Kişiselleştirilebilir dizel-otomatik

 

İnsanoğlunun kendini özel hissetmesini sağlayan ürünlere yönelik ilgisi giderek artıyor.

Giyimde sadece ben giydim diyen insanoğlu, artık otomobilde de benzeri duyguları yaşamak istiyor.

Otomotiv devleri de insanların bu beklentisine yanıt verecek modeller geliştirmeye başladılar.

Fakat kişiye özel denebilecek bu tür çözümler pahalıya maloluyordu.

Son yıllarda ulaşılabilir kişiselleştirme çözümleri daha rahat satın alınabilir hale geldi.

Bunun en iyi çözümlerinden birini de Renault geliştirdi.

Yeni Clio ile başlayan geniş kişiselleştirme seçenekleri, Captur ile bir üst boyuta çıktı.

Geçen yıl yollara çıkan Renault Captur, kişiselleştirilebilir özelliklerini Türkiye için en geçerli motor-şanzıman çözümlerinden biri olan dizel-otomatikle birleştirdi.

Bilki de 1.6-dizel-otomatik üçlüsüne bundan sonra bir de kişiselleştirilebilirlik katılacak…

Halil-Oksit-Renault-Captur-1.5-dizel-otomatik

 

 

Captur 1.5 DCI EDC

 

Fransız markanın küçük segmentteki crossover otomobili Captur, 1.5EDC otomatik vites versiyonuyla çeşitlendi. Yeni 1.5EDC versiyon Touch ve Icon olmak üzere iki farklı donanım seviyesi ile 71.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa çıktı.

 

EDC otomatik vites, sürücü ve yolcularına özellikle İstanbul gibi yoğun trafikli ortamlarda tartışılmaz bir sol ayak konforu sağlıyor.

Aynı anda güç, performans ve yakıt tüketim kontrolünü bir arada vaat eden 1.5 dCi EDC 90 bg, atak canlı ve tepkisel bir hızlanma sunarken yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları açısından da kullanıcısını üzmüyor.

1.5 EDC motor, resmi verilerde karma parkurda 3.9 litre / 100km yakıt tüketim değeri kaydediyor. 6 ileri EDC otomatik vites kutusu, manuel bir vites kutusunun tüketimine benzer bir yakıt tüketimi ile birlikte seri vites geçişleri tepkisellik ve canlılık sunuyor. 

 

Captur’un 1.5EDC’nin yanısıra, iki benzinli Turbo versiyonu ve 1.5dCi 90 bg Stop&Start dizel versiyonları bulunuyor.

 

Benzinli motorları; Turbo 90 bg S&S (motosiklet tadında üç silindirli ve sadece 898 cc) ve 1.2 Turbo EDC 120 bg (dört silindirli, 1,198cc).

 

 

 

 

 

R-Link var ama bağlantı yavaş

Renault Captur, internet bağlantılı R-Link ile ön panele entegre 7 inçlik tablet sayesinde eşsiz bir multimedya sistemi sunuyor. Navigasyon sistemi ve canlı trafik bilgisi, radyo, telefon, ve e-posta, twitter, Euro news haberler gibi birçok uygulama aynı sistem üzerinde toplanmış durumda.

 

Renault'nun araçta geçen saatler esnasında iş yaşamıyla bağlantıda kalmayı sağlayan sitemi R-Link çekici bir donanım. Ekstra ücret ile satın alınan bu donanım Fransız Orange tarafından besleniyor. Roaming vs sorunları nasıl bir anlaşmayla çözüme kavuşturuldu bilinmez ama Captur ile kullanırken, bağlantı hızı düşüklüğü  İstanbul'un en merkezi semtlerinde bile dikkat çekti.

 

R-Link'i araç sabitken bir kez ayarlamanız genede yeterli. Daha sonra sabit kullanım yapabiliyorsunuz. Belli zamanlarda Euronews, Hava Durumu gibi ücretsiz aplikasyonları güncellemeniz gerekiyor.

 

Renault Captur R-Link

EDİTÖRÜN GÖRÜŞÜ:

Neyse başlı başına bir gün R-Link sisteminin incelemesini yapmam gerektiğini burada okurlarıma vat ediyorum. Teknolojiye yönelik ilgimi katarak, sistemi daha uygulanabilir halde kullanabilirsem, sizlere de önereceğim.

 

Bu sevimli ve trafikte dikkat çeken otomobilin bütün versiyonlarında 160 mm hareket ettirilebilir kayar arka koltuk, çekmece şeklindeki Easy Life adı verilen torpido, ters çevrilebilir ve iki katlı bagaj zemini, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, Yokuş alkış Desteği (HSA), ESP, acil durum fren desteği, audio cihazlar ve telefonlar için Bluetooth® bağlantısı, USB portu ve jak soketi, hız sınırlayıcılı cruise kontrol, otoyol modunda sinyal lambaları standart olarak bulunuyor.

 

Kişiselleştirme

Captur'un en önemli özelliklerinden biri de kişiselleştirilebilme zenginliği demiştik.

Çift tonlu renk seçiminin sunulması tavan ile gövdenin geri kalanı arasında kontrast oluşturan renklerin seçilmesine imkan sağlıyor.

Bu program:

Üç adet temanın ve bağlantılı oldukları değişik desen kombinasyonlarının kullanılmasıyla kolaylıkla uygulanılabilir.

Araç tasarımının ayrılmaz bir parçasıdır: seçenekler, çeşitlilik ve orijinallik.

araç dışında 200, iç mekanda da 100 civarında olasılık sayesinde hem dış hem de iç mekanda çok sayıda noktaya uygulanabilir. 

tavan rengi ile kolay koordine edilebilir ve eşleştirilebilir.

Tüm motor seçeneklerinde ve ekipman düzeylerinde kişiselleştirme mümkün.

‘Fabrika montajı’ kalite düzeyi temin etmek için fabrika çıkışı olarak yapılır.

Bu arada test ettiğmiiz aracın dış rengi ile iç mekanda havalandırma panelleri, R-Link'in ve hoparlör çerçevelerinde kullanılan mavi-yeşil birbirinden farklı. Yani aslında iç mekandaki kişiselleştiremede kullanılan yeşil renk çerçeveler bir nevi standart. Bu renk yerine tavandaki opak krem renk kullanılabilse daha zevkli olabilirmiş.

 

Renault-Captur-İc

 

Pratik özellikler:

Easy Life torpido gözü:

Çekmece formunda torpido gözü. Kapasitesi 11 litre ve dizüstü bilgisayar, kamera veya el çantası gibi eşyaları rahatça barındırıyor. Easy Life ön çekmece alışılagelmiş torpido gözlerine oranla çok daha pratik yepyeni bir saklama çözümü. 

 

Büyük bagajın taşıma kapasitesi ise 377 dm3 ila 455 dm3 arasında. Çıkarılabilir, çok pozisyonlu bagaj zemini ters çevrilebiliyor; böylece halı kaplı veya yıkanabilir kauçuk yüzeyi kullanılabiliyor. Bagaj zemininin altında, lastik şişirme kitinin her iki tarafında iki adet büyük saklama gözü bulunuyor.

 

Kızaklı arka koltuk ise ileri-geri yönlerde 160 mm hareket ettirilebiliyor ve arka koltuk yolcuları için 215 mm’ye kadar diz mesafesi sağlıyor. 

 

Çıkarılabilir 1.6 litrelik saklama kutusu ön koltukların arasında konumlandırıldı. Aracın arkasında başka yolcu yokken oldukça pratik olan bu kutu, arkadaki araç yolcularının "tekmeleri" karşısında çaresiz kalıyor ve yerinden çıkıyor.

 

Yine derin bir saklama gözüde ön panelin üstünde konumlanıyor.

 

Ön kapılardaki saklama gözlerine ise 1.5 litrelik şişeler sığabiliyor.

 

1.5 EDC Captur, gücünü arka tekerleklerden kayma ve kolay patinaja düşme şeklinde gösteriyor. Pati çekmeye başlar başlamaz ESP devreye giriyor ve önde kayma ışıı yanıyor ve araç kısa sürede stabil haline geri dönüyor. 

Bu kısa sürede araca alışma devresindeki sürücülerin özellikle keskin viraj dönüşlerinde dikkatli olmasında fayda var. Yükseltilmiş araç, hizlı girilen virajlarda vereceği kayma hissiyle sizi biraz endişelendirebilir.

 

Sonuçta şehir içi için düşük yakıt tüketimli, albenili, yerden yüksek, EDC şanzıman sayesinde sol ayak dostu, kendinizi ifade edebileceğiniz bir versiyonu daha oldu Captur'un. Tabii 71 bin liradan başlayan ve test aracımızda 82 bin liralara çıkan bir fiyattan söz etmeden geçmeyelim.

Bu fiyatla Honda CR-V ve Nissan Qashqai gibi daha üst segment modellere yaklaştığını da belirtelim.

 

Renault-Captur-1.5EDC-2014-Test surusu

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.