Engeller İstanbul’da aşıldı

 

 

Geçen yıl başlatılan "Peugeot ile Engelsiz Yaşam" projesinin 2014 yılında ilk etkinliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNDP desteği ile 14-15 Haziran tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

 

Proje kapsamından düzenlenen gezi ve piknik organizasyonu sayesinde iki gün boyunca daha önce hiç gelmedikleri İstanbul’da keyifli zaman geçiren engelli sporcular, Ayasofya, Sultanahmet gibi tarihi yerleri gezerek, şehrin güzelliklerine tanıklık ettiler. İstanbul’un güzelliği karşısında oldukça etkilenen katılımcılar, bol bol fotoğraf çektiler.

 

Özel bir sahnenin kurulduğu Caddebostan sahilinde gerçekleşen etkinliğin ikinci ayağında ise, engelliler Graffiti sanatçılarıyla bir araya gelerek, Peugeot 208 model aracı birlikte boyadılar.

Üzerine graffiti uygulanan araç ve engellilerin hayallerinin çizildiği tişörtler Peugeot’nun bayilerinde sergilenerek tüm Türkiye ile buluşacak. 

 

 

 

“Peugeot ile Engelsiz Yaşam” Projesi

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNDP –Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından desteklenen “Peugeot ile Engelsiz Yaşam projesi” ile engelli bireylerin kendi çevrelerindeki sosyal yaşam seviyelerini artırmak, sosyal hayata entegre olmalarına destek olmak, engellilik durumları hakkında toplum bilinci ve anlayışı geliştirmek ve konu hakkında duyarlılık oluşturmak hedefleniyor.

 

Peugeot ilk olarak Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda engelli yüzücüler kategorisinin destekçisi oldu.

Ankara Engelsiz Filmler Festivali’ne ulaşım desteği verdi. Peugeot çalışanları ve bayilerinden oluşan gönüllüler farklı engelli gruplarıyla "Dalmak Özgürlüktür" etkinliği çerçevesinde bir araya geldiler.

Peugeot çalışanlarından oluşan Peugeot takımı ile İstanbul Maratonu’na katılan gönüllüler, TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) için koşarak bağış topladılar.

Proje, ODD Satış ve İletişim Ödülleri 2013 Gladyatörleri’nde “Jüri Özel Ödülü”ne, Gönülden Ödüller Yarışması’nda 2013’ün “En Başarılı Gönüllülük Projesi Ödülü”ne ve Altın Pusula Halkla İlişkiler Yarışması'nda "Kurumsal Sorumluluk Diğer" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Ayrıca, New York‘ta Birleşmiş Milletler 2013 yılı Genel Kurulu yan etkinliğinde Türkiye’yi temsil etmek üzere seçildi ve projenin sunumu gerçekleşti.

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.