Otobüsün büyük şovu

 

Türk otobüs endüstrisinin dev isimlerinin yanı sıra yan sanayi alanında faaliyet gösteren yerli ve yabancı pek çok lider şirket, 24- 27 Nisan tarihleri arasında en yeni ürünleriyle profesyonel ziyaretçileri ağırlayacak.

5’inci kez düzenlenen Busworld’ün resmi açılışı ve basın günü 24 Nisan’da İstanbul CNR Fuar Merkezi içinde yer alan Dünya Salonu’nda saat 11:30’da gerçekleştirilecek.

Yabancılar geliyor

Busworld Turkey’in yeni ticari bağlantılarının kapısı olması bekleniyor.

Fas, Lübnan, İran, Özbekistan, Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Macaristan ve Kamerun başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden İstanbul’a gelecek yabancı alım heyetleri, Busworld Turkey süresince katılımcı şirketler ile temaslarda bulunacak. Yeni ticari bağlantıların kurulmasını sağlayacak. 

Randevular internetten alınıyor

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) ile birlikte Ukrayna, Romanya, Gürcistan, İran, Azerbaycan, Makedonya, Bulgaristan, Ürdün, Rusya, Sırbistan, Sudan, Hırvatistan'ın yanı sıra Bosna-Hersek ve Karadağ ile birlikte toplam 15 ülkede karayolu yolcu taşımacılığı kuruluşlarını aynı çatı altında toplayan IPRU (Uluslararası Yolcu Taşımacılığı Birliği) üyesi ülkelerden fuara bir heyet de gelecek. Heyet, Busworld Fuarı'na katılan şirketlerin yetkilileriyle görüşmelerde bulunacak.

Bunun yanında Busworld Turkey fuarında ilk kez gerçekleştirilecek bir uygulamayla katılımcı ve kayıtlı ziyaretçiler, fuarın internet sitesi üzerinden fuar öncesinde karşılıklı randevu alarak, ikili görüşmeler yapacak.

Busworld Turkey’de iki önemli etkinlik ziyaretçileri bekliyor. Fuarın 2. günü olan 25 Nisan tarihindeki Busworld Academy kapsamında Yangın Güvenliği konulu bir seminer düzenlenecek. Moderatörlüğünü European Burn Casualties Association’ın (EBCA) kurucu üyesi ve Başkanı olan Dominiek Viaene, Yangın Güvenliği konulu seminere katılacak. Aynı gün Busworld Academy tarafından düzenlenen Yangın Güvenliği seminerinin ardından aynı gün saat 14.00’da Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği (TÖHOB) tarafından ‘Büyükşehir Belediyelerinde Otobüs İşletmeciliği’ konulu bir panel düzenlenecek.

Yerel seçim bereketi

Mart ayında yapılan seçimler öncesinde başlayan toplu taşıma yatırımları atağı, geçen yıl Türkiye'de otobüs satışlarının patlamasına neden oldu. Büyük bölümü şehir içi otobüslerden oluşan satışlar, yüzde 67 oranında arttı. Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre geçen yıl 7-9 metre arasında uzunluğa sahip midibüs satışları 3 bin 84 adetten 3 bin 959'a yükseldi. 12 metre ve üzeri büyük otobüs satışlarıysa 2013'te 4 bin 27 adet olarak gerçekleşti. Geçen yıl, üretimde de rekor kırıldı. 2013’te 37 bin 750 adet minibüs, 5 bin 197 adet midibüs ve 8 bin 345 adet de büyük otobüs üretildi. Yolcu taşımaya yönelik minibüs, midibüs ve büyük otobüslerin toplam üretimi 51 bin 292 adet oldu.

Minibüs ihracatı patladı

2013 yılında iç pazarın yanı sıra otobüs ve minibüs ihracatında da yüzler güldü. Toplamda 4 bin 498 adet otobüs, 985 adet midibüs ve 34 bin 664 minibüs ihracatı gerçekleşti. Otobüs ihracatı 2012'ye göre yüzde 11, minibüs ihracatı yüzde 111 oranında artış kaydederken, sadece midibüs ihracatında yüzde 16'lık düşüş görüldü.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.