Yüzde 100 yerli olmaktan çıkıyor

TMSF ihalesinde BMC'yi 751 milyon liraya en yüksek ve tek teklifi vererek satın alan Es Mali Yatırım'da ortaklıklar netleşiyor.

Önce yüzde 191 sermaye artırımna giden şirket, yüzde 50'sini Katar'lılara devrediyor.

Alınan bilgilere göre Es Mali Yatırımların ortağı Katar Sİlahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi oldu. Katarlı kuruluş sermayesi yüzde 191 artırılan yirkete 150 milyon lira ile katılacak.

 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) kayıtlarına göre artırım öncesinde Es Mali Yatırım’ın 103.2 milyon lira tutarında sermayesi görünüyordu.

Buna göre sermaye artırımdan sonra Katar’ın şirketteki payı yüzde 50 olacak.

Böylece BMC artık yüzde 100 yerli otomotiv şirketi olmaktan böylece çıkıyor.

 

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada, 196.8 milyon lira tutarındaki sermaye artırımında Ethem Sancak’ın Es Mali Yatırım’daki rüçhan hakkının kısmi olarak kısıtlandığı ifade edilerek, “İş bu bildirim… Ethem Sancak’ın rüçhan hakkının kısıtlandığı 149,999,999 TL değerindeki 149,999,999 adet hisseye Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi’nin (Qatar Armed Forces Industry Committee) iştirak etmesi işleminden ibarettir” denildi.

 

Es Mali Yatırım ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, TMSF’nin geçen ayki ihalesinin ardından BMC ile Katar devletinin de ilgilendiğini belirterek, “Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. O ortaklıkla beraber, finansmanı da çözeceğimiz bir model geliştiriyoruz. Kesinleşince duyuracağız” demişti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.