23 bin 100 Mercedes’in 16 bini 1.6 lt

Mercedes Benz Türk, 2014 yılında hem otobüs hem kamyon hem de otomobilde tarihi satış rakamlarına imza attığını açıkladı. Tüm araçlar ve ikinci el satışlar da dahil edildiğinde 2014 yılında 54 bin adetin üzerinde satış rakamına çıkan Alman premium markanın 23.100 adetlik satışı yeni otomobil satışından geldi.

Türkiye’de vergi sisteminin 1.6 lt ve altındaki motor hacimlerine nispeten avantaj sağlayan yüzde 40’lık ÖTV oranları lüks markaları da bu sınıfa yöneltti.

BMW, Mercedes, Audi, Volvo ve Jeep gibi lüks markalar yüzde 40 ÖTV’li modelleri ile toplam pazardaki yüzde 11’lik küçülmeye karşın satışlarını artırmayı bu sayede başardılar.

 

Mercedes-otomobil-satislari

 

Mercedes Benz Türk Otomobil Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan, eskiden çok satan markaların aynı segment modelleriyle lüks markaların fiyatları arasında yüzde 30-35 fiyat farkı olduğunu ama 1.6 lt altı motorlara sahip modellerin lüks markaların ürün gamına girmesiyle bu farkın yüzde 5’e kadar düştüğüne dikkat çekti. Bu sayede satışların lüks markaların lehine geliştiğini söyleyen Bekdikhan, toplam otomobil satışları içindeki vergi avantajlı satışların 16 bin adetin üzerinde olduğunu açıkladı.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.