BMW’den aile açılımı

 

 

2014 Paris Otomobil Fuarı sırasında ziyaretçilerin ilgisini çeken yeni BMW 2 Serisi Active Tourer Türkiye'de yollara indi. Çok yönlü bir iç tasarımı dinamik BMW tasarımıyla birleştiren ve premium kompakt sınıfındaki BMW 2 Serisi Active Tourer'in  fiyatı 99.8 bin TL'den başlıyor.

 

BMW 2 Serisi Active Tourer ailesi 1.5 lt benzinli motor ile pazara giriyor.

1.5 lt dizel motorlu BMW 216d ise  2015 başında Borusan yetkili satıcılarına gelecek.

Bu yıl sonuna kadar 350 adet satmayı hedefleyen Borusan Otomotiv 2015'te ise bu sayıyı 1500-2000 bandına çıkarmayı öngörüyor. Toplam binek pazarın % 2.5'ine hitap eden B-SUV premium sınıfında BMW'nin en büyük rakibi yine Mercedes B serisi olacak. Makyajlı Mercedes B serisi de bu yıl içinde Türkiye'ye ithal edilecek.

 

BMW'cilere göre  2 Serisi Active Tourer ile marka yeni bir otomobil kategorisi dönemini başlatıyor.

Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer markaya özgü yuvarlak farları, geniş böbrek ızgaraları ve dikkat çekici motor kaputu tasarımı ile şüphesiz gerçek bir BMW. Premium kompakt MPV segmentindeki araç 4,34 metre uzunluğunda. İç mekandaki tasarım sürücü odaklı ve ergonomik.  603 milimetrelik koltuk yüksekliği ile BMW 2 Serisi Active Tourer otomobile binmeyi ve otomobilden inmeyi kolaylaştırıyor. Geniş, L şeklinde arka farlar ise yan kısımlara doğru uzayarak arka kısma sportif ve güçlü bir görünüm kazandırıyor.

Tamamen LED ikiz farlar üç boyutlu stilde tasarlanmış (opsiyonel).

 

Motorun sesi yüksek

 

Araçta yer alan 1.5 lt yatay konumlu benzinli motor otomatik şanzıkanla birlikte performans açısından tatmin edici. Ancak klasik benzinli BMW motorlarına göre biraz gürültülü. BMW 218i Active Tourer 1.5-litre 136 bg, 220 Nm güç üretiyor. 0-100 km/s hızlanmasını  9,6 saniyede tamamlayan araç ortalama 100 km'de 5,1 lt yakıyor. Önümüzdeki dönemde aracın 4 çekerli X drive versiyonu da ithal edilebilecek.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.