DS 7 Crossback: Fransız zerafeti lüksle buluştu

Daha önce Citroen bünyesinde ayrı bir model serisi olarak yola çıkan DS bildiğiniz gibi artık bağımsız bir marka. Citroen, Peugeot, Opel, Vauxhall markalarına sahip PSA Grubu’nun 5. markası. DS Automobiles’in ilk modeli ise SUV sınıfına merhaba diyen DS 7 Crossback. DS 7 Crossback modelini merak ediyorsanız, detaylar sürüş izleniminde…   
DS premium bir marka. DS 7 Crossback ise BMW X1, Audi Q3, Mercedes GLA gibi premium giriş crossover modellerine rakip. Ama daha önemlisi otomobili kullandıkça çıkış markanın felsefesine uygun olarak Honda’dan geliştirilen Acura, Nissan’dan türetilen Infiniti, Toyota’dan ortaya çıkan Lexus’a çok yaklaşıldığını düşünmeden edemiyorsunuz…
Üzerinde geliştirildiği Citroen Aircross ya da 5008’den farklı olarak otomobilin tüm detaylarında bağımsız DS lüksünü görebiliyorsunuz. Önde LED farlar (opsiyon listesinde kendi içinde dönebilen 3 kristal LED, yol hava durumuna göre kararıp açılabilme özellikli;) büyük ızgara, karakteristik logo gibi detaylar öne çıkıyor.
Önde ve arkada ince tutulmuş far grubunun yandan sağladığı modernite; kompakt sayılabilecek bir gövde tasarımı ile lüks görünüme gönderme yapıyor. Karartılmış arka camlar, cam kenarlarını tamamlayan krom çizgiler; tavan rayları, 18 ya da 19 inç tutulan çift renkli alaşım jantlar devam eden kaliteli detaylar arasında yer alıyor.
Otomobil bir dörtçeker değil, ancak yerden yeterince yükseltilen şasi sayesinde off road olmayan her alanda hünerini sergileyebilir! DS 7 Crossback 4,57 m. uzunluğunda, 1,90 m. genişliğinde, 1,62 m. yüksekliğinde; ve 2,74 m dingil mesafesine sahip. Böylece Toyota RAV4 ya da Hyundai Tucson’a da ölçüsel olarak rakip sayabilirsiniz.
Gelelim arka tasarımdaki premium yaklaşımlara; kristal LED stoplar ve iki stop arasında ve altında çekilen kalın kromaj (üzerinde Crossback yazıyor) DS logo, kesinlikle çok şık. Sinyal yandığında ön far üzerinde olduğu gibi arka stop üzerinde de dinamik yani yeni tarz ilerleyen bir LED ışık görüyorsunuz.
2 kademeli bagaj özellikle alışveriş ya da tatil valizleri için pratik düz ya da derin bir zemin elde etmenizi sağlıyor. Arka koltuklar ileri geri kayabiliyor ve böylece 550 litreden 628 litreye kadar 5 yolcu ile birlikte bagaj alanına sahip olabiliyorsunuz. Bagaj kapağına ayak sensörle ya da elektronik tuşla kumanda edebiliyorsunuz.
DS 7 Crossback iç mekanda tüm cömertliği ile Fransız tarzını ortaya koyuyor. Koltuk ve araç içerisinde kullanılan malzemeler yumuşak ve kaliteli. Kokpit yumuşak malzemeden üretilmiş. Direksiyonda kokpitte vs. deri ya da iyi düzeyde kumaş detaylar oldukça fazla. Koltuklar 6-7 modda masaj yapabilme özelliği ile dikkat çekici ve yorgunluk alıcı.
Orta konsolda bulunan 12 inç ekranda müzik sistemleri, klima, navigasyon gibi temel verileri dokunmatik olarak takip edebiliyorsunuz. Ekranın hemen altında yer alan butonlar da dokunmatik, aracı kişiselleştirebilecek özelliklere sahip. Aracın bir çok yerinde kullnılan kristalize tasarımlı ses tuşu sıradışı ve etkileyici. Tıpkı start stop butonuyla görünür hale gelen analog saat gibi!
Önde iki koltuk arası SUV ya da premium otomobillerde alışılır hale gelen genişte bir alanı oluşturuyor. Üzerinde PSA imzalı EAT8 8 ileri şanzıman joystick, kapı ve cam kontrolleri önde ve geride ise genişçe saklama alanları yer alıyor. Bir çok yeni modelde olduğu gibi telefon (android) kablosuz şarj edebiliyor, tüm akıllı telefonlar ekrana yansıtabiliyor.
Gösterge paneli PSA Grubu tarafından geliştirilen kişiselliğe çok uygun ve eğlenceli içeriğe sahip. 3 boyutlu ya da sade, verilere dayalı ya da navigasyon merkezli vs birçok alternatif elinizin altında. Önde tavanda sensörlü iç ışıklandırma ve cam tavan kontrollerine kolayca ulaşılabiliyor.
DS 7 Crossback 1,6 litrelik ancak sahip olduğu PureTech turbo teknolojisiyle 225 beygir güç üreten bir motora sahip. Türkiye’de şu anda satışta olmayan 180 HP güç üreten versiyonu da var.
300 Nm tork üreten motorla 0-100 km/saat hızlanma için 8,2 saniye yeterli oluyor. Son hızı 236 km/saat.
DS 7 Crossback ortada vites kolunun hemen yanında yer alan bir tuşla 4 farklı kullanım moduna geçebiliyor. Eco, Normal, Sport ya da Comfort modlarına geçişler; güçlü motorun ve iyi derecede geliştirilen süspansiyonların etkisiyle çok net hissedilebiliyor.
DS 7 Crossback 100 km’de ekonomi modunda ortalama 5,9 litrelik tüketim sergilerken; sport modda çok daha etkileyici bir performans, buna karşılık artan bir tüketim ortaya çıkıyor.
DS 7 Crossback artan kurların da etkisi ile 325 bin TL fiyat etiketi ile yola çıkıyor.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.