Opel Astra ailesine yeni 1.6 dizel motor özellikleri, fiyatı

Bodrum'un nisan ayındaki bahar yağmuru yorgunu yollarında test ettiğimiz Astra Sedan 1.6 dizel 136 HP versiyonu sınıfının hakkını verecek özelliklere sahip.

Aşağıda teknik detaylarını bulacağınız yeni motor ailesi, Astra'nın ve Opel'in küçülen pazardaki en büyük şanslarından biri olacak.

Aracın kullanımında sessizliğine vurgu yapılan yeni 1.6 dizel motor, bunu büyük oranda gösteriyor. Dizel motorların yüksek sesli olacağı problemini gerek aracın yalıtımı gerekse motorun iç dizaynındaki değişikliklerle gidermeye çalışmış Opel. Bu da ortaya yeni nesil bir motor çıkarmış.

Tabii aracın sessizliğinin bir benzinli motorlu otomobil kadar olacağıın beklemeyin.

320 nm'lik torku etkileyici. Yakıt tüketimi de. Resmi verilerin dışında bizim kullandığımız araçta 4.8 lt civarı tüketim gördük.

Yol tutuşu bildiğimiz Astra olarak devam ediyor. Orta sertlikteki süspansiyonlar yolculuk sırasında sizi koltuklarının ergonomisiyle de birleşerek, rahatsızlık vermezken, koltukların yüksek oturma pozisyonu özellikle şehir içi kullanımlarda avanataj sağlıyor.

 

Opel Astra 1.6 dizel 136 hp 110 hp Turkiye'de

 

İŞTE ASTRA 1.6 LT DİZEL 136 HP DETAYLARI

Yeni Nesil 1.6 Dizel Astra Ailesinde ‘’Sınıfının En Sessiz ve En Kuvvetli’’ dizel motoru 1.6 Astra HB, Sedan ve Sports Tourer modellerinde satılmaya başlandı.

 

1.6 litrelik  136 beygir güç ve 320 Nm tork üreten 6 ileri manuel şanzımanlı motor sakin çalışma karakteri ve düşük yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor. 100 km’de 3,9 litre yakıt tüketimi açıkladı

 

110  beygir güç ve 300 Nm tork üreten diğer manuel şanzımanlı dizel motor seçeneği ise 100 km'de 3,7 litre yakıt tüketimi ve 100 gramın altında CO2 emisyon değerine sahip.

 

1.6 litrelik 136 beygir gücündeki dizel motor Opel Astra HB modelinde Sport ve Cosmo donanım seçenekleriyle, Sports Tourer modelinde sadece Sport donanımıyla, Sedan modelinde Edition, Business, Sport ve Cosmo donanım seçenekleriyle satışa sunuldu.

 

110 beygirlik güce sahip dizel motorun başlangıç fiyatı 66 bin TL, 136 beygirlik güce sahip dizel motorun başlangıç fiyatı ise 71 bin TL.

 

OPEL ASTRA DİZEL FİYATLARI

Astra HB 1.6 litre 136 beygir gücündeki dizel fiyatları 71 bin ile 77 bin TL arasında değişen Sport ve Cosmo donanımıyla satılıyor.

Yeni Astra Sports Tourer modelinin tek donanım seçeneği Sport 81 bin TL.

 

Sedan gövde tipinde ise Edition, Business , Sport ve Cosmo olmak üzere dört gövde tipi mevcut ve fiyatları 70 bin ile 82 bin TL aralığında.

 

1.6 litrelik 110 beygir gücündeki dizel motor seçeneği ise Yeni Astra HB modelinde Enjoy Active ve Sport olmak üzere iki donanım seçeneğiyle, Sedan modelinde Edition, Business ve Sport donanımları ile sunuluyor.

 

Astra HB 1.6 litre 110 beygir gücündeki dizel fiyatları 66 bin ile 81 bin arasında değişiyor.

 

Sedan gövde tipinde ise fiyatlar 68 bin TL ile 72 bin TL arasında.

 

Opel Astra dizel fiyatlari

 

Opel’in Geliştirdiği Yeni Nesil Dizel Motor

3,9l /100 km ve 320 Nm değerlerine sahip 1.6 CDTI 

Tümüyle alüminyumdan oluşan gövdesi sayesinde yeni 1.6 CDTI motor, yeni Euro 6 emisyon standartlarını karşılıyor.

Güçlü NOx Teknolojisi (LNT) kullanılarak Nitrojen Oksit (NOx) seviyeleri azaltıldı. Özel yapısı sayesinde bakım gerektirmiyor veya fazladan bir sıvı tankı bulunmuyor.

Yeni motor yelpazesinin en dikkat çeken bir diğer karakteristiği ise sessiz ve titreşimden yoksun olması.

Overboost ile 320 Nm’ye varan anlık performans etkileyici.

Yeni 1.6 CDTI dizel motor, ayrıca Start & Stop Sistemi’ni standart olarak sunuyor.



OpelAstra hatchback, notchback ve Sports Tourer modelleri için sunulan dizel seçeneği içinde, tümüyle yeni 100 kW/136 hp'lik 1.6 CDTI göze çarpacak.

En yeni nesil, tamamen alüminyum turbo ünitenin değişken performans düzeyleri 1,7 litrelik silindire sahip motorların yerini alarak Opel'in dizel portföyünde yeni bir çağ açacak.



Opel'in yeni nesil dizel motoru, Euro 6 emisyon standardına uyumu ile en temiz dizel olarak nitelendiriliyor.

 

Güçlü tepki sağlayan VTG (değişken türbin geometrisi) turbo şarjıyla birlikte bu özellikler motorların temel teknik unsurlarını oluşturuyor. 



Motor güçlü 320 Nm'lik maksimum tork üretiyor. Bu değer, önceki 130 hp'lik 1,7 litre motordan yüzde 7 daha fazla. Ayrıca yakıt verimliliği de geliştirilmiş ve CO2 emisyonları daha az. 100 km’de 3,9 litrelik dizel motorda uygulanmış ve 104 g/km CO2'lik emisyon değeriyle 1,7 litrelik motordan yüzde 8'e kadar daha az emisyon sağlıyor. Bu nedenle Astra 1.6 CDTI motorun Almanya'da A+ enerji tasarrufu etiketine sahip.

 

Astra sıfırdan 100 km/sa hıza 10,3 saniyede (notchback: 10,1 saniye); beşinci viteste 80'den 120 km/sa hıza yalnızca 9,2 saniyede (notchback: 9,1 saniye, Sports Tourer: 9,9 saniye) ulaşıyor.

 

Ayrıca düşük devirde tork özelliğine sahip bu motor, 300 Nm'lik maksimum tork üretiyor. NEDC testinde 100 km'de 3,7 litre dizel yakıt tüketimi sağlayan motor, 100 gramın altında CO2 emisyon değerine sahip. Emisyon değeri yalnızca 97 g/km.

Astra hatchback, notchback ve Sports Tourer sıfırdan 100 km/sa 12,0 saniyede ulaşıyor, en yüksek hızı ise186 km/sa'tir.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.