Okur mektubu!

 

BMC'deki gelişmeler karşısında şirketten bir isim, e-mail ile yorumunu gönderdi. Okurumuzun yazdıklarının bir tek kendi görüyünü değil, pek çok insanın görüşünü dile getirdiğini düşenerek, yayınlıyoruz…

 

 

"Beklemeye alıştık nasıl olsa, ayın onu, olmadı öbür ayın onbeşi, bir aksilik oldu bir sonraki ayın otuzu……

 

Bu tarih vermeler daha bitmez.

 

İhale ile şirket alıyorsun ama ödemeyi neredeyse altı ay erteliyorsun tabi bu ertelemeler hep kanuna ve kurallara uygun olarak yapılıyor.

 

Ama bizim gibi bmc yüzünden borcunu ödeyemeyip ezik duruma düşen, eşinden boşanmak zorunda kalan, kirasını ödeyemediği için çoluk çocuk evsiz kalan, eşinden dostundan, akrabasından borç alıp söz verilen tarihte ödeyemediği için kimsenin yüzüne bakamaz hale gelen, bankalara borcu olan bizler bankadan telefon geldiğinde neden borcunuzu ödemiyorsunuz diye sorulduğunda net bir cevap veremediğimiz için ve bizim borcumuzu yasal olarak erteleme hakkımız olmadığı için mecburen ya maaşımıza haciz geliyor ya da evimize haciz geliyor.

 

TMSF herkese destek çıkıyor ama bize nedense köstek oluyor.

 

Kimse kendini kandırmasın TMSF geldi de el koyduda çok iyi olduda bunlar hep hikaye.

 

Bunları söyleyenler ya şu anda işbaşı yaptı fabrikada çalışıyor maaşını alıyor, yada emekli oldu emekli maaşını alıyor devir gerçekleştimi parasınıda alacak tam olacak.

 

Yanlış anlaşılmasın ben ne şu an fabrikada çalışanlara ne de emekli olanlara kesinlikle kızmıyorum yada kötülemiyorum.

 

Bu noktada ortada görünen en net şey ne biliyormusunuz.

Gerek TMSF nin gerekse BMC yi devralacak olan şirketin boş konuşmalarıdır.

 

Hani nerede ihaleden hemen sonra yapılan açıklama: 'Bizim önceliğimiz eski çalışanlarla işe devam etmek ve mevcut çalışan sayısını daha da arttırmak.'

 

Bu sözü bir yerden hatırlıyorum ama sanırım doğruluk payı pek yok.

 

TMSF nin fabrikaya ilk geldiği gün ben fabrikanın ön kapısındaydım ve o zaman isim vermiyorum TMSF nin en yetkili kişisi korkmayın bundan sonra kötü günler bitti çok kısa sürede çok daha iyi şeyler olacak dedi ama sanırım bu da yalan oldu çünkü bu sözü duyduğumda mayıs ayındaydık ve üzerinden bir senden fazla zaman geçti.

 

Şimdi yine gerek kulaktan dolma haberlerle, gerekse sosyal medyadaki haberlere bakarak yorum yapmak istiyorum, deniliyor ki ES Mali yatırım ödeme süresini bir ay daha uzatabilir.

Bunlar söylenti diyeceksiniz ama… Bence her söylenti birileri tarafından ortaya atılıyor ve bir anlamda ilgili kişilerin nabzı tutuluyor tepkileri ölçülüyor.

 

Tabi bende dahil biz koyun gibi olmuşuz ne denirse onaylıyoruz, imzalıyoruz, kabulleniyoruz.

 

Benim artık bu fabrikaya tekrar çağrılıp çalışacağıma pek inancım kalmadı.

 

Bakın iki buçuk senedir çağrılmayı bekliyoruz, daha tam olarak alamadığımız maaşımıza büyük sözleşme zamanı geldi bir zam daha gelecek ama biz eski maaşımızı almadık daha zamlı maaşı almak nasip diyorum.

 

Bu kadar uzun yazdım içimi döktüm okuyandan allah razı olsun.

 

Şunu söylemeden yapamıyacağım benim zerre kadar hakkımı yiyenden kesinlikle razı değilim bu dünyanın hesabı öbür dünyaya kalmaz ama, ben hesabımı allaha havale ettim hakkım ne olursa olsun helal değildir.

Kırıcı konuştuysam, birilerini rahatsız ettiysem özür dilerim ama bunları söyleme ihtiyacı duydum.

Saygılarımla….."

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.