Opel Astra Sedan 1.6 lt Dizel

 

Opel, en önemli modeli Astra serisinde yeni nesil 1.6 litrelik 110 hp ve 136 hp güçlerindeki motorları Türkiye pazarına da sunmaya başlayalı çok olmadı. Mayıs ayında yollara çıkan yeni nesil dizel motorlu Astra'lar, markanın satışlarına güç veriyor.

 

Opel-Astra-1.6-dizel-136hp-110hp

 

Düşük yakıt tüketiminin yanı sıra bu seviyedeki dizel motorlara nazaran biraz daha düşük motor sesi ve sarsıntısıyla dikkat çeken Opel'in yeni nesil 1.6 litrelik dizel motor seçeneği, kısa sürede 3 bin adetlik satış rakamına ulaştı.

Aslında Opel, yeni nesil motorlarında rekabetçi bir fiyat politikası benimsiyor. Kompakt sınıfta bu fiyata bu donanımla alınabilecek dizel motorlu araç sayısı sınırlı. Opel'in yeni nesil Astra'sında kullandığı malzemelerde ve işçilikte özenli davranması, tercihini Opel'den yana yapanları eskiye göre daha memnun ediyor.

Astra satışlarında filonun payı olduğu kadar, beyaz rengin payı büyük. Opel Astra satın alanların büyük çoğunluğu beyaz rengi tercih etmiş.

Satışlarda aslan payını Marmara bölgesi alıyor. İstanbul ise en çok Astra satılan şehir konumunda. İstanbul'da Astra dizellerdin satış adeti temmuz sonu itibariyle 1.200 adet oldu.

Bu arada ilginç bir gerçek ise Astra dizel satışlarında en çok tercih edilen kasa tipi HB karoser. Bu da talebin filodan çok perakende müşterilerden geldiği izlenimi veriyor.

Ama bu filoda Opel Astra yok anlamına gelmiyor. Markanın son operasyonlarından birinin BAYER'e 1.3 CDTI Astra modelinden 450 adetlik bir filo satışı olduğunu hatırlatalım.

Alman markanın yeni nesil dizel motorları, Astra ile kitleselleşiyor. Bunun önümüzdeki yıllarda daha da artacağı söylenebilir.

Bu motorun bir de otomatik şanzıman ile tamamlandığı noktada, segmentteki en önemli seçeneklerden biri haline gelmesi de mümkün. Bu durumda VW Jetta ve Renalt Fluence'ın da en önemli rakibi lomayı sürdürür. 

Markanın Avrupa'da yakalamak istediği çıkış için bu tür kombinasyonların oluşturulmaya çalışıldığı da biliniyor.

Segmentinde fiyat-fayda dengesi pozitif bir model ortaya çıkarmış olan Opel, 1.3, 1.6-110 hp ve 1.6 136 hp gibi üç seçenekli dizel motor tekilfiyle de elini kuvvetli tutabiliyor.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.