Avrupa’nın Çin’i Türkiye oldu

Altın yılını yaşayan Skoda, 120 yıllık tarihinde ilk kez 1 milyon adetlik üretimi geçti ve gözünü 1.5 milyonluk üretime dikti. Markanın bu hedefinde kilit rolü Türkiye başta olmak üzere gelişmekte olan ülkeler üstlenecek. 

Almanya, Çin, Hindistan ve Türkiye’nin stratejik pazarlar olduğunu söyleyen  Vahland, “Türkiye benim için kilit pazar. Avrupa’daki 5-6 büyük pazardan birisi. Ancak diğerlerinden farkı genç nüfusu ve büyük potansiyeli. Bu özelliğiyle Çin’e benziyor“ diye konuştu.

Skoda Başkanı, Türkiye’nin dünyada büyük potansiyele sahip ender ülkelerden biri olduğunu, gelecekte de başarı hikayeleri yazmaya devam edeceklerini kaydetti.

Türkiye'de yüzde 5 pazar payı hedeflediklerinin altını çizen Winfried Vahland, "Agresif görünebilir ama başarılabilir bir pazar payı. Yüce Auto ve Doğuş Otomotiv bunu başarmak için gerekli her şeyi yapıyor. Yüzde 5 pazar payına yakınız ve İstanbul’un dışındaki satışlar bu açıdan önem taşıyor. Şu anda 35 yetkili satıcımız var ve eğer yüzde 5 pazar payı istiyorsak bunu 50’nin üzerine çıkarmalıyız" dedi.

 

Komünist imajını sildi zenginlerin gözdesi oldu

 Skoda‘nın komünizm döneminden sonra büyük değişim yaşadığını söyleyen Winfried Vahland, giderek yükselen bir marka olduklarını ifade etti. Avrupa’da birçok tüketicinin premium markalar yerine Skoda’yı tercih etmeye başladığını belirten Vahland, “Eski imajı değiştirmek vakit alıyor. Ama birçok ülkede, eski imajı silmeyi başardık. Bugün Avusturya’da ikinci, İsviçre’de üçüncüyüz, Davos’ta birinciyiz ki burası Avrupa’nın en zengin yeri" dedi.

M. Tansu-Vatan

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.