Klasik otomobillerin Zafer Bayramı geçidi

İstanbul renkli ve anlamlı bir organizasyonun ev sahipliğine hazırlanıyor.Yarım yüzyılı devirmiş araçlar 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İstanbul Park Formula 1 pistinde Türk bayraklarıyla zafer konvoyu oluşturup, tur atacaklar.

 

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği,İstanbul Ticaret Odası ve Mobil 1’in işbirliğinde bu yıl ikincisi gerçekleşecek etkinliğe 200’ün üstünde klasik aracın katılması bekleniyor.1922 yılında işgal birliklerinden ülkemiz topraklarının, Dumlupınar’da gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesiyle geri alınmasının 92.yılı, 5.5 km’lik Formula 1 pistinde oluşturulacak “Zafer Konvoyu” ile kutlanacak. Formula 1 pistinde atılacak turdan sonra klasik araçlar sahil yolu güzergahında Bağdat Caddesi üzerinden geçerek kutlama konvoyunu Kadıköy’e kadar devam ettirecekler.

 

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organizasyonunda, İstanbul Ticaret Odası’nın ve Mobil 1’in destekleriyle gerçekleşecek etkinlikte, milli mücadelemizde birer mihenk taşı olmuş zaferlerimizin ve cumhuriyet kazanımlarıyla elde edilmiş milli bayramlarımızın Türk ulusu var olduğu müddetçe en coşkulu şekilde kutlanması gerekliliğine dikkat çekilecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.