Mercedes, Türk Lirası’yla dünyanın en hızlısı oldu

 

Mercedes-Benz Türk, 2013'te satışlarını yüzde 57 artırarak, 20 bin 23 adede yükseltti ve rekor kırdı.

Türkiye'ye yüksek satış performansı için Almanya merkezden ödül geldi. Mercedes-Benz Türk, Daimler dünyasında 'Yılın En Başarılı Pazarı' ödülünü kazandı. Türkiye, 2014'te de hız kesmedi. 

Otomotiv pazarında yılık ilk 3 ayında yaşanan yüzde 25'lik daralmayan karşın, Mercedes-Benz Türk, satışlarını yüzde 9 oranında artırdı.

Ocak-Mart döneminde 3 bin 265 adet otomobil satan marka, premium segmentinde BMW'yi geçerek birincilik koltuğuna oturdu.

Alman lüks otomobil devi Mercedes'in bu başarısının arkasında 2 yıldır Türk Lirası'yla satış yapması ve 1.6 litre motor hacimli kompakt modeller etkili oldu.

 

Mercedes-Benz Türk Otomobil Pazarlama ve Satış Müdürü Şükrü Bekdikhan, satışlardaki artışta vergi avantajlı 1.6 litre motorlu yeni E- Serisi ile A, B ve CLA modellerinde 1.5 litre dizel ve otomatik şanzıman seçeneğinin sunulmasının büyük katkısı olduğunu söyledi. 

 

Bekdikhan, "Yeni E-Serisi Türkiye'ye özel olarak 1.6 litre motor seçeneğiyle satışına başlandı. A-Serisi, B-Serisi ile CLA'nın 1.5 lt dizel motor ve otomatik şanzımanlı seçenekleri, ilk çeyrekte toplam Mercedes-Benz satışları içerisinde yüzde 50 pay alarak, satışlara önemli ivme kazandırdı.

Satışlarımızın yarısı dizel-otomatik oldu" diye konuştu. Premium segmentte TL ile satışın markaya büyük ivme kazandırdığını söyleyen Bekdikhan, şunları anlattı:

"Türk Lira'sının olduğu yerde dövizle satış yapmak zor oluyor. Türkiye'de çalışanların çoğunluğunun geliri Türk Lirası'yla. Özellikle kompakt modellerimizde TL'yle satışın büyük avantajını gördük. Son dönemde kurlar dalgalandı. Bu tip dalgalanmalar bizi etkilemiyor. Otomobillerimiz TL ile alıp, TL ile satıyoruz. Bu Daimler'in Türkiye'ye TL'ye olan güvenin göstergesidir." 

 

Mercedes'in hedefi premiumda liderlik

 

Yeni ürünlerin gücüyle 2013'te yakaladıkları 20 bin adetlik satışa yaklaşmak istediklerini belirten Şükrü Bekdikhan, "Pazarın yüzde 15 daralmasını bekliyoruz. Ancak biz 20 bin adetler seviyesi ile premium segmentte bir numara olmak istiyoruz" dedi. 

 

100 müşteriden 87'si yeni

 

Nisan'da yeni C-Serisi ile SUV modelleri GLA'yı satışa sunduklarını belirten Şükrü Bekdikhan, "Müşteri trafiğimiz Mart'a oranla arttı. Bu yıl 6 bin 500-7 bin adet yeni C Serisi ile 1.000 GLA satmayı planlıyoruz. Özellikle A-Serisi ve CLA müşterilerimizin yüzde 87'si ilk kez Mercedes-Benz markasıyla tanıştı. Bu müşteriler sadece premiumdan gelmedi, 9-10 markadan bahsedebiliriz" diye konuştu. 

 

 

Mercedes'in parçaları Türkiye'den gidecek

 

Şükrü Bekdikhan, Mercedes-Benz Türk'ün 2014'te bir diğer önceliğinin kamyon ve otobüsün yanı sıra otomobillere de Türkiye'den yedek parça tedarik etmek olduğunu kaydetti. Bekdikhan, "Ana merkezdeki satın alma birimleriyle tema halindeyiz. Kısa süre içinde yedak parça alanında önemli işbirliklerine açıklayacağız. Mercedes'in otomobil için ülkemizden yedek parça alacak olması, yeni otomobil yatırımlarının da önünü açacak" dedi. 

 

3 yeni model

 

Yeni Mercedes-Benz S-Serisi Coupe, Eylül'de satışa sunulacak. Yıl içinde makyajlı CLS ile B-Serisi gelecek.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.