Elektrikli otomobile bir proje de Eskişehir’den

Eskişehir'deki Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde bulunan Begler A.Ş. adlı bir firma, birçok üniversiteden akademisyenlerle yürüttüğü çalışmayla ortaya çıkarttığı  elektrikli otomobil ile ilgili olarak oldukça iddialı.

Yerli üretim elektrikli otomobilin seri üritimine 2016 yılında başlanmasının planlandığı belirtildi. BEGLER AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Ar-Ge Projeleri Sorumlusu Melih, 2015 yılının sonunda prototiplerin hazırlanacağını belirterek, “2016 senesinde müşterilerimize ve vatandaşlarımıza araç  satışına başlayacağız" dedi. 

"Devrim'in kaldığı yerden bayrağı alıp, bu kez  devam ettirmeyi istiyoruz" diyen Yıldız, 2013 yılında bir ulusal elektrikli otomobil markası oluşturmak için yola  çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla alt sistemler bazında ve alan konularında iyi bir yol kat ettik. Farklı model çalışmaları da yapıyoruz. Devam  eden iki farklı elektrikli araç modelimiz var. Alt sistemlere yönelik  çalışmalarımız da devam ediyor. Elektrikli araçların kritik denebilecek  teknolojileriyle ilgili alan çalışmaları yaptık. Modellerimiz kendi pazarını  oluşturabilecek nitelikte araçlar. Elektrikli araçlarımızı 2015 yılının sonunda  prototip olarak yürüteceğiz. 2016 yılında seri üretime başlamayı düşünüyoruz.  Modeli tamamladıktan sonra 2016 senesinde müşterilerimize ve vatandaşlarımıza  araç satışına başlayacağız." 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.