili Supra motoru, Ford şanzımanı, Mickey Thompson lastikleri ve KN filtre gibi yeni “parçalarla” bir drag canavarı haline getirip, rekortmenler listesine sokmaktan çekinmedi. 
Çok ilginç bir değişim ve yenilenme çalışmasına maruz kalmış bir otomobilden bahsediyoruz.
S600 model adı Mercedes markasından tanıdık gelse de 1964 yılında Honda tarafından iki kişilik roadster modelinde kullanılmış bir isimdi.
1964 – 1966 yılları arasında üretilen sadece 715 kg ağırlığındaki 57 beygir gücündeki 606 cc motora sahip bu küçük Honda’nın coupe, fastback ve cabrio olmak üzere 3 farlı versiyonu üretiliyordu. Hemen belirtelim bu küçük ve hafif sıklet Honda S600 Türkiye’ye hiç gelmedi.
Bu minik, sevimli ve güçsüz otomobili bir modifiye tutkunu ve Honda hayranı olan Phil Penny yeniden yarattı. Otomobilin kilogram avantajını kullanarak ortaya çıkan üstünlüğü drag pistlerine taşıdı.
Modifiye operasyonuna göz atalım isterseniz. Yeni haliyle sadece kaportası Honda kalan yeni canavarın kaputunun altından başka bir Japon markasının 6 silindirli motoru göreve başladı. BU güç ünitesi 2ZJ koduna sahip Toyota Supra’dan alındı. 88 mm turbo ve Ford C4 kodlu yarış şanzımanı ile gücü yere aktarması tercih edildi.
Yeni motoruyla 1500 hp güce kavuşan bu küçük Japon otomobili, 400 metrelik drag pistlerini 7 saniyede geçerek, dünyanın en hızlı içten yanmalı drag arabaları kategorisinde üst sıralarda yerini aldı.
Motora turbo takmak yerine turboya araba takmışlar desek yanlış olmaz. Motor bölümüne sığdırılamayacak kadar büyük olan turbo, motor kaputunun üzerine konumlandırılmış. Turbo, yerleştirildiği kaput üstü konumu ile sürücünün görüş açısını epey bir daraltacak kadar büyük.
Türkiye’de de yeniden bulunabilir hale gelen Amerikan Mickey Thompson marka drag lastikleri ile yola tutunuyor. Yine aşırı güç yüzünden aracın önden havalanmasını önlemek için arka destek uzantıları dikkat çekiyor. Tam bir canavara dönüşmüş bu haliyle.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.