50 yılda 8 nesil değişti, o hala efsane!

Toyota Hilux 50 yaşında… Toyota yarım yüzyılı geride bırakan bu model için Special Edition adını verdiği özel bir versiyonu ortaya çıkardı. Otomatik şanzımanlı Çift Kabin Toyota Hilux 2018 Special Edition ürün yelpazesinin en üst seviyesine uygun özel bir dış tasarıma sahip.
Önde, yeni stil ızgara gümüş rengini güçlü bir şekilde yansıtırken Metalik Turuncu renk 18 inç alaşım jantla birlikte dikkat çekiyor. Bu modele özgü anahtar çevrildiğinde TFT ekrandan Toyota Hilux 2018 Special Edition imza animasyonu çıkıyor. Hilux özel versiyonla geleceğe daha güçlü hazırlandığını gösteriyor.
Toyota Hilux 50 yaşına uzun bir yolculuk sığdırdı. Toyota’nın diğer modelleri gibi Hilux de ‘oyun kurucu-market maker‘ araçlardan biri. Bugüne kadar 8 nesil geride bırakan model ilk olarak 1968 yılında Mart ayında Toyota tasarımı, Hino geliştirme ve üretimi olarak yollara çıkıyor.
1,5 litrelik 70 PS’lik bir motora sahip Hilux, helezon yay ön süspansiyon, yaprak yay arka süspansiyonla yol alıyordu. 4 vitesli şanzımanı vardı ve 3 yolcu ile birlikte 1.000 kg’lık bir yük kapasitesine sahipti.
1972 yılında ikinci jenerasyon Hilux, piyasaya sürüldü. Uzun ve kısa dingil mesafesi versiyonları vardı, kasa uzunluğu ve maksimum taşıma kapasitesi değişmedi.

 

1.6 litrelik motorla donatılan modele ek olarak, otoyollarda daha yumuşak bir sürüş için 2.0 litrelik 105 hp’lik bir motora sahip farklı bir modeli tanıtıldı.
Üçüncü nesil Hilux, Eylül 1978’de satışa çıktı. Model, sedan benzeri özellikler ve ekipmanın yanı sıra sürüş konforu da sunuyordu. Super Deluxe modeli, standart bir kabinden 90 mm daha uzun olan ve iç alanı genişleten uzatılmış bir kabin ile birlikte geldi.
1.6 litre motor önceki nesilden devralındı. Çift salıncaklı ön süspansiyon, bobin yaylarının bir burulma çubuğu ile değiştirilmesi haricinde, değişmeden kaldı.
Dördüncü nesil Hilux, Kasım 1983’te piyasaya sürüldü. Arkadan çekişli modellerde Comfortable serileri ve Popular serileri vardı; Birincisi yenilenen iç ve dış tasarıma sahip dördüncü nesil model iken, ikincisi üretimde kalan üçüncü nesil modeldi.
Dört tekerden çekişli (4WD) modellerin hepsi yeni bir gövde ile geldi. Dördüncü nesil modellerin dış görünümü, ön ve arkada karakterize edildi.
Eylül 1988’de ortaya çıkan beşinci nesil Hilux, güç, sağlamlık ve rahatlık kavramını temsil ediyordu. Çok amaçlı bir araç olarak (o zamanlar Japonya’da RV veya rekreasyon aracı olarak bilinir) işlevselliğini arttırmak için iç donanım daha da yükseltildi.
Arkadan çekişli (RWD) ve 4 tekerden çekişli (4WD) modeller arasındaki en büyük fark tekerlek arkası iz genişliği idi.
Eylül 1997’de piyasaya sürülen altıncı nesil Hilux, ticari bir kamyonet ve outdoor kullanımlı versiyonlara sahipti. İkinci versiyon genişletilmiş kabin, geliştirilmiş yalıtım gibi özelliklerle SUV’lere yaklaştırıldı.
Tam olarak iki geniş koltuk sırası yerine yarım ikinci sıra koltuk ve yeterince uzun kabin alanı sunuldu, kokpit modernize edildi.
Yedinci nesil Hilux, Ağustos 2004’te dünya çapında 140’dan fazla ülkeye satışa sunulan yeni bir pikap olarak piyasaya sürüldü. Güçlü tasarımını altıncı nesil modelden devralan model yüksek dayanıklılık ve konfor, geniş iç mekân, daha fazla konfor ve otomobil sürüş konforu, SUV rahatlığı gibi daha komplike beklentilere cevap verecek hale geldi.
Toyota bir platformda beş model geliştirdi: 3 farklı boyutta Hilux, bir minivan modeli Innova ve bir SUV modeli Fortuner. Yedinci nesil Hilux, Tayland, Güney Afrika ve Arjantin’de üretildi. Malezya, Pakistan ve Venezuella’daki montajlara Japonya dışından tedarik edildi.
Sekizinci nesil Hilux, Mayıs 2015’te piyasaya sürüldü. Sekizinci nesil Hilux için tüm geliştirme kavramı, yeni Hilux’u daha sert bir şekilde yorumlamak amacıyla “sertliği yeniden tanımlamak” üzerine yoğunlaştı. Toyota Hilux 2018 Special Edition ile maceraya devam ediyor.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.