11 milyar dolarlık yatırım

Volvo XC90'ın pazara sürülmesinden önce İsveç'te yapılan tanıtımlarda aracın o dönemdeki en güvenli otomobillerden biri olduğu vurgulanmıştı. Marka 2000'li yılların ilk sıradışı çizgilerini yansıttığı bu modelin kasasını uzun süre değiştirmedi. Türkiye'ye gelen ilk modeller  2.5 lt benzinli versiyonlar olduğundan dizeller gelene kadar fazla satamadı. Ardından 2 çeker XC60'ların gelmesiyle XC90'ların satışları iyice geriledi. Volvo için uyuyan dev XC90'ı tekrar harekete geçirme zamanı gelmişti.

Bu kez iddialı

Geçtiğimiz günlerde  XC90'ın yeni kasasanı tüm dünyaya tanıtan Volvo , 2020 için önemli planlar yapıyor. Sürücü bir araçla aniden karşı karşıya gelince otomatik fren yapma teknolojisine sahip dünyadaki ilk otomobil olarak tanıtılan yeni XC90'da yoldan çıkma koruma paketi ve çarpışma anında otomatik fren özelliği gibi üst seviye güvenlik sistemleri sunuluyor. Volvo Cars Ar-Ge Kıdemli Başkan Yardımcısı Peter Mertens, aracın tüm otomatik frenleme fonksiyonlarını kapsayan şehirde güvenlik sistemini tanıtarak "Bu yeni teknolojiler bizi, 2020 yılında içerisinde hiç kimsenin ciddi bir şekilde yaralanmayacağı ya da hayatını kaybetmeyeceği bir Volvo otomobil oluşturma vizyonumuza bir adım daha yaklaştırıyor." dedi.

Yatırımın bir parçası

Yeni XC90'ın dünya lansmanında konuşan Volvo Cars Başkanı Hakan Samuelsson, 11 milyar dolarlık bir yatırım programının parçası olarak üretilen XC90'nın yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu söyledi. Samuelsson "Bu tarihimizdeki en önemli günlerden biri. Biz sadece bir otomobili lanse etmiyoruz, markamızı yeniden lanse ediyoruz. Bugün şirketimiz için yeni bir çağı simgeliyor. XC90, önümüzdeki senelerde gelecek olan heyecan verici yeni otomobillerin yolunu açıyor." diye konuştu.

 

İnternetten de satacak

Volvo'nun kuruluş yılı olan 1927'ye referansla yeni XC90'dan 1.297 adet sınırlı sayıdaki First Edition otomobil, sadece internetten satın alınabilecek. Her biri ayrı ayrı numaralanan bu araçlar, 3 Eylül saat 16:00 (Merkezi Avrupa zaman dilimi) itibariyle satışa çıkarılacak. Dış sacları her biri ayrı ayrı numaralanmış ve bagaj kapaklarında özel birer işarete sahip First Edition otomobillerin 225 beygir gücünde ve 470 Nm tork üreten çift turbolu dizel D5 ile 320 beygir gücünde, 400 Nm torka sahip dört tekerden çekişli, kompresörlü turbo T6 motor seçenekleri bulunacak. Ülkemize 2015 ikinci çeyrekte gelecek aracın fiyatının ise 300 bin TL'den başlaması öngörülüyor,

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.