Polo, i20, Fiesta ve Clio’nun en büyük rakibi yeni Opel Corsa’nın kozları belli oldu

 

04 Eylül – 19 Ekim arasında gerçekleşecek Paris Motor Show’da merakla beklenen beşinci nesil Corsa ilk kez sergilenecek. Yeni Corsa yeni nesil 1.0 litrelik motoru, yeni şanzımanı, yeni şasisi ve akıllı iletişim sistemleri ile segmentinde çıtayı yükseltiyor. 32 yılda Avrupa genelinde 12 milyon adet satılan Corsa, yılda ortalama 370 bin adet üretiliyor.

 

 

Opel’in en çok satan modellerinden Corsa, yenilenen yüzünün yanı sıra yeni nesil üç silindirli 1.0 litrelik motor gibi yeniliklerle yola çıkacak.

Direkt benzin püskürtmeli tamamı alüminyum Ecotec motor, yeni altı ileri manuel şanzıman seçeneği, 115 beygir güç ve 170 Nm tork üreten versiyonu ile 2015 yılının ilk aylarında Türkiye'deki rekabette de yerini alacak.

 

3 silindirli motorlar arasında “en sarsıntısız ve en sessiz” özelliğinin yanında Euro 6 emisyon normlarını taşıyor.

 

Yeni Opel Corsa’da 1.4 litre 90 beygir benzinli motor ve 1.3 litre 95 beygir dizel motor seçeneği Türkiye pazarında olacak.

 

Yeni Opel Corsa’da 1.0 Ecotec motor seçeneği dışında 1.4 litre 90 beygir benzinli motor ve 1.3 litre 95 beygir dizel motor seçeneği Türkiye pazarında olacak. Otomatik vitesi tercih etmek isteyen otomobil severler Easytronic 3.0 isimli 6 ileri oranlı otomatikleştirilmiş şanzımanı Yeni Opel Corsa’da bulabilecek.

Daha geniş öz ızgarası, çıkıntılı arka lambaları, güçlü omuz çizgisi ile 4. nesline göre daha iddialı bir hava kazandırıyor. Yeni Corsa’da ilk defa mevcut olan çift-xenon farların yanında, “Opel Eye Ön Kamera” “Trafik İşareti Algılama Sistemi, “Şerit Takip Uyarıcısı”, ”Çarpışma Uyarıcısı” yeni güvenlik sistemleri mevcut. Şehir içi kullanımda direksiyonu yumuşatmaya yarayan City butonu bulunuyor. “Geri Görüş Kamerası”, “Yağmur Sensörü”, “Uzun Far Asistanı”, “Işığa duyarlı otomatik kararan iç dikiz aynası” ve “Renkli iç döşeme” opsiyon olarak sunulacak.

Yeni Corsa’nın kabini, gösterge paneli yatay çizgiler boyunca tasarlanmış sürücü kontrol merkezinin etrafında düzenlendi. IntelliLink bilgi-eğlence sistemi, 7 inç renkli dokunmatik ekranı, multimedya sistemi IOS ve Android iletişim sistemi le uyum sağlıyor. Ayrıca Bluetooth, Siri Eyes Free, Navigasyon için BringGo, internet radyosu ve podcast’ler için Stitcher ve TuneIn gibi pek çok uygulama kullanılabiliyor.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.