Motosiklet gezisi için yapılacak en iyi hazırlıklar

Motosiklet gezisi, bir otomobille karşılaştırıldığında çok daha fazla planlama yapmayı gerektirir. Motosiklet kullanmak doğal bir özgürlük hissi veriyor. Fakat pratikteki sınırlamalar; motosikletçilerin uzun yola çıkma kararı verirken yolculuğu ince ince düşünmelerini de zorunlu kılıyor.

Yeni başlayanlar için çoğu motosiklet, bagaj açısından yetersizdir. Buna karşın üst sınıftaki Honda Goldwing ve BMW K1200LT gibi uzun yol touring motosikletleri, fazladan kıyafet ve teçhizatın depolanması için çok sayıda olanak sunabiliyor. Bunlar motosiklet gezisi için önemli ayrıntılar.

Peki uzun yolculuğa çıkacak olan motosikletçiler, seyahatin detayları konusunda ne kadar zor kararlar almak zorunda kalıyor? Bu seyahatler için hangi eşyaları yanlarına almaları gerekiyor?

Motosikletle uzun yola çıkmadan önce nasıl hazırlık yapılmalı?

Bir seyahat planlarken kendinize sormak isteyeceğiniz ilk sorular şunlar olmalı: Varış noktasına ne kadar sürede gitmeyi planlıyorum? Nereye gitmeyi planlıyorum ve nerelerde mola verebilirim? Nerelerde geceleyebilirim? Bu soruların cevaplarına göre rotanızı çizdikten sonra ihtiyaçlarınıza geçelim?

Öncelikle bir güvenlik ve tamir seti bulundurmanız gerekiyor

Tam teşekküllü bir yol motosikletine binmiyorsanız, muhtemelen bir tür saklama torbasına yatırım yapmanız gerekecek; sadece sırt çantası ihtiyacınızı tam karşılamaz.

Seçenekler arasında, arka tekerleğin her iki tarafına sarkan panniler de dahil olmak üzere sırt çantaları ve doğrudan yakıt tankının üzerine yerleştirilen çantalar var. Bunların içinde telefonunuzun ekranını gösteren şeffaf bölümü olanlar oldukça yarayışlı.

Sert malzemeli çantalar yumuşak çantalardan daha fazla koruma sağlarken, aynı zamanda daha pahalıdır. Daha ağırdırlar. Daha fazla depolama alanı gerektiğinde, merkezi olarak konumlandırılmış kuyruk çantaları da başka bir seçenektir.

Motosikletinin yağlarını, lastik basınçlarını far ve sinyalleri kontrol edin. Frenlere bakın.

Lastikler. Her iki lastiğinizin de şişirildiğinden emin olun. Değiştirilmesi gerekebilecek lastiklerle yola çıkma riskini göze almayın. Lastiğin birinin bile sizi yolda bırakacağını görüyorsanız, değiştirin.

Kontroller: Kablolarınız (debriyaj ve frenler) ve kumandalarınız sağlam ve çalışıyor mu?

Işıklar: Farlarınızın (uzun ve kısa far), sinyalleri ve fren lambalarının çalıştığından emin olun.

Yağlar ve sıvılar: Motor yağı ve soğutma sıvısından fren hidroliğine kadar her şeyi kontrol edin.

Şasi: Karoserin, süspansiyonun, zincirin ve tespit elemanlarının hepsinin sağlam ve sağlam olduğundan emin olun.

Ayaklar: Orta ve / veya yan ayakların çatlak olmadığından veya eğilip-bükülmediğinden ve yaylarının özelliğini yitirmediğinden ve motosikleti yatırmayacağından emin olun.

Uzun yolculuğa çıkmadan eşyaların çantalara iyi yerleştirilmesi; yolculuk için gerekli eşyalarla gereksiz ağırlık ve büyük hacimle aşırı yükleme yapmama arasındaki ince dengeyi ayarlar.

Motosikletinizi yüklerken ağırlığı olan eşyaları gövdeye yakın ve alt kısımlara yerleştirmeye özen göstermelisiniz.

Rotanızı planladıktan sonra , hava tahminlerine bakmalısınız. Sizi ne bekliyor, yağmur, güneş?

Motosiklet kullanıcısı için en iyi yatırımlardan birinin iyi bir uzun yol giyimi olduğunu unutmayın. Elbiseleri seçerken, tek bir kalın elbise yerine kat kat giysiler daha kullanışlı olur.Esneklik, rahat olmanın anahtarıdır. Hava durumuna uygun olarak giysinizin bir kaç katmanını çıkarmak veya eklemek kolaylığı titremek veya pişmekten iyidir.

Yanınıza su ve biraz yiyecek almanız, benzin istasyonlarından uzak bir rotada işinize yarayacaktır.

Sele çantalarınız veya tank çantalarınız yoksa, gevşek eşyaları sabitlemek için iri gözenekli ağları kullanabilirsiniz. BU tür ağlarla tutturulmuş eşyalarla seyahat etmeniz gerekiyorsa, sıkı olduklarından ve rüzgar veya başka bir nedenle gevşetilemeyeceklerinden emin olun.

Yine, tabana daha ağır, daha geniş ve daha dengeli nesneler koymak, yastık gibi gevşek ve kayabilecek parçalar için iyi bir çapa olacaktır.

Motosiklete böyle binilmez

Sonunda kendini iyi donat. Sadece kazalara karşı değil, aynı zamanda arı, böcek, taş, tahta parçası vs gibi yaralayıcı şeylere karşı da maksimum koruma için daima tam kask takın. Tam kasklar yağmur ve soğuk rüzgarlara karşı korur. Sıcakta rahatsızlık verir ama havalandırma sistemleri bunu biraz da olma azaltır.

Sıcakta kaskın içinde daralabilirsiniz, ancak uzun vadeli sağlığınızı göz önünde bulundurarak, kaskınızı kullanmanız gerektiğini unutmayın.

Yola çıkmak cazip gelse de, motosikletin yapısına binaen yorgunluğa ve potansiyel olarak ciddi yaralanmalara karşı daha savunmasız olduğunuzu unutmayın. Kaporta sizsiniz.

Deponuzu doldurmayı unutmayın. Motosiklet depoları binerce km yol yapmaya pek elvermez. Yolda kalmayacak şekilde benzininizi doldurmayı ihmal etmeyin.

Kaybolmayın. Navigasyon programlarınız ve haritanız sizi kaybolmaktan kurtarır.

Yolda aceleci olmayın. Reflekslerinizi veya karar vermenizi etkileyebilecek koşullarda saatlerce sürüş yapmaya kendinizi zorlamayın.

Sonuçta, amaç sadece bir varış noktasına ulaşmak değil. İşin eğlencesi hedefe varınca değil, yolculuk sürecinde de yaşanıyor. Derin bir nefes, basit bir esneme hareketi yolculuğu daha eğlenceli hale getirecek. atıştırmalıklarınızı veya suyunuzu bu duruşlarda tercih etmelisiniz.

Yeterince hazırlandığınızda, beklenmedik olumsuz bir ihtimalin çıkmasının da tadına varın. Stres yapmayın.

Sürmek, biraz disiplin disiplin ve biraz lojistik planlama gerektirir. Ancak bu maceranın sevincinin bir kısmı da yolculuk sürecidir. Gerektiğinde planlarınızı yeniden yapmaya açık olun; nerede olursanız olun illa bir patlak olacaktır. Sıkmayın canınızı.

Bütün motosikletçilerin tekerleri düz bassın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.