Kazananlar-kaybedenler

2015 yılı Ocak-mart model bazlı satışları da belli oldu.

2015 yılının ilk üç ylık verileri belli oldu. Otomotivin yüzünü güldüren sonuçlar üç aya damgasını vurdu.

Tüm markaların üç aylık satışlardan dolayı yüzünün güldüğünü söylemek zor. 

Yüzü gülmeyen markaların sorunu eski modeller, fiyat rekabetinde geri kalmak, filo pazarını kaçırmak gibi nedenler olabilir. 

Buna karşın üç ayın kazananları da var.

Volkswagen bunların başında geliyor. İlk çeyreğin en çok satan markası ünvanının yanı sıra en çok satan modeller liginde de Passat, Golf, Polo ve Jetta olmak üzere dört modeliyle yer alıyor.

En çok satanlar listesinde VW'den sonra en başarılı marka olarak Ford görünüor. Türkiye'nin en çok satın alınan otomobilleri arasına Gölcüklü Courier ve Transit modelleriyle ithal Focus modelini yerleştirmeyi başaran marka, önceki yıllarda gerçekleştirdiği yatırımların meyvesini toplamaya başladı.

Toyota'nın Corolla modeli ikinciliğe yükselirken, Fluence ve Clio modellerini geride bırakarak, sürpriz yaptı. Toyota'nın üç aylık bilançosunda toplam satışları 8.710 adet olurken, bunun 6638 adeti Corolla modelinden oluştu. Yani bir nevi tek modelli gidişat sözkonusu. İkinci en çok satan moeli Auris'in 3 aylık satış adeti 1000 adetin altında.

Renault markası da ilk çeyrekte liderlik rekabetinin biraz uzağına düştü.

En çok satanlar listesindeki Fluence, ilk iki model rekabetini kaybederken, Clio ve Symbol oldukça aşağılara inmiş durumda. 

 
 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.