Klasikler iyi bir yatırım mı?

 

2008 mortgage krizi Amerikalıları bir kez daha alternatif yatırım araçlarına yaklaştırdı. Son yıllarda daha da ilgi görmeye başlayan klasik otomobiller artık kişiler için önemli bir mülkiyet haline gelmeye başladı.  Öyle ki bazı klasik otomobiller neredeyse son model bir Ferrari kadar maddi değere ve ilgiye sahip oldu.

 

Artan ilgiyle birlikte fiyatları da yükselen klasik otomobillerden biri olan İngiliz üretici MG Cars'ın 62 model MGB'si, 5 yıl önce ABD'de yaklaşık 6 bin dolardan alıcı bulurken; değerini şimdi neredeyse ikiye katladı.

 

Klasik otomobillerdeki bu yükselişe rağmen, acaba klasik otomobil sahibi olmak iyi bir yatırım mı? 

 

Bu sebeple bir klasik otomobil almak ilk olarak otomobili hiç kullanmadan saklamak anlamına geliyor. Otomobili daima kullanılabilir durumda tutmak ancak hiç kullanmayıp satışını beklemek gerekiyor. Ancak zevk amacıyla satın alınan bu otomobilleri kullanmadan saklayabilmek sahibinin iradesine kalıyor. 

 

Öte yandan klasik otomobillerin yüksek maliyetleri karşımıza çıkıyor. Bu durumda yatırım olarak kullanılan bazı klasik otomobiller maliyetlerini karşılamıyor. 

 

Sonuç olarak klasik otomobillere hiç yatırım yapılamaz gözüyle bakılmıyor ancak yine de klasik otomobil alanlar otomobillerini kendi hobileri için kullanmayı tercih ediyor.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.