Son virajda gazladı

 

Markalar bir bir pazar tahminlerini ve satış hedeflerini yükseltmeye başladı.

Yeni C1 ve C4 Cactus modellerinin Bodrum'daki test sürüşünde sorularımızı yanıtlayan Citroen'in Türkiye distribütörü Baylas Otomotiv'in Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, yılın ikinci yarısından itibaren toparlanmaya başladığını, ileriye daha pozitif baktıklarını söyledi.

Filo satışlarının canlandığını ve fiyatı indirilen K Belgesi sayesinde uzun süre aradan sonra hafif ticari pazarı yeniden büyüdüğünü belirten Tatoğlu, "650-670 bin adet olan pazar tahminini 720-740 bin adede yükselttik. Eylül-Aralık döneminde satışlar 2013'le aynı seviyede gerçekleşir. Son 4 ayda binek otomobil ve hafif ticari araç satışlarının 335 bin adet çıkmasını bekliyoruz. 800 bin adedi görürmüyüz bilmiyorum" dedi.

 

Rüzgarın tersine döndüğünü belirten Bahattin Tatoğlu, şunları kaydetti:

“Ağustos'ta hafif ticari araç pazarı son 1 yıldır ilk kez büyüdü. K Belgesi ücretinin düşürülmesi, ticari araçlara yönelik kontrollerin azalması gibi etkenler olumlu etkiledi. Özellikle Anadolu'da günlük kiralamaların artmasıyla filo satışlarında önemli bir artış var. Binek otoda filonun payı yüzde 40'ları geçti.”

 

Citroen'de revizyon

Otomotiv pazarındaki bu havadan Citroen'in de olumlu etkileneceğini ifade eden Tatoğlu, satış hedeflerinde revizyona gittiklerini belirtti. Baylas Otomotiv Genel Müdürü, "Yılın 8 ayında satışlarımız yüzde 40 gerileyip, 11 bin adede indi. Pazar payımız yüzde 4’ten yüzde 2.9’a indi. Ancak yeni ürünlerimiz C4 Cactus ve C1'le tempomuzu yükseltip, son 4 ayda 11 bin adet araç satımayı planlıyoruz. Yani 8 ayda sattığımızı 4 aya sığdıracağız. Toplam satışlarımız 22 bin adedin üzerinde gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Hava kapsülleri ufak darbeye karşı koruyor

 

Citroen'in iki yeni modeli C4 Cactus ve C1, piyasaya sunuldu. B ve C crossover  segmentlerinin tam ortasında konumlandırılan Cactus, farklı tasarımıyla öne çıkıyor.  Akıcı çizgiler, LED gündüz farlar, ön-arka tamponlar ile kapılarda yer alan Airbump, panaromik cam tavan araçta ilk göze çarpanlar. Citroen tarafından geliştirilen ve şehir içinde oluşabilecek ufak darbelerden koruyan içi hava dolu kapsüller olan Airbump, Cactus'te en fazla dikkat çeken özellik. Sürüş ve konfor fonksiyonlarının tek ekrandan yönetildiği 7 inç dokunmatik tablet ekran, kanepe görünümünde geniş ön koltuklar, dünyada bir ilk olan tavana yerleştirilen yolcu hava yastığı, geleneksel vites topuzu yerine orta bölümde bulunan 'D', 'R', 'N' düğmeler Cactus'teki yenilikler olarak karşımıza çıkıyor. Otomobil Türkiye'de 1.2 Vti benzinli ve 1.6 e-Hdi dizel motor seçeneklerle satılacak. Dizel model sadece ETG6 otomatikleştirilmiş şanzıman ile satışa çıktı. 1.2 Vti'da hem manuel hem de otomatik vites olacak. C4 Cactus'ün fiyatı 54 bin 900 liradan başlıyor.

 

 

 

 

 

Yenilenen C1'de Twitter kolaylığı unutulmamış

 

Citroen'in 5 kapılı minik şehirli otomobili C1, 39 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla Ekim'de satışa çıkacak. Airscape adı verilen açılır tavan, çift renkli gövde yapısı, LED gündüz farlar, 7 inç dokunmatik tablet ekran, Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlara kolay erişimi sağlayan Mirror Screen teknolojisi yeni C1'i farklılaştırıyor. Yeni C1'de 68 beygir gücünde BVM benzinli motor yer alıyor. Araçta otomatik şanzıman da tercih edilebiliyor.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.