Alfa Romeo Giulia Türkiye’de

Alfa Romeo’nun yeni sedanı Türkiye’de yola çıktı. Alfa Romeo Giulia, şubat ayı itibariyle ülkemizde satılmaya başlandı. Yeni Alfa Romeo modeli sedan Giulia, Türkiye’de 3 farklı motor ve donanım seçeneğiyle vitrine çıktı.

Türkiye’de 2.0 litre 200 HP arkadan itişli, 2.0 litre 280 HP dört tekerden çekişli ve 2.9 litre 510 HP arkadan itişli kombinasyona sahip 3 farklı motor seçeneğiyle lüks sportif sedan pazarına giriş yapan Giulia’nın tüm motor seçenekleri, otomatik şanzımanlı olarak satılacak.

Motor tipine göre Super, Veloce ve Quadrifoglio Verde adlarını taşıyan üç ayrı donanım seviyesiyle Türkiye’de showroomlara çıkan Alfa Romeo Giulia, etkileyici tasarımı, dinamik sürüş tarzı ve teknolojik özellikleriyle sıra dışı bir Alfa Romeo modeli olarak öne çıkıyor.

Giulia’nın ilk versiyonunu temsil eden “Super” donanımlı model, sadece 2.0 litre silindir hacimli 200 HP’lik güç üreten motor ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla kombine ediliyor.

0-100 km 6.6 sn ile “Super”

  • 0-100 km/s hızlanmasını 6.6 sn’de tamamlayan Alfa Romeo Giulia Super, 235 km/s’lik son hıza ulaşabiliyor.
    Alfa DNA sistemi,
  • 18 inç hafif alaşım jantlar,
  • 6 havayastığı,
  • Şerit Değiştirme İkaz Sistemi,
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi,
  • geri görüş kamerası,
  • direksiyon üstünde motor çalıştırma düğmesi ve
  • deri/kumaş kombinasyonlu koltuklar

aracın donanım listesinde bulunan ekipmanlar arasında.

4 tekerden çekişli Veloce!

Alfa Romeo Giulia Veloce modeliyse, 5250 d/d’da 280 HP güç ve 2250 d/d’da maksimum 400 Nm tork üreten tamamen alüminyumdan yapılmış 4 silindirli 2 litrelik benzinli yeni bir motora sahip.

MultiAir elektro-hidrolik valf aktivasyon sistemine sahip olan bu yeni motor, tüm hız koşullarında yüksek verimli tüketim düzeylerine olanak sağlıyor. Bununla birlikte, komutları hızlandırmak için tasarlanmış özel bir Turbo sistemi ve 200 bar yüksek basınç sistemini içeren doğrudan enjeksiyonlu bir yapıya sahip.

8 vitesli otomatik şanzımanla donatılan Alfa Romeo Giulia Veloce, 240 km/s’lik son hıza ulaşırken, 0-100 km/s hızlanmasını 5.2 saniyede tamamlıyor.

Alfa Romeo Giulia Veloce’nin dış tasarımında özel tamponlar ve parlak siyah kapı giydirme gibi rafine tasarım özellikleri ile çift egzoz borulu ve isteğe bağlı 19 alaşımlı jantla birleşen özel arka difüzör gibi çeşitli sportif özellikler ön plana çıkıyor.

Aynı sportif his, yeni siyah deri spor koltuklar, orijinal bir kavrayış sağlayan sportif bir direksiyon, gösterge paneli üzerindeki alüminyum gömme parçalar, kapı panelleri ve Xenon farlar ile daha da güçleniyor. Bu özel iç ve dış tasarım, Alfa DNA sistemi, Bağımsız Acil Durum Frenine (AEB) sahip İleride Kaza Uyarıcısı (FCW) ve yaya tanıma gibi yeni ve etkin güvenlik sistemleri, Şeritten Çıkma Uyarıcısı (LDW) ve hız sınırlamalı hız kontrolü gibi zengin bir standart donanımı da barındırıyor.

Alfa Romeo Giulia

Giulia Veloce, Q4 teknolojisine sahip yepyeni bir dört tekerlekten çekiş sistemi sunmasıyla da farklılaşıyor. Giulia Veloce modelinde yer alan Q4 sisteminin yapısı, kompakt ve hafif, Alfa Romeo’nun özel teknik gereksinimlerini karşılamak için tasarlanmış, etkin bir ara şanzıman ve bir ön diferansiyelden oluşuyor. (Ağırlık artışı sadece 60 kg civarında)

Ara şanzıman kutusunda da son derece dinamik bir sürüş ile birlikte aynı zamanda daha az yakıt tüketimi de sağlamaya yarayan gelişmiş bir aktif debriyaj teknolojisi kullanılmış.

Hız tepkisi ve doğru tork dağılımı da, Alfa DNA’sından seçilen sürüş moduna bağlı olarak yeni entegre aktüatör ile temin edilmiş.

Q4 sistemi teknolojisi aracın kullanımına ve mevcut yol yüzeyi kavramasına bağlı olarak iki aks arasındaki optimum tork dağılımını düzgün bir şekilde sağlamak için sürekli bir şekilde birden fazla parametreyi gözlemleme ve, yanal, uzunlamasına hızlanma sensörleri ile direksiyon açısı ve rotadan sapma hız sensörü üzerinden topladığı bilgilere dayanarak tekerlek tutunma düzeninde kayıpları önceden sezme kapasitesine sahip.

4×4 ama arkadan itişli olarak da çalışıyor

Normal koşullarda Q4 sistemine sahip olan Giulia Veloce, torkun yüzde 100’ünün arka akslara dağıtılması ile arkadan itişli bir araç gibi çalışıyor. Tekerlek tutunma düzeni sınırına yaklaştığında ise sistem sürüş torkunun yüzde 60’ını ara şanzıman sayesinde gerçek zamanlı bir şekilde ön aksa transfer ediyor.

Torkun yeniden dağılımında maksimum hız yanıtını sağlamak için de sistem, virajlarda çekiş ve yön stabilitesi açısından iki aks arasındaki yüksek mekanikten faydalanıyor. Yeni Giulia Veloce modelindeki Q4 Sistemi böylelikle – stabilite, çekiş ve güvenlik açısından – dört tekerlekten çekiş özelliğinde sürüş konumunun tüm avantajlarını sunabiliyor. Ayrıca düşük yakıt tüketimini, daha hassas duyarlılık ve arkadan itişli bir aracın vereceği tüm sürüş niteliklerini de garanti ediyor.

 

Zirvede 510 HP’lik Giulia Quadrifoglio

Giulia’nın en güçlü versiyonunu Quadrifoglio oluşturuyor. Yeni Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, birkaç sade dokunuşla kimliğini ortaya koyan güçlü ve heykelsi bir yapıya sahip. 50/50 ağırlık dengesi ve arkadan çekiş sistemi Alfa Romeo’nun en önemli özelliklerini oluştururken, ağırlığı kusursuz bir şekilde dengelemek için, motor ve mekanik parçalar iki aks arasında sıralanmış bulunuyor.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, çok kısa çıkıntılara, uzun bir motor kaputuna ve ön çamurluklara ve gücün yol üstüne salınan noktasını görsel olarak işaret eden gösterişli arka çamurluklara sahip.

Alfa Romeo’nun Magneti Marelli’yle yaptığı işbirliğiyle üretilen en sportif Giulia’nın ön ve arka far panelleri ayrıca dikkat çeken tasarım ve teknoloji unsurları arasında yer alıyor. Stil mükemmelliği ve teknolojinin başarılı bir birleşimi olan LED arka far panelleri, aracın arka kısmını eşsiz ve ayırt edici bir şekilde ortaya koyuyor.

Ön bölümde ise 35W modüllü Xenon teknolojisini kullanan, güç tasarrufuyla ışık akışını ve dağılımını artıran ve normal halojen farlara göre gece görüşünü yüzde 200 artıran farlara yer veriliyor. Aynı zamanda bu farlar, öndeki engellerin en az bir saniye öncesinden görülmesini sağladığı için saatte 100 km/s hızla giderken fren mesafesinde 38 metrelik duruş sağlıyor.

Gündüz seyir farları (DRL), sinyal farları, yan farlar ve yön göstergeleri verimlilik ve maksimum performans için LED teknolojisini kullanırken,  diğer tüm farlarda AFS teknolojisini kullanılıyor.

Arkadan itişli Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, aynı zamanda lüks orta sınıftaki rekabete Alfa Romeo markasının güçlü bir yanıtı olacak.

510 hp’lik Ferrari motoruyla 0-100 km sadece 3.9 sn

Mühendislerin Ferrari altyapısıyla düzenlediği altı silindirli turbo benzinli motoru 510 beygir gücündeki Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.9 sn’de tamamlayan ve 307 km/s’lik son hıza erişebilen Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’nun heyecan verici güç ve tork üreten motoru, elektronik olarak kontrol edilen silindir kapatma sistemine sahip olmasıyla aynı zamanda şaşırtıcı bir yakıt tasarrufu ve emisyon seviyesi (189 g/km CO2) bakımından sınıfının en iyisi değerleri sunabiliyor.

KULİS: TOFAŞ’ta üst düzey değişiklik

Alfa’nın Giulia’dan sonraki ikinci yenisi Stelvio

 

2017 model Alfa Romeo Giulia fiyatları 320 bin liradan başlıyor. Ferrari motorlu Giulia ise 780 bin liralık etikete sahip. 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.