Yeni Cherokee segmenti sarsacak

Bu yıl Cenevre Otomobil fuarında gösterilen ardından İtalya'da Avrupa lansmanı yapılan yeni Cherokee Türkiye'de yollara çıktı. Test sürüşleri sırasında fiyatını "170 bin TL'den başlayan fiyatlar" olarak öngören Jeep Türkiye Marka Direktörü Mahmut Karacan bugün çok avantajlı bir fiyatla pazara çıktı. BMW X3, Volvo XC60, Audi Q5 gibi rakipleri olan sınıfta yarışacak yeni Jeep Cherokee 161 bin TL'den başlayan iddialı bir "fiyat-fayda-donanım" bileşeniyle showroomlara indi.


En dolusu 199 bin TL


Jeep'in "İstediğin yere git, özgürce yaşa!" felsefesi yansıtarak tamamen yenilenen 4.nesil Cherokee  orta SUV segmentinde ilk kez kullanılan 9 ileri tam otomatik vites ve 2.0 litrelik Multijet II turbo dizel motorun kullanıldığı ilk Jeep modeli. Türkiye'de 2 versiyonla tercih edilebilecek olan yeni Cherokee'nin Longitude'u 161 bin TL, Limited'i ise 190.500 TL'ye satılacak. Araçta "her şey" olsun derseniz de 199 bin TL'ye çıkıyor. Aracın off-road tutkunları için 3.2 litrelik V6 Pentastar benzinli 272hp 9 ileri tam otomatik vites seçeneği ile sunulan Trailhawk versiyonu isteğe bağlı olarak pazarda yerini alacak.


Rakiplerinin önünde


Dalaman bölgesinde test ettiğimiz yeni Cherokee performanslı kullanımlarda 100 km yakıt tüketimini 11 litreye kadar çıkarıyor. Ancak  normal sürüş şartlarında tüketimi 6 litreye kadar indiriyor. Yol tutuşu araca yüklü güvenlik sistemleriyle oldukça iyi olan araç ABD'de üretilmekte. AB dışından gelen araçlara uygulanan yaklaşık % 10'luk gümrük vergisine rağmen araç uygun fiyatıyla rakipleri Audi Q5, BMW X3 ve Volvo XC60 gibi modellere ciddi rakip olacak. Motor ve donanım kombinasyonuyla Cherokee bu araçlara göre fiyatta 30 bin TL'yi aşan bir avantaj sunmakta.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.