Ağır vasıta pazarında düşüş beklenmiyor

SCANIA GENEL MÜDÜRÜ İLHAMİ EKSİN 

“AĞIR VASITA PAZARINDA DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUZ”

 

İstanbul Park Ring Road alanında gerçekleştirilen “Scania Day 2014” etkinliğinde konuşan Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, ağır vasıta sektöründe çekicilerin son 10 yılda kamyonlara oranla yüzde 65’lik bir pazar payına ulaştığını belirterek “2014 yılında pazar geçen yıla yakın seviyelerde kapanır” tahminini dile getirdi.

 

 

Scania’nın Yeni Streamline serisinin İstanbul Park'ta yapılan tanıtımında konuşan Eksin, Türkiye’nin konumu ve büyük alt yapı projeleri nedeniyle inşaat ve taşımacılık sektöründe  stratejik bir ülke olduğunu belirterek “Taşımacılık ile bağlantılı olarak çekici ve kamyon pazarı önemli bir gelişim içinde. Türkiye taşımacılıkta Ortadoğu ve Batı Avrupa pazarları arasında köprü konumunda. Bu nedenle pazar, markalar açısından oldukça ilgi çekici” dedi. Eksin, 2014 yılında ilk 3 ayda bir önceki yıla oranla yüzde 10’luk bir daralma yaşandığını da kaydederek şunları söyledi; “Sektörde 2014 yılının ilk çeyreğinde, mevsimsel etki ile dünya ve ülkemizdeki ekonomik konjonktür ile bağlantılı  yüzde 10’luk bir daralma yaşandı. Fakat Nisan ayı verileri markamız açısından oldukça olumlu görünüyor. Sektörümüz bu yıl büyüklük anlamında 2013 yılının bir tekrarını yaşayacak gibi. Satışların 25-28 bin adet civarında olacağını tahmin ediyoruz” dedi. 

 

Scania Streamline İlhami Eksin Dogus Otomotiv

 

Scania Streamline 

Aerodinamik tasarım odaklı ağır vasıta trendini 1991 yılında “Streamline” ile başlatan Scania, yeni aracı ile bu geleneği sürdürüyor.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.